REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

O FIRMĂ judecată pentru ÎNȘELĂCIUNE, implicată în RESTAURAREA bisericii Adormirea Maicii Domnului

O FIRMĂ judecată pentru ÎNȘELĂCIUNE, implicată în RESTAURAREA bisericii Adormirea Maicii Domnului

Replica API 26 ianuarie 2021 | 00:30 4507

Compania Națională de Investiții (CNI) a angajat pentru asistența tehnică a restaurării bisericii de lemn Adormirea Maicii Domnului din Techirghiol o firmă trimisă în judecată pentru înșelăciune.

CNI a atribuit pe 14 ianuarie 2021 un contract privind ”Asistența tehnică a proiectantului pe toată perioada de derulare a proiectului pentru obiectivul de investiții: "Restaurarea, consolidarea și punerea în valoare a bisericii de lemn „Adormirea Maicii Domului” în scopul valorificării turistice a Mănăstirii Sf. Maria din Techirghiol, județul Constanța”.

Contractul în valoare de 79.100,12 lei, fără TVA, a fost oferit firmei Impex Romcatel Cercetare Proiectare SA din Iași, controlată de Viorica Frunză.

Înșelăciune de 1,2 milioane lei

Firma, alături de Viorica Frunză și Iulia Ursache, a fost trimisă în judecată în iulie 2018 de către DNA pentru înșelăciune și uz de fals, într-un proiect derulat tot de CNI, în care societatea a încasat ilegal 1,2 milioane lei într-un contract privind restaurarea Palatului Copiilor din Vaslui.

În septembrie, aceeași firmă a fost angajată, culmea, tot de CNI, pentru realizarea studiilor referitoare la consolidarea Cazinoului Constanța, un contract în valoare de 209.000 lei.

Procesul de înșelăciune se derulează și în prezent la instanțe din Vaslui și Iași. Între timp, firma din Iași a raportat pentru 2019 afaceri de aproape 4,9 milioane lei și un profit net de 34.000 lei, cu 8 angajați, precum și datorii de peste 10 milioane lei.

Andreea POPA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
nu v-ati prins....firme cu sediul la iasi dar sunt machidoni din constanta....
1
0
Cercetati legatura de rudenie dintre angajatii acestei agentii si veti vedea ca au in comun multe... toti sunt nepotii sirmei caraman, toti sunt veri intre ei si din trei numai stercu vine la munca...ceilati doi sunt asistati sociali pe salarii mari... pentru ca cucoana trebuia sa le dea un venit.... mai mult si a pus si nepoatele cu 12 clase la ancpi si raja
1
0
Tu inca nu ai realizat pana acum ca acest judet este al veneticilor, care au mai multe drepturi decat oamenii locului ?
3
1
Eu nu cred ca s-a nascut cineva care poate insela, maestrii smecheriilor!
2
0
Oameni buni, nu-i de vina harka, vinovat e cel care i-a dat contractul,,,probabil pe comision!
6
0
Astia sunt mici copii, sa vezi o firma Navotec abonata la banii Marinei Militare, cum face buleli de milioane de lei cu sprijinul oner Primarului nostru Corupt pe nume Chitac. Mafiotii astia fura statul cu milioane d elei, in mod sistematic. Procurorii nu se intreaba cum mama drakului acelasi chelios Safciuc , numai el si el,desteptul este in stare sa faca aceste lucrari ???? Sculare Procurori grasi si imbuibati,scularea si hai la sapat !!! Ma gasiti si va dau eu un sac de documente cum fura astia,ce buleli fac pe milioane de lei !!! Un soldat,Marinar dezamagit !!
5
1
Pai cine putea sa vina in parohia lui teo-dos decat tot niste infractori
5
1
ce tot cauta astia pe aici?nu sunt firme in cta care sa se ocupe de treburile astea .paza la ovidius ,unii din Galati,asta cu biserica ,din Iasi,altii din Tulcea care se ocupa de curatenie ...si alte minuni.chiar nu se mai gasesc in judet oameni capabili?eu zic ca da ,dar daca nu dai spaga unde trebuie ,vina baba asta din Iasi si ti ia ciolanul....ca la noi .
10
0
Daca venea asta la mine sa o angajez ,la fata care o are.....facatura ....tepara...fugeam si imi luam liber o saptamana,poate pleca inapoi la iasi....
8
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367