REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.8° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
15.8° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Omicron a suferit o mutație și se răspândește fulgerător: Medicii sunt în alertă

Omicron a suferit o mutație și se răspândește fulgerător: Medicii sunt în alertă

A.F. 4 ianuarie 2023 | 00:00 1258

În timp ce mai multe ţări iau măsuri în privinţa călătorilor din China, în faţa creşterii numărului de cazuri în această ţară după decizia autorităţilor de a relaxa politica strictă „zero Covid”, o nouă subvariantă de a tulpinii Omicron provoacă îngrijorare peste Atlantic, în Statele Unite, scrie „Le Point”, relatează news.ro.

Subvarianta XBB.1.5 s-a răspândit foarte rapid în Statele Unite şi e pe cale să devină variantă dominantă în câteva săptămâni, reprezintând deja peste 40% din infecţiile din această ţară. În plus, internările în spital ale pacienţilor cu Covid sunt în creştere în SUA de mai bine de o lună.

Noua variantă circulă de câteva săptămâni în Asia, dar SUA este prima ţară în care XBB.1.5 are o asemenea amploare.

Motivul acestei răspândiri rapide este o mutaţie a virusului, care îi permite ceea ce oamenii de ştiinţă numesc o „evadare imunitară”.

Această subvariantă Omicron „reuşeşte să infecteze mai uşor persoanele care au deja imunitate, adică cele care au fost deja infectate sau vaccinate", a explicat pentru presa franceză epidemiologul de origine română Mircea Sofonea, de la Universitatea din Montpellier. „În plus, există suspiciunea că această subvariantă este mai contagioasă şi se leagă mai uşor de celulele umane”, a adăugat cercetătorul de la Inserm (Institutul Naţional pentru Sănătate şi Cercetare Medicală) din Franţa, citează stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
...terenul e pregatit de mult, ...facem reclame si asteptam ...primavara europeana!
1
0
Ai zice ca vine covid ul,asa se stresează lumea.Mutatiile astea deștepte ale unui virus vin sa ne zică ceva,ca nu stim.Sau nu i asa?Cum sa te prezinți tu,ditamai deșteptul ca ar fi cazul sa recunoști ca habar nu ai.Cum medicina n ar trebui sa facă parte din alchimie,căci au trecut sute de ani de când s au separat,in teorie,lăsați i pe alții mai deștepți,căci sigur sunt.Parerea,ca și ipoteza paliative se numesc.Si nu te scapă de problema,ci te ajuta sa treci poarta mai ușor.Offf,of.
2
2
Se pare cu o probabilitate destul de mare ca urmeaza valul 7 sau cat o mai fi in europa si la noi undeva peste vreo luna, doua, trei; cei care injura companiile producatoare de vaccinuri ar trebui sa observe ca la multe alte servicii inclusiv din romania cam toate companiile ridica in permanenta preturile cu nesimtire - ex telefonia mobila, bancile, companiile locale de sanatate private, etc - asta este capitalismul - foarte urat pentru cei saraci; mie vodafone mi-a crescut recent abonamentul cu 20% fara nici o justificare asa ca nu sunt am cum sa fiu suparat pe pfizer - sunt multumit ca am facut recent a 5 a doza
3
2
mai slabiti-ne dracului, nu va ajunge cate miliarde ati castigat in doi ani de zile, in timp ce pe noi populatia ne saraciti din ce in ce mai mult
3
5

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272