REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.6° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
13.6° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

O învăţătoare, acuzată că i-a EXASPERAT pe copii. Este ODIOS ce face la ore: ‘Bagă MANELE, îi pune să înveţe de pe Wikipedia’

O învăţătoare, acuzată că i-a EXASPERAT pe copii. Este ODIOS ce face la ore: ‘Bagă MANELE, îi pune să înveţe de pe Wikipedia’

Replica API 17 noiembrie 2017 | 00:00 945

Situaţie incredibilă la o şcoală!

Situaţie incredibilă la o şcoală!

Școala ar trebui să fie un izvor de învățătură pentru copii. Așa se întâmplă când cadrele didactice își dau interesul pentru a forma adulții de mâine în oameni capabili să se dezvolte și să aibă succes. Totuși, acest lucru nu se întâmplă de fiecare dată. Iar atunci când părinții, alți profesori, conducerea școlii și conducerea Inspectoratului cunosc situația, însă nu pot face nimic din pricina... legii, ce este de făcut? Situația de la Școala Gimnazială numărul 37 din Constanța, spre exemplu, este de-a dreptul ireală! Învățătoarea de la clasa a IV-a este acuzată de părinți că nu își face treaba, în sensul că nu îi pregătește deloc pe elevi. Acest lucru este confirmat și de conducerea unității școlare, iar situația a ajuns și în atenția Inspectoratului Școlar Județean Constanța. Mai mult, învățătoarea nu este străină de astfel de reclamații, ea fiind în centrul atenției în mai multe scandaluri.

Părinții nu mai au speranță după ce s-au confruntat cu situații alarmante în clasa unde învață copiii lor. Mai precis, învățătoarea, Mihaela Mincu, care are un istoric cunoscut ca și fost cadru didactic la Școala Generală numărul 40, unde lipsea nemotivat în urmă cu 10 ani și dădea vina pe elevi cum că... o încarcă „cu energie negativă”, iar apoi a fost la Școala 10, de unde a plecat după ce a cauzat alte probleme. Părinții suspectează că femeia ar avea probleme psihice, comportamentul ei fiind unul care ridică semne de întrebare.

„Suntem la limita răbdării! Este vorba despre clasa a IV-a, o clasă foarte bună, condusă de un cadru nepotrivit. Este vorba de învățătoarea Mincu Mihaela, a fost pe la Școala Generală 40 cu scandaluri. Ea fugea de la ore pentru că o încărcau negativ copiii. A venit de la Școala numărul 10 la 37. Noi am avut o altă învățătoare, dar a ieșit la pensie, o doamnă foarte bună de altfel. Nu i-a permis să mai profeseze din diverse motive și ne-au adus-o pe doamnă prin transfer.

Din primele zile am tăcut, am zis că este nouă, până cunoaște elevii. Am făcut memorii pentru a o aduce pe doamna învățătoare înapoi, dar nu s-a putut. Când am văzut că nu lucrează aboslut nimic cu ei, am început să luăm măsuri. Am mers la director, am vorbit cu învățătoarea și au fost fără rezultat. Directorul a spus că o să o moniterizeze. S-a ținut de cuvânt. Mergeau în timpul orelor și au observat și ei că una spunea și alta scria pe tablă și ne-a dat crezare.

Directorul e nou pe post și probabil îi este teamă. Ne punea să venim în fiecare zi cu reclamații scrise. Am început cu reclamații scrise cu semnătura părinților, iar directoarea ne dădea crezare. Când am văzut că nu se ia nici o măsură, am înregistrat-o cu ce am putut noi. Ne-am dus cu acestea la directoare, iar directoarea era revoltată că este ilegal ce facem. Dovezile negru pe alb nu le-au convenit, așa că am încercat și noi.

Probabil că aveau o teamă să meargă la inspectorat. Am ajuns la ISJ cu memoriu și ne-a dat crezare. Au zis că știu despre situație. Au plecat deja 10 copii din clasa asta prin transfer. ISJ a zis să așteptăm. Între timp, învățătoarea a început să facă figuri. Zi de zi îi drăcuie, zi de zi îi ceartă. Nu mai zic că îi mută și îi dă afară din clasă. Am auzit că doamna a avut un deces în familie și a intrat în depresie apoi... a fost internată și la Palazu Mare”, a spus o mămică îngrijorată.

„La orele de Limba Română se ascultă manele”

Ceea ce face la oră profesorul întrece orice imaginație, iar în urma unui consiliu întrunit în cursul zilei de 15 noiembrie, părinții au spus că femeia a declarat că se poartă așa pentru a destinde atmosfera și a-i scoate pe copii din starea negativă.

„Este halucinant! La orele de Română se ascultă manele, iar la geografie îi pune să facă conspect din Wikipedia. Serios? Așa ceva nu se poate. Ieri (n.r. 15 noiembrie) a lovit un copil cu o sticlă de apă în cap, iar acesta avea în bancă un telefon mobil, de altfel închis, pe care i l-a luat. Copilul i l-a luat din mână, iar ea de nervi i-a spart display-ul. Învățătoarea ne-a spus că avem copii bolnavi și că ei, cu tot cu noi, părinții, să ne tratăm. Au rămas 19 copii în clasă! Nu se poate așa ceva!”, a mai spus mama revoltată.

Conducerea școlii are în vedere situația învățătoarei și este conştientă de comportamentul acesteia la cursuri. Însă, ei nu pot face mare lucru decât să o monitorizeze și să facă mai departe sesizări la ISJ.

„Se întâmplă multe... nu avem ce să ascundem. Doamna creează niște probleme. Noi o monitorizăm de când a venit în școală. Părinții reclamă că nu face ce trebuie la clasă, asta e problema principală. Am consiliat-o, am chemat-o, am fost în asistență.

Vă dați seama că nu putem fi non stop. Este o problemă... când ai 1000 și ceva de copii, mai rămâne să îi ținem noi orele. Nu noi am angajat-o, doamna este titulara sistemului, nu este titulara școlii noastre. I s-a restrâns catedra de unde a fost. Tot așa... problemele sunt vechi și, conform legii, a avut dreptul să își ia un post la școală și a ales la Școala 37. La noi, munca este muncă. Părinții sunt pretențioși. Este o școală bună, o școală grea. Nu am avut până acum astfel de probleme.

Ceea ce v-au spus părinții... asta este situația. Activitatea la clasă este de slabă calitate. Eu nu am decât o singură reclamație scrisă depusă de părinți. Ei au venit de nenumărate ori la mine, dar nu au depus în scris. La ISJ, la fel. ISJ a venit în monitorizare. Am instituit o comisie disciplinară pentru doamna și acesta este următorul pas”, a precizat, pentru „Replica”, directorul Școlii Gimnaziale numărul 37.

ISJ știe despre ce este vorba și promite că va lua măsuri

Inspectoratul dă asigurări că va lua măsuri. Inspectorul Școlar General prin vocea lui Petrică Miu dă asigurări părinților că situația se va remedia.

„Ceva trebuie să vedem ce putem face. Problema cu adeverințele eliberate de psihologi așa pur și simplu am tot pus-o și noi. O să vedem acum la modificare de lege. Uite, poate fi o propunere – să fie obligatoriu ca fiecare profesor să facă cu firma contractată de școală, procedura care va fi încheiată pe SEAP. Acum se poate duce cineva oriunde și să își ia. Legea e prea permisivă. Este clar că este o problemă cu doamna profesor. Legea asta, practic, discriminează, sunt copii care pot avea un învățător excelent și sunt copii care nu sunt așa norocoși. O să rezolvăm problema căci trebuie să facem ceva”, a spus Petrică Miu, inspector școlar general.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Inca mai studiaza din pacate a ajuns la o scoala din judetul Constanta com Saligny si este cu aceaiasi probleme clar are ceva nu stiu cine a putut s o lasa s mai predea avand in vedere comportamentul dansei .
2
2
... de profesoara are grave probleme psihice!
4
1
Esti un mare cretin, domnule Qwer! Daca n-ai fost in stare sa faci fata la 4 clase, ca sigur mai mult nu ai, iti doresc sa ajungi cat mai repede pe mana unui popa, dupa ce, in prealabil, ai trecut pe la un doctor din asta mizer care nu ti-a mai putut face nimic! Ca esti dus rau cu pluta!
4
4
Cei mai nimicnici oameni ai vremurilor , profesori, medici, popi. Mizerii umane car cer permanent fara sa ofere nimic !
6
12
Se poate si mai rau. La scoala 3 Constanta ,sunt prof.care bat elevii.
6
0
Nimic mai simplu,efectiv data afara si basta. Femeia este clar ca nu poate fi cadru didactic ci eventual mesean la o carciuma de manele. Pa si pu....
10
1
tanti invatatoarea e in LAP - lipsa acuta de p.u.l.a. alo doamna invatatoare lasa elevii in pace si treci la p.u.l.a. poate asa iti mai vine mintea la cap
4
3
Domnu Miu, si inspectorii sa treaca pe la psiho-pupu, caci aveti cateva exemplare acolo demne de studiu aprofundat in aceasta materie...
2
3
Invatamantul in Romania este gresit din fundamente. Noi avem nevoie urgenta sa schimbam obiectivele sistemului, definitiile. De fiecare data cand s a incercat reforma invatamantului cei care s au opus in strada au fost profesorii. Victimele sunt copiii nostri si noi.
7
3

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369