REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
15.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

O maşină cu permis de acces în Zona Peninsulară şi una a unor americani, RIDICATE de poliţiştii locali!

O maşină cu permis de acces în Zona Peninsulară şi una a unor americani, RIDICATE de poliţiştii locali!

Replica API 8 iunie 2019 | 04:05 278

Între timp, regulamentul zonei a fost SUSPENDAT de instanţă

Între timp, regulamentul zonei a fost SUSPENDAT de instanţă

Începând cu data de 6 mai 2019, Primăria Constanţa a anunţat că se restricționează accesul în zona peninsulară! Potrivit regulamentului de acces, zona peninsulară a fost separată în două părți: zone exclusiv pietonale și zone ocazional carosabile. Măsura a suscitat numeroase polemici, hotărârea fiind atacată în instanţă! O primă bătălie în acest sens a fost câștigată vineri, 7 iunie, în instanță. Regulamentul a fost suspendat de Tribunalul Constanța. Decizia nu este definitvă, dar este Executorie, a confirmat avocata Maria Veriotti pentru Replica de Constanța (detalii AICI).

De precizat că, până la această decizie a instanţei, din zona menţionată au fost ridicate mai multe maşini care nu aveau la loc vizibil permise de acces eliberate de primărie (mai multe puteţi citi AICI). Dintre acestea însă, una avea permis de acces!, iar o alta era condusă de un cuplu de americani! Cum a explicat situaţia Poliţia Locală? În primul caz, poliţiştii locali au transmis că "deţinătorii de premise pentru acces în Zona Peninsulară a municipiului Constanța trebuie să afișeze documentele la vedere în autovehicul astfel încât să poată fi observate cu ușurință de polițiștii locali. "Conform regulamentului, constituie contravenție neafișarea permisului de acces cu fața la loc vizibil din exteriorul vehiculului pentru a permite verificarea datelor înscrise pe acesta, faptă care se sancționează contravențional cu amendă cuprinsă între 500 -1.000 lei în cazul persoanelor fizice și 1.000-1.500 lei, în situația persoanelor juridice", au arătat poliţiştii locali; între timp, aşa cum arătam mai sus, regulamentul a fost suspendat! Indiferent care va fi soluţia finală a instanţei, de remarcat faptul că administraţia locală nu a gândit şi un sistem de identificare a maşinilor cu permis, fără a mai fi nevoie de afişarea acestuia la loc vizibil în parbriz! "Desigur, oricine este

În ceea ce priveşte situaţia străinilor care s-au trezit cu maşina ridicată, poliţiştii locali au menţionat că aceştia, chiar dacă nu ştiu regulamentul urbei, puteau observa cu uşurinţă semnul de circulaţie care interzice accesul, prin urmare... nu au putut fi absolviţi de sancţiune.

A.C.

Vezi şi:

https://www.replicaonline.ro/masini-ridicate-si-amenzi-usturatoare-pentru-soferii-care-intra-in-zona-peninsulara-fara-permis-de-acces-393388/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mai bine expulzati romii de acolo
3
0
Sa ridice toate masinile, chiar si pe cele cu permis, biciclete, trotinete, oameni, caini, tot! Bravo politia locala, ridica-mi-ati pula!
4
0
Bai imputitilor... Zona peninsulara este un loc public... De ce este nevoie de permis de acces? Nenorocitilor, unde este libertatea de miscare?Abia astept sa se intoarca roata istoriei si sa revina comunismul... In lagare cu voi...
3
0
adica securistii si-au tras cartier si nu permit accesul pulimii si sau faza cu bnr
1
0
Daca ai permis de acces asta nu inseamna ca poti sa parchezi oriunde , de aia au fost ridicate !
0
2
De ce nu sunt indicatoare la intrarea in zona peninsulara care sa explice cu subiect si predicat ca pot intra doar masinile ce au o autorizatie emisa de primarie ? Oamenii vad semnul , deasemenea vad ca intra masini fara a vedea ca mare parte din ele au acea hartie de kkt emisa de primarie . Oricum , este clar ca in vara asta isi face pula mare o institutie pusa pe furat . O stim care , nu.i trebuie pomenit numele pt ca mi.e scarba de ea .
5
0
Uite asa scapi de problema proastei executii si proastei calitati a lucrarilor facute in peninsula acum cativa ani: Interzici accesul masinilor, nu spui ca lucrarile executate sunt de cacat.In curand o sa ne interzica si sa calcam pe pavelele alea asa de bune sunt calitativ.
3
0
fura cat poti, faci 3 ani puscarie si scapi, hai ce mai stai
4
0
s-a deschis sediuul bnr acolo si bolsevici nu vor ca lumea sa aiba acces cu masina sa nu care cumva sa blocheze gruparea mobila de jandarmi si sa dea vreun jaf la tezaur?
2
6
Costea a furat, a furat, a furat
9
2
Muie fagadau o sa o iei in brate ca te mai duci la primarie sa nu, eu voi vota imotriva ta!
15
2
Speram ca ca nu candidezi la locale ca esti halit!
10
1
Care este rostul acestei limitari? De ce nu s-a luat aceasta masura acum 4-5 ani, cand pavelele din granit, montate de firma domnului Vasile Costea, adica ABC Val, erau inca intregi? Acum sunt praf facute! Astfel incat intreb retoric: care este rostul?
31
2
daca suntem colonia amerikakanilor astia sunt mai presus de lege, ei sunt stapanii aici, isi permit orice
12
9
dar protectia datelor cu caraacter personal unde este? de ce datele sunt expuse public, la vedere, in loc cat mai vizibil?
20
0
Cand am spus ca localii in frunte cu fagadau sunt retardati s-a spus ca am eu ceva cu ei! Incet,incet cu astia de facem de cacat in toata lumea astfel intervine proverbul ,,...dai prostului puterea si-ti arata cine este! ,
28
5
daca era masina unor rusi nu se atingeau de ea jegurile dracului
21
16
Oare ne vom civiliza si noi vreodata?
14
8
Una e accesul alta e parcarea neregulamentara. Ce sa zic, americani. Si?
23
7
Permisul de acces in zona peninsulara, expus la razele solare, nu ofera garantia pastrarii datelor inscrise cu pixul deoarece se sterg.Cine plateste in urma acestui neajuns?
29
3

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272