REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

O TÂNĂRĂ din Lumina, EXTRĂDATĂ în FRANȚA pentru PROXENETISM

O TÂNĂRĂ din Lumina, EXTRĂDATĂ în FRANȚA pentru PROXENETISM

Replica API 25 noiembrie 2020 | 00:10 3328

Maria Cătălina Stoian, din Lumina, a fost pusă sub control judiciar, după ce autoritățile din Franța au emis pe numele ei un mandat european de arestare, fiind acuzată de proxenetism. Curtea de Apel Constanța a decis punerea în aplicare a mandatului european de arestare dispus la data de 14.10.2020 în dosarul 19/108/267 de Judecătorul de instrucție din cadrul Judecătoriei Bobigny, Franța și extrădarea inculpatei. Întrebată fiind dacă dorește să fie predată autoritățile judiciare franceze, Maria Cătălina Stoian a arătat că nu dorește să fie predată, aspect consemnat în procesul-verbal semnat și atașat la dosarul cauzei.

Ce acuze i se aduc constănțencei

Maria Cătălina Stoian este acuzată de săvârșirea infracțiunilor de ”proxenetism” în formă agravată, ”trafic de ființe umane”, ”participarea la o organizație criminală în vederea pregătirii unei infracțiuni incriminate”, pedeapsa maximă prevăzută de lege fiind închisoarea de 10 ani, prin aceea. Aceasta este acuzată că, în perioada 2019 - 2020, a făcut parte dintr-o rețea infracțională de proxeneți ce acționau pe teritoriul Franței în regiunile Les Pavilions Sous - Bois, Pantin - Seine Sant Denis, condusă și organizată de către alți 2 membri de pe teritoriul României care elaborau scheme de prostituție și obțineau bani din escrocherii prin Western Union și Money Gram. Maria Cătălina Stoian desfășura activități de prostituție în cadrul rețelei infracționale și ”superviza tinerele femei, le verifica performanța și se ocupa de logistică, colecta chiriile de la tinerele prostituate pentru apartament, se asigura că ele trimiteau restul câștigurilor în România către P.D., partenerul său și îi raporta câștigurile reduse obținute de unele dintre ele”.

Ce a spus instanța

Instanța a admis cererea și a dispus, în temeiul art.104 alin.(7) din Legea nr.302/2004 rep., modif. & compl., executarea mandatului european de arestare emis la data de 22.10.2020 de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bobigny, Franța, conform mandatului de luare a măsurii arestării la data de 14.10.2020 de Judecătorul de instrucție din cadrul Tribunalului Bobigny, Franța, nr. instrucție 2/20/13 cu privire Maria Cătălina Stoian, cu respectarea regulii specialității. Inculpata va fi arestată pe o perioadă de 20 de zile, în vederea predării.

Totul are legătură cu perchezițiile din 12 octombrie

Amintim că, în urma a patru percheziții efectuate luni, 12 octombrie, în județul Constanța, au fost depistate cinci persoane bănuite de proxenetism. În cauză, s-a colaborat cu autoritățile franceze, cu sprijinul Eurojust. Din cercetări au rezultat indicii că, începând cu anul 2015 și până în prezent, persoanele în cauză ar fi determinat și înlesnit practicarea prostituției mai multor tinere, pe teritoriul mai multor țări din spațiul Uniunii Europene, obținând astfel foloase patrimoniale. Mai exact, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, cu sprijinul I.J.J. Constanța, au pus în aplicare 4 mandate de percheziție domiciliară, în localitatea Lumina, într-un dosar penal de proxenetism.

La percheziții, au fost ridicate, în vederea indisponibilizării, mai multe bunuri, printre care 2 autoturisme, un pistol air-soft, telefoane mobile, dispozitive electronice, precum și alte înscrisuri de interes pentru cauză. În urma probatoriului administrat, 5 persoane (4 bărbați și o femeie) au fost reținute pentru 24 de ore, fiind introduse în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Constanța, după care au fost arestate preventiv. Alte două persoane au fost arestate în lipsă. În cauză, s-a colaborat cu autoritățile franceze, cu sprijinul Eurojust. Este vorba de Adi Florin Toma, Marcel Vasile Petre, Constantin Cosmin Petre, Anișoara Petre, Aurel Petre, Dumitru Claudiu Petre și Ionuț Cristi Petre.

Citește și:

POLIȚIA supraveghează o TÂNĂRĂ din LUMINA, pentru PROXENETISM

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
La Cernavoda cand?
4
0
Asta e buna de pul o vreau eu sa o fac eu la pat de ai sare prixenetismu din cap eu sunt salbatic in pat
1
0
Videochatul pt caprite.
3
0
Pai si restul din oras, pe cand ? Ca unii sunt mari smecheri, altii contruiesc blocuri, gen sunt oameni de afaceri acum? Ii acopera cineva sau cum ?? Stiu de ei pana si elevii de clasa a 5a. Trecutul nu iarta, deasta viata are etape care nu se sar..
12
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218