REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

O antenă de telefonie mobilă a declanşat SCANDALUL în Limanu

O antenă de telefonie mobilă a declanşat SCANDALUL în Limanu

Replica API 30 mai 2017 | 00:11 2272

Cetățenii din comuna Limanu sunt revoltați de faptul că o antenă de telefonie mobilă a fost amplasată în localitatea 2 mai, la nici 5 metri de casele localnicilor. Mai mult, antena, înaltă de 30 de metri, are toate avizele și autorizațiile în regulă, aprobate. Primarul comunei, Daniel Georgescu, a precizat că nu a avut de ales, ci să elibereze autorizația de construire deoarece toate avizele, emise în mandatul trecut, erau în regulă, iar dacă nu ar fi eliberat documentul respectiv, firma care a amplasat antena ar fi dat în judecată Primăria comunei Limanu.

În stațiunea turistică 2 mai, din comuna Limanu, o antenă de 30 de metri înălțime a fost ridicată la câțiva metri de casele oamenilor, ceea ce a dus la revolta acestora. Reclamanții au depus la Parchetul General a fost depusă o plângere penală (înregistrată cu nr. 670 din 29.05.2017) din partea unuia dintre vecinii proprietății închiriate pentru amplasarea antenei. Partea vătămată le cere procurorilor să ancheteze modul în care Primăria Comunei Limanu a emis autorizația de construire pentru antena GSM, cu încălcarea Legii nr. 50/1991 republicată, respectiv prevederea de la punctul 2.5.6 de la Secțiunea 1, Capitolul 1, ANEXA nr. 1: CONTINUTUL-CADRU al documentației tehnice D.T. pentru autorizarea executării lucrărilor de construcții, care prevede următoarele: Acordul vecinilor, conform prevederilor legale în vigoare, exprimat în formă autentică, adică la notariat, pentru construcțiile noi, amplasate adiacent construcțiilor existente sau în imediata lor vecinătate - și numai dacă sunt necesare măsuri de intervenție pentru protejarea acestora, pentru lucrări de construcții necesare în vederea schimbării destinației în clădiri existente, precum și în cazul amplasării de construcții cu altă destinație decât cea a clădirilor învecinate. De asemenea, potrivit reclamanților, avizele de la Mediu și Direcția de Sănătate Publică s-au dat cu mențiunea că s-a analizat documentația oferită de beneficiar și cu asumarea răspunderii de către beneficiar. Cu alte cuvinte, beneficiarul își asumă responsabilitatea pentru sănătatea și viața celor care locuiesc în acea zonă, dar și pentru sănătatea și viața turiștilor.

Primarul Daniel Georgescu explică situația la care s-a ajuns, el fiind obligat potrivit legislației în vigoare să elibereze autorizația de construire în luna mai 2017, deoarece documentația cu care s-a prezentat firma constructoare era în regulă. Dat fiind faptul că existau avizele de la celelalte instituții publice, dar și certificatul de urbanism din mandatul trecut, autorizația de construcție era doar o formalitate, pe care era obligat să o elibereze, conform legislației. „Antena are autorizație. Conform legii, firma a primit a primit un certificat de urbanism de la Primărie, din mandatul trecut, iar ei au venit să facă documentația solicitată prin certificatul de urbanism. Chiar dacă am fi vrut, nu mai aveam cum să nu le eliberăm autorizația de construire. Există un certificat de urbanism emis anul trecut, în luna aprilie, ei au venit cu toată documentația, inclusiv de la Direcția de Sănătate Publică. Și dacă nu eliberam noi autorizația, ei, conform legii, în 30 de zile se apucau de construit și mă dădeau în judecată și mă obligau să le eliberez. Prin certificatul de urbanism, nu sunt solicitate semnăturile vecinilor. Asta e adevărat, dar din păcate, nici nu știam de existența acelui certificat. În momentul ăsta, există o nemulțumire a vecinilor. Mi-au depus chiar astăzi o listă cu semnături, prin care sunt nemulțumiți că nu există acordul vecinilor. Dacă nu li s-a solicitat prin certificatul de urbanism, nu erau obligați să strângă semnături. Cei de la DSP le-a eliberat, că sunt în regulă, că nu afectează în niciun fel antena aia prin radiațiile emise. Noi am verificat absolut tot. Și dacă au anunțat deschiderea de șantier, și dacă antena e poziționată exact pe locul din proiect. Ne-am dus la solicitarea cetățenilor și am verificat aceste lucruri. Nu avem ce să facem. Cetățenii se pot îndrepta împotriva anulării avizelor”, a precizat primarul Daniel Georgescu.

C.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
aici nui vorba de luat radiatii ci de luat cascavalu, saracii tot saraci ramane
1
1
vinovat este noul primar, pentru ca , daca verifica si vedea ca nu are si avizele vecinilor, nu trebuia sa elibereze autorizatia de constructie, ori o elibera cand beneficiarul venea si cu aceste avize, resul este minciuna primarului.. In tarile civilizate antenele sunt la periferia oraselor, nu pe blocuri sau in apropierea caselor de locuit, radiatia este foarte priculoasa la domeniul gsm care lucreaza in frecvente mari peste 2 ghz, radiatiile find cancerigene in final prin complicatii.
1
1
Aceeasi problema este in Lazu. Cu toata opozitia locuitorilor, antena troneaza bine-merci. Astea sint minareli ale primarilor si a unor locuitori care se bucura la citiva euro pe luna.
3
0
si la mCostinesti pe str.Heri Coanda la vila d-mnului Mihai s-a montat o antena pentru telefonia TELEKOM fara acordul vecinilor,fiind pus turismul la incercare grea .Nu stim cui sa ne adresam ca sa se ia masuri si sa ne lamureasca consecintele acestei radiatii.
1
0
Luati mai multe radiatii stand la soare
3
2
O dati in diverse fara sa intelegeti o boaba din cum functioneaza undele radio, cu care apropos, sunteti bombardati zilnic cand stati pe plaja sa va relaxati... mama voastra de simpatici, ati invatat si voi 3 cuvinte noi din dex si nu mai stiti cum sa le etalati. Uite va mai zic eu unul Radiatii gamma, daca ati avea vre-o idee despre tot ce vine de la soare n-ati mai iesi din case. At fi bine, am scapa de semidocti cu aere de alarmisti atotstiutori.
7
7
Lasa sa o construiasca ca o sa fie stricata zi de zi. Taiem alimentarea....
5
1
este de ajuns si primarului si viceprimarului si consiliului,la mai mare
6
0
Nu plange ana,ptr ca antenele ,,varsa,,in al tau ,,creer,, pane vreo informatie care sa nu te coste!Daca antena e cea din foto,pai e frumusica,e tocmai buna de ornat cu beculete ca la craciun!Ana,relaxeaza-ti creierul impreuna cu ala de la 18:00 ca e si el rupt hidraulic in dos,si nu mai credeti in conspiratii cu unde ptr ca altii muncesc in mediul lor si ies la pensie!
4
2
La Mangalia in fata blocului nostru sunt 3 turnuri plini ciorhine de antene in apropierea liceului Banescu Bietii locatari au creerele prajite Ei nu stiu ca undele distrug sistemul glandular Tiroida timus suprarenal;e etc In tari cu opameni responsabiuli asa ceva nu se permite Antenele cat mai departe de locuitori de scoli si gradinite Aici pt niste favoruri si spagi uriase pe la primarii ne prajesc de vii .Eu ma voi ocupa cu mutarea lor Voi face reclamatii la mediu si peste tot Oameni buni reactionati face scandal ca nu semerita sa va distrugeti sanatatea Fiti rapizi si trimiteti i la dracul
11
5
sa vii sa ne spui cum aduc americanii preosperitate si bunastare prin fracturare hidraulica si si antene gsm in dormitorul tau? baga-mi-as pula in ma-ta!
9
9
Sa ne spuna Urdea sii Mariusica spaga mica citi euro au luat pentru certificatul de urbanism?
7
2

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367