REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
11.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

O mămică reclamă condiţiile de la creşa ‘Universul Piticilor’: ‘Educatoarea mi-a bruscat fetiţa! A smucit-o de mână, a trântit-o pe pat’

O mămică reclamă condiţiile de la creşa ‘Universul Piticilor’: ‘Educatoarea mi-a bruscat fetiţa! A smucit-o de mână, a trântit-o pe pat’

Replica API 3 octombrie 2018 | 14:12 1592

Un nou caz ‘Micul Regat’?

Un nou caz ‘Micul Regat’?

Un scandal similar celui de la grădiniţa „Micul Regat” este pe cale să izbucnească la Constanţa, de data aceasta la o creşă. Mămica unei fetiţe susţine că micuţa a fost bruscată, dovadă stând imaginile de pe camerele video din incinta creşei. Imaginile pot fi accesate de părinţi în orice moment doresc, în baza unor parole de utilizator, pe care le au la dispoziţie. Este vorba despre o creşă privată – „Universul Piticilor” din zona Faleză Nord.

Incidentul reclamat de mămică a avut loc în data de 19 septembrie 2018, când femeia a dorit să verifice, online, cum se acomodează fiica sa la creşă. „Am înregistrat pentru a-i arăta soţului cum se acomodează fiica noastră. Se pregăteau pentru programul de dormit şi, spre surprinderea mea, am văzut la un moment dat că se dă jos din pătuţ, iar doamna educatoare a apucat-o de mână şi a împins-o înapoi în pat.

După câteva secunde, a pus la fel de brutal un copil în pat, iar fetiţa mea a vrut din nou să coboare din pat. A smucit-o de mână, a trântit-o, apoi, văzând că se mişcă, şi-a pus picioarele ei peste ale ei, să o ţină imobilizată. (...) Am fost la creşă, să îi arăt imaginile doamnei director Luminiţa Pufleanu, să rezolvăm cumva problema.

A încercat să mă convingă că mi se pare, că nu a fost bruscată... În aceste condiţii, am depus sesizări la Protecţia Copilului şi la Inspectoratul Şcolar”, a relatat mămica. Pentru că nu a primit nici un răspuns, femeia a decis să apeleze la presă.

Numai că, logic, Inspectoratul Şcolar nici nu avea de ce să îi răspundă: creşele nu se află în subordinea ISJ. „Am primit o sesizare referitoare la o creşă. Nu ştiu detalii, însă am redirecţionat spre soluţionare Primăriei Constanţa, la serviciul care se ocupă de creşe”, a precizat, pentru „Replica”, Gabriela Bucovală, şefa ISJ Constanţa.

De precizat că Luminiţa Pufleanu nu are legătură cu Grădiniţa „Micul Regat”. Contactaţi de „Replica” de Constanţa, reprezentanţii creşei „Universul Piticilor” au susţinut că lor nu le-a fost înmânată nici o sesizare. Asta, deşi mămica susţine că a încercat să discute cu ei, cu imaginile „pe masă”. „Nu a fost nici un incident. Nu am fost înştiinţată cu privire la vreun incident, nu am nici o sesizare”, a spus reprezentanta creşei.

Amimtim că în luna mai a acestui an Curtea de Apel Constanţa a decis condamnarea cu suspendare a directoarei grădiniţei “Micul Regat”, Eliza Pufleanu, la pedeapsa de un an cinci luni de închisoare, pentru complicitate la infracţiunea de purtare abuzivă în formă continuată. Scandalul de la această grădiniţă a debutat în 2015, când părinţii unor copii au descoperit că micuţii erau chinuiţi de îngrijitoare! Ulterior, au apărut şi imaginile video care au demonstrat acuzaţiile părinţilor.

Rămâne de văzut şi cum se „soluţionează” situaţia de la creşa „Universul Piticilor”, existând şi posibilitatea ca părţile să se împace sau, dimpotrivă, să ajungă în faţa instanţei. Urmăriţi imaginile şi trageţi concluzii: are sau nu dreptate femeia care a reclamat situaţia de la creşă?

VIDEO:

Vom reveni.

A.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
nu e retrasa nici o plangere, sunteti informat gresit
5
0
In caz de nu stiati, mamica cu pricina si-a retras plangerea. Oare de ce?!
0
4
la 1:37 cand se repede boarfa sa o loveasca pe fetita , fetita ridica mana sa se apare, cred ca nu e prima oara cand o loveste , ii stie de frica
7
0
toate curvele retardate si-au deschis gradinite
6
4
Eu nu inteleg cum te poti numi parinte, cand iti trimiti copilul de la un an jumate printre straini?! Lasa-l la bunici daca tot nu vrei sa ai timp de el! Sau nici bunicii nu vor sa aibe timp?!
7
8
Daca ai fi vazut reportajul la tv ai fi auzit ca fetita a fost retrasa in aceiasi zi.......
8
0
De ce a fost lasata fetita in gradinita inca o zi de catre mama daca nu era ingrijita cum trebuia. Va rog sa imi raspundeti
0
9
scrieti aici numele si adresa la jigodiile cu gradinita si la educatoarea care a batut fetita
5
3
Madalina bagami-ash pula in mortii tai , pot sa am si eu un moment de slabiciune cu tine sa te trantesc o tura prin pat ?
6
5
Continuare... Si legat de aceasta filmare, consider ca a fost un moment de slabiciune din partea educatoarei, dar totusi trebuie sa fim rationali si intelegatori; ca doamna educatoare este si ea tot om, ca si ea are dreptul de a gresi si ca aceasta situatie o va ajuta sa se perfectioneze in meseria ei.
5
11
Doamnelor, habar nu aveti de cata rabdare trebuie sa dea dovada educatoarea in multe dintre situatii! Numai faptul ca se fac inscrieri pe toata perioada anului, ceea ce va avantajeaza pe voi mamici este destul de stresant, deoarece dna educatoare este intr-o continua acomodare cu copii dvs, fata de micuti care ei se acomodeaza in maxim doua saptamani si gata. Plus de asta, voi mamici, care va aduceti copii ATAT DE MICI la cresa,sub doi anisori cand ei ar trebui sa aiba parte de dragostea si afectiunea dvs, aveti de multe ori pretentia ca educatoarea sa va tina locul. Continuare...
6
10
Pt numa aita faci tam tam parca ti a mancato
6
1
O mare parte a comentariilor astea lipsite de respect sunt ale patronilor si ale angajatilor care incearca sa isi salveze afacea. Astia sunt oamenii care va educa copii si va mai si iau bani.
12
2
Cum este posibil sa intri intr-o farmacie si cele doua farmacistele racite vai de ele, in nesimtirea caracteristica sa stea la servico sa vanda medicamente stergandu-se la nas cu mana. Am evoluat, avem numai oameni de elita, ne mai trebuie 1000 de ani sa gandim omeneste si sa ne civilizam.
3
2
Ce grija fata de unicul vlastar al familiei. Unicul, ca pe ceilalti i-ati avortat in fel si chip.
7
4
La aceasta gradinita mai sunt filmulete dar doamna Luminita nu stie . O sa le vada ,cat de curand. Au fost copii maltratati si in anii trecuti ,dar parintii nu au stiut. Filmulete exista!
9
3
Hai sa crestem copilasii in puf si cand se fac mari sa ne dea in cap. Eu am avut 2 copii care au crescut la universul piticilor si n-am avut nici o problema, chiar am fost multumit de purtare si de ceea ce au invatat acolo. Am incercat si alte gradinite, de unde au venit mutzi, nu mai stiau o poezie sau o vorba in engleza. Poate sa fie si o facatura de-a concurentilor, se mai practica. Eu am sa recomand in continuare universul piticilor ca pe o gradinita foarte buna.
9
10
In incinta Scolii nr.6 Nicolae Titulescu Constanta se deschide o cresa cu 100 de locuri anul acesta ,la anu mai multe locuri .Transferati va copiii la aceasta cresa.
1
7
Pt fa jegoaso... atat poti.. esti colerica, isterica, pun pariu ca esti una din alea care isi ia copilu la ora 5, il alearga in parc pana la 8, ii dai corn si covrigi, si vaaai ce mama buna si calma esti tu.....
14
2
Mi se pare exagerata toata reactia parintilor .
14
15
doamne cate femei proaste comenteaza aici. Sa va vad cum reactionati cand ale voastre odrasle sunt bruscate
13
14
voi nu sunteti sanatosi. vorbim de un copilas de 1 an jumate! ce educatie vreti voi sa aiba acel copil?? voi nu sunteti educati nici la 30 sau cat aveti....
13
8
sa depuna plangere penala parintii la parchet si sa ceara despagubiri cresei dar si individei care a bruscat copilul, asa se va face dreptate
20
9
Avand in vedere salariile mizere pentru care ne luptam,faptul ca o mamica se vede nevoita sa mearga la munca in loc sa stea acasa sa se bucure de copil..faptul ca dai o gramada de bani la o cresa pentru ca statul nu mai are loc..mi se pare normala reactia mamicii.Am citit comentarii..parca sunt niste viermi..dar cum ai vrea sa fie doamna draga niste copii?Eu nu cred ca la 2 ani daca cineva va spunea dormiti..executati instant fara comentarii.Asa va culcati si voi copii?Ii luati de o aripa..ii trantiti in pat..va puneti picioarele pe ei si incepeti sa butonati tel?
20
7
Totul se datoreaza incompetentei si prostiei parintilor care-si lasa odraslele sa faca ce vor ele! Normal ca educatoarea respectiva ti-a luat plodul de o aripa! Cat sa mai reziste si ea?Ati devenit toti niste sensibili, ce sa zic!
20
15
Tipic acestor generatii de parinti sensibili care considera ca acel "copilas" al lor este foarte cuminte si nu face nimic iesit din comun. Iata ca nu. Copilul este neastamparat si lipsit de educatie pentru ca la randul lui, acasa este lasat sa faca ce vrea de capul lui..Nepasarea parintilor isi spune cuvantul.
24
22
Pt mdaa.. vierme esti tu ca ai asa gandire..ma ingrozeste faptul ca exista persoane ca tine, sa ii fereasca Dzeu pe copii de oameni ca tine, si nici sa iti dea copii
7
24
Fa jegoaso, nu dai sute de lei sa il duci acolo ca sa isi verse o retardata la fel ca tine nervii pe copilul tau! O calcam in piciore!!! Daca ea stiindu se filmata face asa, imaginati-va
10
22
Parca sunt niste viermi, asa se misca copiii astia. Parca acasa nu i mai luati de o aripa cand va enerveaza, pe bune acum ...
25
17
daca nu ai nervii necesari...stai acasa draga doamna neli....nu intre copii!!!si apropo,,,,sunt copii,. nu odrasle prost crescute!se vede ca nu ai asa ceva din vocabularul tau rautacios!
17
15
Copilul e imobilizat intr un final, dc voua vi se pare normal asa mie imi pare rau de copiii vostri.. in plus idioata in loc sa scoata o carte si sa le citeasca pt a adormi scoate imediat telefonul .. urat si sper ca genul acesta de persoane sa dispara din sistemul educational.. domle dc nu iti place du te si fa altceva sunt zeci de posturi libere la aceiasi bani
16
9
Hai mai doar pt asta faci curc
12
7
Trebuie sa fii inconstient sa dai copilul la gradinite unde patroane sunt makidoance puflenoase !
17
12
Interesant cum scriu aici comentarii pro chiar angajatii si patronii gradinitei.
19
10
Am si eu copilul la aceasta cresa....se poarta impecabil cu ei.Toti isi dau interesul acolo.
17
21
Va intrebati cati nervi ii trebuie unui educator sa disciplineze odraslele prost crescute a ceklor care se debaraseaza si pun toata educatia pe raspunderea gradinitelor si scolilor Uitati va la ei parca sunt furnicute nu au stare iar unul care chiar are pofta de defilare cand in sus si cand in jos ii starneste pe toti .
18
31

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218