REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
13.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Operaţiunea Palmierul: Cât cheltuie Primăria Constanţa pentru întreţinerea a 16 palmieri

Operaţiunea Palmierul: Cât cheltuie Primăria Constanţa pentru întreţinerea a 16 palmieri

Replica API 15 februarie 2019 | 00:00 651

Beneficiară, o celebră firmă

Beneficiară, o celebră firmă

Primăria Constanţa a organizat o întreagă procedură de achiziţie publică, pentru care au muncit zeci de funcţionari din administraţia locală şi centrală, timp de mai multe luni, iar în cele din urmă, după eforturi considerabile, a reuşit să rezolve una din cele mai pregnante probleme ale urbei tomitane: îngrijirea celor 16 (şaiseprezece) palmieri din oraş. Și acest contract a revenit celebrei Pomacost SA.

Primăria Constanţa a atribuit pe 3 septembrie 2018 un contract pentru “serviciul de întreţinere palmieri existenţi în municipiul Constanţa”, în urma unei proceduri simplificate de achiziţie iniţiată pe 3 iulie 2018. Din considerente necunoscute, noul serviciu electronic de achiziţii publice, SICAP, a publicat anunţul de atribuire abia pe 14 februarie 2019, la la cinci luni de la încheierea acestuia. Potrivit anunţului, “serviciul de întreţinere palmieri existenţi în municipiul Constanţa se va realiza pe parcursul de vegetaţie pentru un număr de 16 bucăţi palmieri cu următoarele caracteristici: diametru ghiveci 100 cm, înălţime plantă+ghiveci max 4 m conform condițiilor tehnice prevăzute în caietul de sarcini”. Valoarea finală a contractului a fost aceeaşi cu cea maximă estimată de primărie, ceea ce înseamnă că firma aleasă, singura interesată, de altfel, nu a lăsat niciun ban de la ea: 46.443,2 lei, fără TVA. Altfel spus, udarea şi întreţinerea unui singur palmier costă peste 2.900 lei, adică şi de 5-6 ori valoarea unuia nou.

Milioane de euro de la primărie

Beneficiara acestui demers birocratic fără precedent pentru îngrijirea a 16 palmieri este Pomacost SA, cunoscută pentru zecile de contracte primite de-a lungul timpului de la Primăria Constanţa, în valoare totală de circa 6 milioane de lei. Firma înfiinţată de răposatul Basarab Popa, vărul fostului primar Radu Mazăre, a mai primit şi în ianuarie 2019 un contract de la municipalitate, în valoare de 1,3 milioane pentru toaletarea arborilor din oraş timp de două luni, iar în octombrie 2018 a fost prinsă în contractul de 1 milion de euro pentru flori şi arbuşti. Pomacost SA a raportat în 2017 o cifră de afaceri de 5,6 milioane lei şi pierderi de 275.000 lei, cu 118 angajaţi, dar şi datorii de 1,8 milioane lei.

R.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce va mai place sa va dati cu parerea fara sa cunoasteti adevarul.
2
1
Curtea de conturi ar trebui sa se autosesizeze.
6
1
nu cumva che mazarel a ramas fara parale vorba aia nu toti pesedeii merg in madagascar in concediu,dar daca ar fi niste vouchere de vacanta pentru madagascar ar fi mai ieftin decat cu palmierii pomacost
5
1
prapaditilor, pensionarii mananca table si sah iar voi stati aca sa in ziua votului sau votati degeava ca minte nu aveti, bravo lor, stiu sa traiasca bine di prostia voastra, contantenii curului, mai prosti ca voi nici la Vaslui nu gasesti
5
1
Dar ce sa faci?la noi sunt milionari care se dau jos din Rolls direct in baltoaca noroioasa cu pantofi de la Prada de 800 perechea si se amesteca cu toti romulanii ca asa sunt ei...au rolls si covor persan nu mai conteaza ca stai in jeg...Pe afara nu i baga nimeni in seama ca sunt prea mici...si prefera sa stea in tara aia jegoasa ca niste pauni!Pasarea care sta in cea mai mare mizerie,dar penele lucesc si sunt colorate e tot ce conteaza!Sa fim priviti!sa ne falim caci suntem o natie de prosti si pana nu esti si fudul n ai cum
10
1
Un caine crescut langa o Javra , ce poate sa fie ? Doar in Cta ne falim cu clanul , bine cunoscut !
11
1
Plantati otetari.Sint estetici ,rezistenti.si nu au nevoie de intretinere. Plntati niste pomi si flori pe Stefan cel Mare.Arata oribil acum si cu bancile alea mortuare. Noi nu avem arhitect la Primarie?
18
1
noi furam pt sefi . asa ca nu este nimeni dat afara
7
0
maimute nu ca il are pe babu
14
0
Fagadau vrea sa mai aduca si doua camile un elefant si cinci maimute ca sa populeze padurea de palmieri.Atunci sa vezi cheltuieli.Ce vreti ? Asta este capul lui Mazare sau al lui Fagadau.Cam saracuti la minte.In plus Fagadau face ce l-a invatat Mazare ca este si cam prostut ,saracul.
18
1
POpa, MAzare,COstantinescu, STrutinschi, din cauza lor nu se poate realiza sensul giratoriu de la OCH si pacientii sunt obligati sa faca un ocol urias intre Palazu si Ovidiu.
13
0
firma defunctului var al lui mazare, basarab popa
13
0
La Soul la Cin Cin la clubul de gay , de ce nu puneti niste palmieri si cactusi?
12
1
Mai bine te pish pe hotul de fagadau ! Cacatule pesedist ! Muie dragnea vitamina d, muie pesede !!!
22
4
pish pe replik
1
20

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614