REPLICA ONLINE CONSTANTA

11° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
11° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

O familie de romi îşi terorizează vecinii: focar de infecţie pe strada Dionisie cel Mic

O familie de romi îşi terorizează vecinii: focar de infecţie pe strada Dionisie cel Mic

Replica API 20 octombrie 2012 | 00:00 178

Rigola din faţa casei a devenit WC, o maşină cu numere de Bulgaria - ghenă de gunoi

Rigola din faţa casei a devenit WC, o maşină cu numere de Bulgaria - ghenă de gunoi

În secolul XXI, în care lumea este obişnuită cu tehnologia şi cu anumite condiţii de viaţă, nu ne vine să credem că mai există oameni care trăiesc la un loc cu animalele, în condiţii mizere, insalubre, fără apă curentă, fără canalizare. Acesta este şi cazul a două familii de romi foarte numeroase care locuiesc pe strada Dionisie cel Mic, nr.42, din Constanţa, şi care pe lângă faptul că trăiesc într-un focar de infecţie, mai sunt şi recalcitranţi, deranjând vecinii la orice oră din zi şi din noapte. Pentru că nu mai putea îndura, Lucia Frangopol, domiciliată în strada Dionisie cel Mic nr.41, a depus o sesizare în atenţia Direcţiei de Sănătate Publică, în care a descris condiţiile insalubre, unde până şi rigola din faţa casei a devenit WC şi ghenă de gunoi, resturile menajere se aruncă în stradă, iar mirosurile devin insuportabile.

Ca urmare a reclamaţiei, medicii inspectori Anca Dinu şi Ilie Hurtoi au cerut sprijinul Poliţiei, deoarece aceasta are competenţă în ceea ce priveşte sancţionarea persoanelor care cresc animale pe raza municipiului Constanţa, Direcia de Sănătate Publică putând lua măsuri doar în ceea ce priveşte condiţiile igienico-sanitare din zonele de locuit, conform hotărârii de guvern 857/2011. Un alt motiv pentru care s-a cerut sprijinul Poliţiei a fost şi acela că respectivii romi sunt cunoscuţi ca fiind violenţi. Poliţia Locală şi Poliţia Naţională au trimis câte doi reprezentanţi la faţa locului. Un miros înţepător ne-a întâmpinat pe măsură ce ne apropiam. O casă dărăpănată, o curte mărginită de un gard ce stătea să cadă, în care zăceau claie peste grămadă jucării stricate, ligheane sparte, rufe puse la înmuiat, papuci desperecheaţi, oale de mâncare, o oaie, trei raţe toate învăluite în roiuri de muşte - aceasta este imaginea care te întâmpină la adresa mai-sus menţionată. Vis-a-vis, chiar în dreptul casei reclamantei, era parcată o maşină veche fără un cauciuc, cu numere de Bulgaria, înconjurată de gunoaie şi plină de gunoaie, aceasta fiind cealaltă "locuinţă" a romilor. "E insuportabil, nu se mai poate trăi, se comportă după legile lor, le vin toate neamurile din toate judeţele, dacă i-apucă răcnetele ţipă cât îi ţine gura. M-am trezit cu geamuri sparte, au aruncat cu cărămizi în uşa de metal, iar dacă cer socoteală îmi spun să tac din gură", a declarat, pentru "Replica", Lucia Frangopol. De cealaltă parte, adică în imobilul romilor reclamaţi, locuiesc două familii: Liliac Suliman, fără forme legale, Sinan Atiş Chirez, cei şase copii ai lor şi tatăl lui Liliac, proprietarul casei, Suliman Ibraim. Acasă era doar femeia, care a ieşit înconjurată de trei dintre copii ei, adică cea care a oferit aceste date Poliţiei, presărate din când în când cu ocări la adresa concubinului. Poliţiştii i-au pus în vedere mutarea maşinii în curtea sau în faţa curţii lor, în caz contrar se va proceda la ridicarea autovehicului cu sancţionare. La rândul lor, inspectorii sanitari, constatând că reclamaţia este îndreptăţită, au impus ca măsură igienizarea zonei de locuit şi a spaţiilor aferente. "S-a procedat la identificarea persoanelor care domiciliază fără forme legale în cele două imobile şi s-a aplicat măsura sancţionării contravenţionale conform Hotărârii de Guvern 857/2011, articolul 6 litera C, cu o amendă de 3.000 de lei", au declarat, pentru "Replica", inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică din Constanţa

Vom reveni.

Marieta ŞTEFAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212