REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
9.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

O nouă taxă de mediu, în lucru. Senator constănţean: 'Este complicat să eviți sancțiunile'

O nouă taxă de mediu, în lucru. Senator constănţean: 'Este complicat să eviți sancțiunile'

Replica API 7 martie 2020 | 00:00 1410

Agenția Națională de Administrare Fiscală a finalizat procesul de restituire a timbrului auto pentru toți șoferii care au depus dosarele complete. În total, 1,91 de milioane de cereri au fost aprobate, iar suma totală restituită este de 6,16 miliarde de lei.

Sunt și persoane care, din diverse motive, nu și-au primit banii înapoi. Reprezentanții ANAF susțin că cetățenii care au avut dosarele incomplete sau probleme cu conturile bancare își vor primi, de asemenea, banii plătiți pe timbrul de mediu. Statul român a fost obligat de Uniunea Europeană să returneze toți banii încasați după introducerea taxei auto, în anul 2007. "Personal cred că piața se reglează singură. Am observat că înmatriculările de mașini vechi sunt din ce în ce mai puține. Era de așteptat ca după eliminarea taxelor de mediu să fie un boom al înmatriculărilor de mașini vechi, dar pe măsură ce trec anii observ că sunt din ce în ce mai puține mașini înmatriculate", a precizat, pentru "Replica", Mircea Banias, vicepreședinte al Comisiei pentru Transporturi și Infrastructură din Camera Deputaților.

Uniunea Europeană a considerat că taxa de mediu este discriminatorie, indiferent de ce formă a avut de-a lungul anilor. Totuși, în continuare sunt purtate discuții în vederea implementării unei noi taxe de mediu, însă felul în care va arăta aceasta.

"Se vorbește despre o taxă, dar este foarte complicat să eviți sancțiunile venite din partea Comisiei Europene. Toate taxele care au fost impuse s-au dovedit a nu fi în regulă și au trebuit să fie restituite. Până la urmă, pentru stat nu este nicio bucurie să adune niște bani pe care trebuie să-i dea înapoi după câțiva ani. Știu că la Ministerul Mediului se caută o soluție anti-poluare, la fel și în București s-a încercat o astfel de soluție, doar că lumea nu este de acord", a mai adăugat Mircea Banias.

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Si veti vedea ce vom face noi , muritorii de rand
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212