REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
10.1° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Oamenii legii din Constanţa REACŢIONEAZĂ în cazul PEDOFILULUI din LIFT: ‘Dacă un poliţist comite o infracţiune, blamăm un sistem întreg?’

Oamenii legii din Constanţa REACŢIONEAZĂ în cazul PEDOFILULUI din LIFT: ‘Dacă un poliţist comite o infracţiune, blamăm un sistem întreg?’

Replica API 10 ianuarie 2018 | 00:00 347

Coarnă: ‘Actuala conducere a Poliţiei Române chiar şi-a făcut treaba’

Coarnă: ‘Actuala conducere a Poliţiei Române chiar şi-a făcut treaba’

Încă de la apariția primelor imagini cu cel care și-a ”câștigat” numele de ”pedofilul din lift”, rețelele de socializare au explodat, în sensul că toată lumea îl voia prins și tras la răspundere pentru faptele sale. Ba chiar s-a ajuns la a pune recompensă pe capul lui, unul dintre cei care au pus la bătaie 1.000 de euro fiind chiar șeful Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa, Horia Constantinescu.

Suspectul a fost prins și s-a dovedit a fi polițist la Brigada Rutieră din București. Iar de atunci, opinia publică a cam început să-i blameze pe oamenii legii, dar la modul general. Ceea ce polițiștilor, inclusiv celor din Constanța, nu li se pare corect. ”Mi se pare aberant că, dacă un polițist comite o infracțiune, oameni inteligenti să blameze un sistem întreg”, a spus un om al legii de la malul mării.

”Pedofilul” din lift a fost tema principală de discuție a celor mai mulți dintre noi, zilele acestea. Este vorba despre individul cu care au apărut imagini în timp ce lua în brațe doi copii și îi săruta, într-un lift dintr-un bloc din Drumul Taberei. Așa cum este menționat și mai sus, se pusese și recompensă pe capul individului, iar Poliția Română anunța că prinderea suspectului a devenit prioritatea ei. Și iată că a fost prins.

Este vorba despre Eugen Stan, care s-a dovedit a fi polițist de la Brigada Rutieră. În plus, se pare că el ar fi și autorul agresiunii din 2012, asupra unei fetițe de 7 ani, dar și al unui viol, din anul 2009. Iar de la apariția acestor informații, plus că ar fi ieșit la iveală și faptul că anumiți colegi îl porecliseră pe Stan ”violatorul”, oamenii au început să blameze toți polițiștii, în sensul că îi bagă în aceeași oală. Numai că oamenii legii nu sunt de acord și consideră că treburile necesită a fi separate, pe sistemul: din pricina unei uscături nu merităm să suferim toți.

Un polițist din Constanța chiar a precizat că: ”Mi se pare aberant că, dacă un polițist comite o infracțiune, oameni inteligenți să blameze un sistem întreg. Chiar dacă 100 de polițiști ar comite infracțiuni, tot aberant mi s-ar părea”. Pe acest subiect a comentat și cunoscutul Marian Godină: ”M-am bucurat enorm când am aflat că a fost prins autorul, dar la scurt timp bucuria mi-a fost spulberată, în momentul în care am aflat că era chiar acel polițist. Nu prea am cuvinte. Recunosc că îmi e jenă și că mi se pare incredibil. Acest individ tocmai a pus o pată imensă pe imaginea unei instituții pentru care unii se dedică trup și suflet. Cred că sunt mulți polițiști cărora acum le e rușine. Nu îmi explic cum a ajuns asemenea individ bolnav să lucreze în poliție.

Nu îmi explic cum de colegii lui apropiați nu l-au recunoscut încă din primul moment în care au apărut imagini. Mie îmi rămâne doar să vă mulțumesc tututor pentru implicare. Am să înțeleg perfect toate comentariile urâte. Sunt la fel de indignat, iar dacă nu aș fi fost polițist, aș fi simțit același dezgust față de poliție. Îl simt de fapt și așa... Păcat... păcat de cei care chiar își fac această meserie cu drag și care pun suflet. Apare un astfel de specimen și distruge tot într-o clipă. Îi mulțumesc și celui care mi-a trimis informația”.

Dumitru Coarnă: ” Până la urmă, poate a avut vreo protecție de undeva că altă logică nu există”

Pentru faptele anterioare, pe care tot Eugen Stan le-ar fi comis, au fost întocmite dosare penale la acele momente, dar au rămas cu autor necunoscut. Acum, în 2018, chiar colegii lui l-au recunoscut și au vorbit cu șefii. Ulterior, se pare că testele ADN scot la iveală faptul că ar fi fost implicat și în alte cazuri de agresiune sexuală și viol, care ar putea fi peste 10. Totodată, șeful lui Stan a fost demis.

Întrebat fiind despre toate aceste fapte din trecut și cum de a rezistat în sistem în aceste condiții, Dumitru Coarnă, președintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC) a declarat, pentru ”Replica”: ”Este o problemă de sistem. Până la urmă, poate a avut vreo protecție de undeva că altă logică nu există. Cercetări au fost făcute, este un dosar in rem, acum s-a ajuns și la autor. Deci, dosar penal există pentru fapta din 2012. S-au făcut cercetări cu privire la faptă. Acum, se pare că am ajuns și la autor. Și este un merit al Poliției Române că s-a depistat autorul, chiar dacă este polițist. Putea să fie orice.

Că-l cheamă Stan Eugen și că a lucrat la Brigada Rutieră, sigur, e o temă care are un efect în opinia publică, dar Poliția nu l-a protejat nici un moment, cel puțin actuala conducere a Poliției Române nu a protejat pentru că altfel nu ajungeam la rezultate. Cât despre păreri, să știți că sunt oameni și oameni. Sunt oameni care au probleme cu Poliția, au avut sau au contravenții, dosare penale, și acum găsesc momentul să jignească.

Poliția nu e iubită chir așa, e pe un procent de 50% cu 50%. Pentru că noi constatăm niște contravenții, niște infracțiuni și nimeni nu se bucură când se află în acele situații. Dar vă spun că Poliția Română, în opinia mea, are merit pozitiv în tot ce privește activitatea infracțională a acestui Stan Eugen. Sigur, rămâne piatra de gâtul nostru că era polițist. Eu unul mi-o asum și îmi cer scuze public pentru această atitudine infracțională”.

Uragan în Poliția Română: șef demis, mai mulți angajați cercetați disciplinar și ministru supărat!

Urmare a concluziilor preliminare rezultate în urma verificărilor dispuse de șeful Poliției Române la Brigada Rutieră București s-au dispus următoarele: liberarea din funcție a comisarului șef de poliție Vornicu Emanuel Rene, șef Serviciu Supraveghere Rutieră Sectoarele 1,2,6 din cadrul Brigăzii Rutiere, până la clarificarea situației de fapt; Informarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție în vederea inițierii unei analize privind modul de instrumentare a lucrărilor penale în care este cercetat cel în cauză, iar, în funcție de rezultatul acesteia, dispunerea de măsuri legale; Cercetarea disciplinară a șefilor de schimb privind modul de instruire la intrarea în serviciu a polițiștilor rutieri, precum și a psihologului unității cu privire la activitatea desfășurată.

”Precizăm că verificările sunt în desfășurare, pentru a se clarifica întreaga situație de fapt, iar rezultatele vor fi aduse la cunoștința opiniei publice”, au anunțat reprezentanții Poliției Române. Apoi, după ce ministrul Carmen Dan a declarat că nu este mulțumită de situație și că a înaintat cererea de înlocuire a lui Bogdan Despescu din fruntea Poliției Române, un adevărat uragan s-a dezlănțuit.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pe 27 decembrie, pe la 20:30 in statia de autobuz 48 de langa Cora Bratianu, o femeie in jur de 50 ani a fost lovita in fata de un derbedeu care apoi i-a smuls geanta si a inceput sa fuga. Noroc cu niste cetateni care l-au fugarit pana a scapat geanta din mana. Intrebarea mea: unde este Politia Romana cand oameni decenti sunt asaltati pe strada, in vazul lumii si camerelor de luat vederi? Pai mai bine sa-si dea politistii demisiile in bloc si salariile de privilegiati inapoi, daca ajungem sa fugarim noi totii hotii si violatorii.
2
1
Nu-i blamam dar se acopera unii pe alitii. La Constanta cei de la Pol Locala stau cate 10 sa faca un control in autobuz. Totusi , 10? Sunt bugetari, sa treaca timpul, sa ia salariul. Nu s-ar putea sa mearga pe strazi, in cartiere sa vada ce se mai intampla? poate se mai sperie un hot, poate nu se mai arunca gunoaiele pe strazi... Zic si eu...
1
0
politisii de la circulatie,au un singur scop...sa-i depisteze pe cei care,au folii negre,de culoarea tziganilor,daca au parcat asa si asa,daca au mers prea incet...cand trec la scris...procestul-verbal,foarte greu se desluseste...trebuie sa mai mearga si pe la clasele pregatitroare...cu scrisul nu prea le au...bine ca stiu sa fluiere...a paguba.. aviz,celor care sunt pe la politia Cernavoda...stiti voi care ..cei care ...traiti..f.bine...
6
0
asa este...toti sunt o apa si-un pamant...inculti,nu stiu sa scrie,smecheri,tupeisti,ca ei nu este nimeni...nu stiu daca societatea romaneasca mai poate spera la ceva bun din partea acestor oameni echipati in haine de politisti ...situatia este..f.grava...veniti si la politia Cernavoda,sa vedeti adevarul...gol...golut...mare rusine pentru acestia...
12
1
Profesoara: Stan,ce vrei sa devii cand vei fi mare? Stan: inca ma mai gandesc ...politist sau pedofil sau....ambele
10
0
E plin sistemul de Nitoi Cristinei. Cand sunt arestati politaii toti au rau de intuneric mucegai si igrasie. Ei sunt cei care are trebui sa ne apere nu sa ne violeze drepturile si copiii. Sper sa plateasca toti asa cum a platit si Nito compsarul interlopi : sa fie extirpati din sistem si chiar sa fie castratI daca este cazul.
7
0
ai mare dreptate dar asta e societatea de azi, fiecare are tagma lui si daca nu se incadreaza e eliminat, la fel e la medici, la cadre didactice, la politicienu si de ce nu , la fel e si in cadrul marilor firme romanesti sau multinationale.
3
0
As dori sa vad reactia oamenilor legi la toate ilegalitatile infaptuite de politicieni .
3
1
Politia este cea mai corupta categorie sociala!
17
2
Ce oftica la pesede ca poliia a prins pedofilul cu ajutorul camerelor de supraveghere pe care vroiau sa le desfiinteze ca proba
8
1
Propunere: pe masinile politiei sa fie scris "IUBIM COPIII" si nu "siguranta, incredere"...!
15
2
O casta in care functioneaza OMERTA ! Va acoperiti unul pe altul , toti sinteti spagari aveti averi colosale si va credeti intangibili datorita uniformei pe care ati murdarit- o de mult. Va plingeti ca aveti salarii mici de exemplu bestia asta avea 4700 salariu ! Ce presta ptr salariul asta ?
10
0
de colegi in cazurile ulterioare le-a trebuit trei zile sa gandeasca o strategie pentru a-l face scapat, dar ghinion camera a functionat si cu ajutorul tehnologiei nu avea scapare, poate or exista si politisti corecti dati.i exemplu daca stiti vreunul.
8
1
Da sunteti toti la fel fiecare in felul sau propriu dar in esenta cam acelasi! Nu numai pedofili dar si spertari, spagari, mincinosi si lasi! Acesta este de fapt sistemul. Nu e mai nimic schimbat in el. Cum incearca unul dintre voi care intra in mod cinstit in randurile voastre, cum ii faceti de petrecanie daca nu se adapteaza sistemului creat de voi cei vechi si atotstiutori! Ar trebui sa va fie rusine nu sa iesiti in fata si sa strigati in gura mare ca nu toti sunteti la fel!
16
4
Schimbi conducerea cand a gasit infractorul? Infractori sunt si printre alesii poporului dar niciodata nua fost schimbat vreun sef de camera sau de senat. Dimpotriva, adeseori infractorii au fost protejati. O coerenta totusi exista: odata ce dai legi in favoarea infractorilor este firesc sa schimbi pe cei care gasesc infractori.
10
2
Si profilul ala psihologic facut la.misto ca sa il acopere pe pedofil....ce mai e? Psihiatrul ala.sau ce o fi el.cand e tras la raspundere pt ca minte opinia publica? Nu e tot musamalizare? Oricum colegii lui au stiut din prima dar n au avut tupeu sa zica ceva stiindu l acoperit bine si mai ales cu antecedende!
8
1
In caz ca nu sunteti reactualizati cu informatiile, dl. Stan a fost identificat inca din prima zi, dar s-a mers "blat", pentru a fi "spionat" in vederea desconspirarii faptelor asemanatoare mai vechi. Totusi, remarc ca suntem un popor caruia ii place sa manance rahat si sa se bage in seama aiurea, exemplele le vedem mai jos de comentariul meu.
9
10
Uite cum Horia a ramas cu banii oferiti recompensa ! Norocul nu a fost de partea lui pentru a fi mediatizat si mai mult ,doreste Piedone reclama pozitiva !Mascarici de om !
1
1
Proasta mama ai avut mai infractorule!
1
11
sirena politiei : Ninoninonino....Copilul catre mama-sa: auzi mama,politia a prins un hot! Mama : nu a prins niciun hot,isi duc ei pedofilul la sectie...
10
0
Cum.isi permit bmw.uri din.salariu de bugetari? Vile vacante? Stim cu totii cat este un salariu de pol,deci? Nu cumva din mita si gainarii? Exemplu popartac si dobrescu de la mangalia
13
0
Cel mai.bun exemplu popartac si dobrescu de la rutiera mangalia
7
0
maduva oaselor ...trei exemple din Cernavoda.Lefter Costel spulbera o femeie pe trecerea de pietoni din Mamaia in stare de ebrietate,drogat cu viteza excesiva si este liber...Cum e posibil sa fie liber fara dosar penal.Tot la Cernavoda exista ...n... proxeneti care au dus la produs femei si duc in continuare si nimeni nu ia nicio masura in acest sens.Sunt proxeneti cu masini de lux cu folii pe toate geamurile si cei de la politia rutiera intorc capul in alta parte cand acestia circula pe strada...
18
0
Se ezista vreo structura ce verifica legalitatea dobandirii averilor politistilor?Daca nu sa se existe!
8
1
Pai daca unii taximetristi sunt indisciplinati cum ii blamam pe toti , asa facem si cu politia ca noi suntem prosti si nu gandim.
7
5
Mda! Oamenii legii din C-ta realizeaza ca pedofilul nu era prins daca un politist iesit din sistem,deci fara ,,tremur de chiloti",nu il anunta pe godina cine e persoana?Bine ca si godina cu feisbucu s-a ,,vedetizat,, pe tara si rusinea l-a impins sa nu ascunda adevarul.Dar cum explica oamenii legii din C-ta ca pedofilul violase in 2012,deci urme,si ai lui colegi l-au facut scapat ca nu exista probe dar intre ei il numeau pe eugen stan ,,violatorul"?Pai,mai ciocoflenderilor,sunteti toti la fel daca in loc sa va ganditi la victima lui eugen stan voi va ganditi cum sa-l faceti scapat.
19
0
Au fost TREI zile in care pedofilul NU s-a predat! A stat ascuns de catre...coledzi! Ptr asta faceti dragi Romani o petitie oficiala semnata cum cere legea si depuneti-o pt a fi luata in considerare.Si anume ce sa contina petitia: Cand pedofilul va primi condamnarea sa fie transferat la fiecare penitenciar din tara din TREI in TREI luni pana la ispasirea pedepsei.Sa faca si el cunostinta cu mai multi colegi.Ptr ca el a stat acasa TREI zile cand toata tara il cauta!
13
0
sa calce pe bec!Politia e o institutie in care angajatilor trebuie sa li se reaminteasca la fiecare inceput de saptamana sau poate chiar la intrarea in tura ca un politist purtator de uniforma nu are dreptul sa se comporte ca un infractor! Si daca un politist nu se abtine sa faca prostii atunci sa se dezbrace de uniforma,sa achite scolarizarea,sa-si dea demisia siiiiiii....AFARRRRA din politie in secunda DOI!!!!Si duca-se...la muma-sa,sa faca ce il duce capul daca nu e in stare sa-si respecte statutul si meseria.Altfel,iata ce se intampla!Un caz de escrocherie,altul de coruptie,pedofilie.
20
1
Toti sunteti la fel. Betivi, puturosi, prosti, dezaxati mintal, corupti, frustrati, incapabili, incompetenti, dezumanizati, niste neica nimeni. Care oamenii legii? Pe voi nu ne putem baza, urgent va trebui sa fiti desfiintati si rerganizata institutia. Voi sunteti sistemul, deci toti sunteti la fel, cand savarsiti ilegalitati cautati tot felul de mijloace de a va acoperi uni pe altii. Ce ordine, ce siguranta, nu are nimeni incredere in voi imbecililor. Nu ne putem baza pe voi, va platim salariile degeaba, afara cu voi, la munca cu voi incultilor.
26
7

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212