REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
18.4° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

OPERATORII din Mamaia au câștigat, în instanță, AUTORIZAȚIA de funcționare pentru magazinele cu produse alimentare!

OPERATORII din Mamaia au câștigat, în instanță, AUTORIZAȚIA de funcționare pentru magazinele cu produse alimentare!

Replica API 25 mai 2021 | 00:26 11843

Micii comercianți din Mamaia au declarat război deschis Primăriei Constanța, după ce administrația locală nu le-a avizat funcționarea pe anul 2021. Deși operatorii au depus cereri, nici în termenul legal de 30 de zile nu au primit răspuns, spun ei. Operatorii, care dețin în stațiune magazine mici, au angajat un avocat, iar acesta din urmă a deschis un val de acțiuni în instanță, la Tribunal... și a câștigat. Decizia este definitivă.

Magazinele din Mamaia, care vând alimente și băuturi, au fost avertizate de Primăria Constanța, în urmă cu câteva luni, că nu vor primi autorizație de funcționare, fiind invocată o HG din 2001, care interzice vânzarea anumitor alimente în stațiuni. Operatorii s-au revoltat, și consideră că Mamaia a evoluat destul de mult din anul 2001, de când a fost dată ordonanța, și nu este cazul să fie pusă în aplicare. Deși au depus cereri pentru obținerea avizului de funcționare, o parte dintre aceștia nu au primit răspuns, nici măcar în termenul legal de 30 de zile. Așa că au mers în instanță. Patru dintre ei au câștigat, definitiv. ”Admite acţiunea. Constată îndeplinirea condiţiilor privind aprobarea tacită a vizării pentru anul 2021 a „Avizului program de funcţionare” pentru unitatea Magazin, în suprafaţă de 60,00 mp , ce desfăşoară activitatea Cod CAEN 4711, situat în Staţiunea Mamaia. Obligă pârâtul la eliberarea documentului oficial valabil pentru anul 2021”, se arată în minuta instanței, aferentă unuia dintre procese.

Avocat: Primăria nu a soluționat cererea în 30 de zile

Avocatul Alexandru Codrin Oprea a declarat, pentru Replica : ”Sunt patru hotărâri judecătorești definitive, privind aprobarea tacită a avizului de funcționare pentru anul 2021, în zilele următoare urmează să se judece alte dosare. Sunt în total zece. Nu este vorba că Primăria a refuzat să emită avizul de funcționare, ci nu a răspuns deloc, în termenul de 30 de zile de la depunerea cererii. Toate aceste dosare vizează magazine din stațiunea Mamaia”.

De altfel, toți cei care au deschis acțiune în instanță sunt membri ai Asociației Comercianților din Dobrogea. Asociația a cerut în instanță suspendarea efectelor HG din 2001, speța aflându-se în atenția avocatului Alexandru Codrin Oprea.

Legat de autorizarea agenților economici din Mamaia, Horia Constantinescu, directorul adjunct al Direcției Servicii Publice din cadrul Primăriei Constanța, declara, într-un interviu acordat ziarului Replica: ”Știu că deranjează faptul că încercăm să aducem lucrurile la normal dar, vom merge în continuare spre a duce Mamaia într-o zonă de normalitate și de respectare a legii. Nu au autorizații de funcționare cei care în trecut nu respectau legea. Faptul că aducem lucrurile la normalitate, știu că deranjează. Amenințarea cu aplicarea legii nu poate fi considerată șantaj.”, a mai spus Constantinescu.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
de labarali
2
0
shpag, nu s-a dat shpaga !!!
18
2
asta e schema lor, doar nu credeti ca -hai sa ne adunam sa ii dam in judecata-. e intelegerea potrivita, atuul care le-a fost oferit pe tava de aceiasi care au elaborat smecheria. cmz horia? tot un lake?
22
3
Primaria tranteste comertul si turismul. Sub masca respectarii legii care le convine lor si membrilor lor de partid dau autorizatii doar la cine a cotizat. Vezi plaja Modern si altele.
27
5

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468