REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.7° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
13.7° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Omul lui Bolojan de la Oradea s-a obișnuit la conducerea Canalelor Navigabile

Omul lui Bolojan de la Oradea s-a obișnuit la conducerea Canalelor Navigabile

Mirela PASCAL 5 decembrie 2022 | 00:00 2070

Secretarul de stat din cadrul Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, Adrian Foghis, nu se mai dă dus din Consiliul de Administrație al Canalelor Navigabile. Mandatul lui, de patru luni, a ajuns la final, însă  Ministerul Transporturilor, care e condus de PSD, a decis să i-l prelungească.

Adrian Foghiș și Ilie Bolojan

Pe 23 noiembrie, i-a fost prelungit, cu încă patru luni, mandatul secretarului de Stat Adrian Foghiș în conducerea ACN. Acesta a ajuns la CAN în urmă cu un an, mandatul fiind de patru luni. Ministerul Transporturilor pare că este mulțumit de activitatea lui Fochiș în Consiliul de Administrație, din momentul ce nu se poate lipsi de serviciile acestuia.

Foghiș, apropiat al lui Bolojan

Foghiș are două terenuri, în Santandrei și Pietroasa, o casă de locuit și una de vacanță, un autoturism Dacia, din 2007, un BMW, o motocicletă Hondo și p motoretă Derbi, are 6 conturi bancare și depozite, dar și un credit Prima Casă, scadent în 2042, de 50.000 euro. Apropiat al liderului PNL Bihor, Ilie Bolojan, cu care a colaborat foarte bine în perioada în care a condus Primăria Oradea, fostul director al Zonei Metropolitane Oradea, Adrian Foghiş, a fost propulsat de acesta ca secretar de stat la Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii la începutul lunii martie 2021.

Membrii CA, ”bătuți în cuie” patru ani

Ceilalți cinci membri au contracte de mandat, ce expiră în anul 2023. Daniel Georgescu, directorul companiei, este unul din membri. Dar, haideți să vi-i reamintim pe ceilalți.

Georgeta Bumbac

Președintele CA este Georgeta BUMBAC, începând cu data de 11.07.2019. Traiectoria profesională a Georgetei Bumbac este una interesantă. Georgeta Bumbac a fost numită în funcția de secretar general al Ministerului Sănătății de fostul premier PSD Viorica Dăncilă, în septembrie 2019, funcția fiind ocupată cu… caracter temporar. Ulterior, în ianuarie 2020, ministrul Sănătății, Victor Costache, a semnat Ordinul de ministru care prevedea că Georgeta Bumbac va coordona nu mai puțin de 8 direcții și structuri din Ministerul Sănătății. După instalarea în funcție a actualului ministru, Nelu Tătaru, Bumbac a fost schimbată din funcție. Constănțeanca a cerut suspendarea actului administrativ, respectiv ordinul de demitere, la Curtea de Apel București.

Fostul funcţionar a ajuns, de la contabilitate, DGFP şi Spiru Haret, la Ministerul Sănătăţii, în 2011

Un alt membru al CA este Voicu Cheţa, absolvent de Drept la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” din Bucureşti, asociat la societatea de avocatură Rădulescu, Costinescu şi Muşoi. Anterior, a fost partener la casa de avocatură Vilău şi Mitel, iar între 2004 şi 2009 a reprezentat în instanţă interesele Ministerului Afacerilor Interne, în special structurile de poliţie şi jandarmerie, ca angajat al Direcţiei Juridice.

Voicu Cheța

Pîrvulescu, fost consilier fără proiecte notabile

Gabriel Valentin Pîrvulescu are contract de mandat tot din 11.07.2019 . Nu știm prea multe despre el, mai mult decât cunoașteți. În afară de statutul din Consiliul Local, pe care l-a avut în vremea PSD, Pîrvulescu nu are cu ce să se laude. A fost directorul ANR un an de zile și cam atât.

Gabriel Valentin Pîrvulescu

Ofițeru, ”client” vechi al statului

Dănuț Gabriel Ofițeru este și el în Consiliul de Administrație al Canalelor Navigabile, din 2019. A fost director general adjunct al Companiei Naționale Administrația Porturilor Dunării Fluviale SA Giurgiu (CN APDF) circa 12 ani, până anul trecut. Ofițeru a venit în la Constanța într-o funcție de conducere la o companie de stat cu o avere de invidiat. Tot la CN APDF Giurgiu lucrează și soția sa, Florica Otilia

Dănuț Ofițeru

Al cincilea membru este Ion Laurențiu Voicu, este director la Ministerul Transporturilor, și membru în CA al ACN începând cu data de 11.07.2019.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Slugoiul lui Oprea de la capit. Giurgiu.
7
0
R. I. P Avocatul31
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102