REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.1° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
16.1° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Orban: Cred că Iohannis nu își termină mandatul

Orban: Cred că Iohannis nu își termină mandatul

Replica API 2 noiembrie 2021 | 22:17 1130

Fostul lider PNL, Ludovic Orban, a declarat duminică, la Realitatea PLUS, că în opinia sa nu o să mai dureze mult timp până când „toate formațiunile politice” vor vota suspendarea din funcție a șefului statului.

„Avem un Presedinte care a luat-o razna complet. Se comporta ca un turist strain in Romania, ignorandu-si complet obligatiile pe care le are fata de cetateni romani si actionand evident impotriva interesului Romaniei”, a spus Orban.

„Cred ca nu isi termina mandatul, va spun sincer”, a adăugat el. „Eu cred ca in curand toate formatiunile politice or sa voteze (suspendarea din functie a sefului statului)”, a mentionat fostul lider PNL.

Întrebat dacă crede în varianta suspendării preşedintelui, Orban a răspuns: „Cu siguranţă”.

Ce spune Constituția

ARTICOLUL 95

Suspendarea din funcţie

(1) În cazul săvârşirii unor fapte grave prin care încalcă prevederile Constituţiei, Preşedintele României poate fi suspendat din funcţie de Camera Deputaţilor şi de Senat, în şedinţă comună, cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor, după consultarea Curţii Constituţionale. Preşedintele poate da Parlamentului explicaţii cu privire la faptele ce i se impută.

(2) Propunerea de suspendare din funcţie poate fi iniţiată de cel puţin o treime din numărul deputaţilor şi senatorilor şi se aduce, neîntârziat, la cunoştinţă Preşedintelui.

(3) Dacă propunerea de suspendare din funcţie este aprobată, în cel mult 30 de zile se organizează un referendum pentru demiterea Preşedintelui, scrie stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
si acum se scuipa, sa nu se deoache!
7
0
Tot poporul doreste asta si sa ajunga la puscarie ptr. dezastru facut la indemnul lui , auzi imprumutati pe zeci de ani indatorand acest popor si aducandu-ne la sapa de lemn , facand praf paduri, fabrici , uzine si tot ce inca mai era productiv acestei tari el si cu basescu au distrus fara pic de resemnare gandind ca inaintasul lor ceausescuasa cum spum multi un comunist ala a facut tot de care inclusiv ei profita acum , iar ei urmaresc distrugerea inclusiv a lor !
5
1
Out the bagabont
8
2
Sper sa fie real si sa ne lase plavanul
19
2

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212