REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.5° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
15.5° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

O copilă din Constanţa, printre cele mai bune balerine din lume!

O copilă din Constanţa, printre cele mai bune balerine din lume!

Replica API 7 noiembrie 2018 | 00:00 2225

O copilă gingașă, cu mult bun simț, care zâmbește timid. Aceasta este, la prima vedere, micuța Olimpia Cărăuleanu. Dar, ea reprezintă mult mai mult! Căci, la cei 11 ani, Olimpia este deja o balerină în adevăratul sens al cuvântului. A strâns deja o colecție impresionantă de peste 200 de diplome și premii, iar de ceva vreme se clasează mai mereu pe prima treaptă a podiumului, indiferent de stilul de dans abordat. La concursurile la care a participat, din țară sau de peste hotare, specialiștii au notat-o cu cel mai mare punctaj pentru tehnică și impresia artistică.

Despre Olimpia Cărăuleanu se poate spune deja că, la cei 11 anișori pe care îi are, este o valoare a Constanței și ne reprezintă, cu talent, dăruire, muncă, responsabilitate și asumare, pe cele mai mari scene ale lumii!

Locul I la unul dintre cele mai importante concursuri de dans ale României, Sibiu Dance Competition 2018 (5-7 octombrie a.c.), la toate probele de dans, și calificarea la Bolshoi Ballet Academy Summer Intensive 2019. Locul I la Bucharest Dance Festival (3-4 noiembrie a.c.), de asemenea la toate probele, premiul pentru cea mai bună concurentă feminină (la toate categoriile de vârstă) și premiul pentru cea mai bună coregrafie la dans contemporan, realizată de profesoara Alexandra Porumboiu, de la Școala Joy 2 Dance.

A câștigat marea finală a show-ului Next Star, la cea de a 100-a ediție a emisiunii. Anul trecut, a participat la semifinala Young Artist Grand Prix de la Paris și a câștigat locul II la dans contemporan, iar în decembrie a.c. va participa la ediția din acest an a concursului internațional, de la Barcelona.

Iar acestea sunt premiile pe care le-a câștigat în ultima perioadă și reprezintă o mică parte din diplomele și distincțiile primite în cei șase ani de când a început să danseze. În total, sunt peste 200 de premii. O colecție impresionantă, s-ar putea spune!

Dansează de la cinci ani. Este mult de muncă, antrenamentele sunt zilnice, la Școala Joy 2 Dance, dar nu le resimte ca o corvoadă. Din contră. Chiar dacă programul ei zilnic se încheie, aproape zilnic, la 22.00 seara - este elevă în clasa a V-a la Colegiul Național de Arte „Regina Maria” Constanța, secția Arte Plastice – nimic nu este prea greu când este făcut cu inima. „Mă simt în largul meu când dansez. Îmi place, pentru că mă pot exprima. Prin dans, sunt mai voioasă, mai bucuroasă, mai puternică”, ne mărturisește zâmbind.

Doar privind-o dansând înțelegi ce vrea să spună, căci pe scenă, micuța balerină constănțeană este emoție pură, este clasă și rafinament. Iar în ciuda vârstei fragede, cea care se prezintă publicului este o artistă completă, care se transpune în pielea personajului și îl interpretează, în pași de dans, cu toate trăirile.

Este pusă în încurcătură când este întrebată cine este idolul ei. Nu vrea să ajungă precum cineva anume. E drept, însă, și mărturisește zâmbind timid, că profesoara ei, Alexandra Porumboiu – cea care a luat-o sub aripa ei, la Școala Joy 2 Dance – îi este ca o a doua mamă și încearcă să o copieze în toate.

Tatăl, Olimpiu Cărăuleanu, o privește mândru. „Eu o văd ca pe fetița mea, dar pe scenă se transformă. Acolo nu ne mai aparține nouă, ci dansului. Acolo se vede cât este de puternică. Înainte de fiecare competiție, se consumă foarte mult, nu poate să doarmă, vrea să facă totul cât mai bine. După concursuri, când ajunge acasă, este epuizată, atât fizic, cât și psihic.

Noi o susținem cât de mult putem. O vedem că îi place, că este pasiune. Este un sentiment de mândrie și faptul că, la competiții, jurații din lumea întreagă, somități în această lume a dansului, o apreciază și îi acordă cel mai mare punctaj”, spune Olimpiu Cărăuleanu. Este conștient că, în doar câțiva ani, cel mai probabil va ajunge să danseze pentru o companie artistică din străinătate. Dar este munca ei, pasiunea ei, astfel că părinții îi acordă tot sprijinul.

Olimpia Cărăuleanu este o speranță a baletului, drept dovadă stă și faptul că, în urma concursului Sibiu Dance Competition, a obținut calificarea pentru Bolshoi Ballet Academy Summer Intensive 2019, un renumit program de antrenament pentru viitor balerini. Dar pentru a participa, este nevoie de un sprijin financiar, pentru a acoperi cheltuielile cu deplasarea și cazarea.

Bolshoi Ballet Academy Summer Intensive este un program de antrenament riguros, de câteva săptămâni, iar cei acceptați vor învăța de la membrii Bolshoi Ballet Academy. Programul este menit să le asigure tinerilor balerini instructajul necesar pentru a-și atinge potențialul maxim, pentru a de auto-depăși în ceea ce privește tehnica, puterea și muzicalitate.

Florentina BOZÎNTAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Felicitari copile !!! din intamplare cunosc bunicii ,fam .Carauleanu , oameni minunati .
3
0
Din scriere reiese ca esti nu doar prost si rau dar si nemernic, pt opinia publica nu pt tine , viceprimar este Cristian Vlad si ar trebui sa spui cat esti de frustrat ca loaza ta nu a ajuns unde a ajuns aceasta copila prin munca ei si a parintilor si profesorilor . Oriunde in lume se apeleaza la sponsorizari in astfel de situatii , cu atat mai mult atunci cand un copil cu potential chiar are rezultate excelente. Crezi ca ar saraci prea tare Primaria Constanta daca ar ajuta pe langa amante, rude,mici mafioti si alte categorii cum ar fi aceasta copila minunata, de pilda?? Intreb si eu...
14
3
Halept castiga in 5minute cat ea intr o viata
5
0
un drum plin de lumina superba zana,sa-ti fie drumul presarat din pulbere de stele,tu sa fii cea mai stralucita dintre ele
9
0
Fundatia ,,principiesa,, margareta doarme!!! Margareto,trezeste-te,dezmorteste-te si ocupa-te de angajamentul pe care l-ai promis statului cand ti-a virat anual sume mari de bani si alte facilitati.Daca nu esti in stare,valea in exil ca te plictisesti in Ro.
15
3
Ce tot va milogiti sa fie sustinuta? Tatal ei este vice-primar.Are bani o gramada.Ce tot cersiti? Sa o ajute consiliu sau ong-urile?? Daca era o saracie mai era de ajutat,dar are ta-su bani destui.Sunt alti copii inteligenti si saraci care merita sa fie ajutati.Copii care nu au un camin.Care nu au ce manca.Aia trebuiesc ajutati ,nu copila unui viceprimar care e plin de bani.
12
12
Felicitari pentru talent ! As fi bucuroasa sa porti la un concurs o rochita facuta de mine .
8
3
Felictari din suflet ,sanatate si succes ,viata lunga si fericita . Ne mindrm cu tine si parinti tai .
14
0
Succes..Trebuie sustinuta,consiliul local ,primaria..dormiti...faceti ceva..da-ti o sansa...de-a urca sus..Succes si felicitari...
13
0
Felicitari! In articol trebuia apreciat sacrificiul acestei copile asemeni oricarui sportiv de performanta.Adica: atentia la hrana,odihna,timp liber altfel decat un copil de varsta ei,etc.De antrenamente s-a spus. Dezamagitoare e atitudinea ONGurilor care se bat cu caramida-n cap,...nu in piept,cum sustin ele performanta in cultura,in sport,elitele. Iertati-mi cuvantul dar e scarbos cand vezi ONGuri care se lauda in foto cu performante ale artistilor sau sportivilor si nu ajuta la formarea tinerilor pana ajung consacrati.E usor la foto.E urat din partea lor ca nu sustin financiar real cariera.
14
0
You are the BEST
17
0
Felicitari!
16
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218