REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.8° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
16.8° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

O puștoaică din Constanța, COLECȚIONARĂ DE TROFEE: este campioană europeană și națională la arte marțiale!

O puștoaică din Constanța, COLECȚIONARĂ DE TROFEE: este campioană europeană și națională la arte marțiale!

Replica API 7 iunie 2019 | 23:04 1216

O copilă delicată și zâmbăreață, care cucerește trofeu după trofeu. Aceasta este, pe scurt, micuța constănțeancă Daria Kraus, o sportivă talentată și disciplinată, care în cei trei ani de când participă la competițiile de Ju-Jitsu, a adunat deja o colecție considerabilă de premii, diplome și trofee. Mărturisește că își dedică sportului aproape tot timpul liber, dar nu îi pare rău. Din contră, o face din pasiune. Vrea să facă o carieră în sport. Dar pentru aceasta, având în vedere că este crescută de o mamă singură și de bunica, ar avea nevoie și de un mic sprijin financiar din partea sponsorilor.

Daria Kraus este elevă în clasa a V-a la Liceul Teoretic „Decebal” Constanța și membră a Clubului Sportiv „Marina” Constanța. De altfel, la sediul clubului, își petrece aproape tot timpul liber, la antrenamente. Spune că artele marțiale o pregătesc pentru viață. Este o copilă, dar vorbește precum un om mare, căci pe de o parte viața, pe de altă parte, sportul, au maturizat-o. „Artele marțiale mă pregătesc pentru viață, dezvoltându-mi în egală măsură pregătirea psihică și cea fizică. Învăț să capăt siguranță și încredere în forțele proprii, să îmi înving teama de adversar și de eșec, să fiu disciplinată, să am viteză de reacție, gândire pozitivă”, spune Daria. Practică Ju-Jitsu și, dacă este să ne uităm la rezultatele obținute la competițiile naționale și internaționale la care participă de trei ani, stăpânește chiar foarte bine această tehnică sportivă. „Ju-Jitsu este un sport complex, conține elemente de judo și newaza, care implică, pe lângă pregătirea fizică, agilitate, strategie și o varietate mare de tehnici, fiind astfel o metodă foarte eficientă de autoapărare”, a continuat sportiva.

Cele mai importante competiții la care a participat au fost Balcaniada din Atena, unde a obținut titlul de vicecampioană, la categoria U12 ani – 36 kg, în anul 2018, Campionatul European din Amersfoort, Olanda, unde a obținut titlul de campioană europeană, la categoria U14 – 40 kg și campionatele naționale din 2018 și 2019, la fiecare obținând titlul de dublu campioană națională la categoriile U 12 ani și U 15 ani, cât și la U 14 ani – 40 kg și U 16 ani – 44 kg. Altfel spus, peste tot pe unde a ajuns a făcut o impresie frumoasă și a demonstrat că talentul și munca susținută dau roade.

Mărturisește că aproape tot timpul liber îl dedică antrenamentelor. E greu câteodată, dar nu simte că renunță la copilărie, ba din contră. Face totul cu plăcere și pasiune!

„Nu renunț la copilărie pentru performanță. Nu simt asta. Deși uneori nu este ușor, practic acest sport cu plăcere și mă pregătesc cu conștiinciozitate, ajutată de sensei Dan Marian Ungureanu (de la Clubul Sportiv Marina Constanța) care pune multă pasiune în ceea ce privește pregătirea sportivilor, dedicând mult timp antrenamentelor", spune sportiva. Cât despre alte pasiuni, Daria rămâne tot în aria sportului: îi place să joace baschet, dar poate și pentru că a făcut baschet de mică, de la 6 la 8 ani, iar de luna aceasta a început să joace baschet și la școală.

Îi place ceea ce face și vrea să facă performanță în sport, în arte marțiale. Pentru aceasta, însă, are nevoie de mai multe ore de pregătire, de echipament sportiv, dar și de o alimentație sănătoasă, de bani pentru deplasări și cazare etc. Iar toate acestea înseamnă susținere financiară. Pe partea aceasta, însă, lucrurile nu sunt atât de simple. Daria este crescută de mama ei, cele două fiind ajutate și de bunica. Nu au averi, se descurcă cu un salariu și o pensie, dar pentru ca Daria să poată să dovedească în continuare cât de talentată este, are nevoie de sprijinul unui sponsor.

Florentina BOZÎNTAN

Citește și:Micuţă sportivă din Constanţa, DUBLĂ CAMPIOANĂ NAŢIONALĂ la Ju-jitsu!

FAC CINSTE CONSTANŢEI: sportivi performanţi în competiţii internaţionale!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Batausa de mica ! Felicitari !
3
0
Felicitari acesti copii merita sustinuti !
10
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108