REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.1° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
16.1° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Orban despre cazul fostului preşedinte ONPCSB: Nu am avut informaţia legată de falsul în privinţa diplomei

Orban despre cazul fostului preşedinte ONPCSB: Nu am avut informaţia legată de falsul în privinţa diplomei

Replica API 12 octombrie 2020 | 00:00 1193

Prim-ministrul Ludovic Orban a declarat sâmbătă că nu avea informaţii referitoare la diplomele false ale fostului preşedinte al Oficiului Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor şi că au fost aplicate toate procedurile de evaluare a candidaturii.

Ludovic Orban

"Ieri am avut demisia pe masă. Am solicitat Ministerului Finanţelor demisia pe masă. Şi-a dat demisia, el nu mai este preşedinte. (...) Era într-o funcţie publică. Nu cunosc detaliile, vă mărturisesc că nu am urmărit cu foarte mare atenţie. A fost evaluată această numire, am aplicat toate procedurile de evaluare a candidaturii. Nu am avut această informaţie legată de falsul în privinţa diplomei. Şi am înţeles că e vorba de toate diplomele", a precizat premierul, la finalul unei vizite efectuate la Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti, scrie Agerpres.

Sâmbătă, poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice - IGPR, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Secţia de urmărire penală şi criminalistică, au efectuat o percheziţie domiciliară în municipiul Râmnicu Vâlcea, la domiciliul declarat al unui funcţionar public, cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune.

"Persoana în cauză este cercetată pentru inducerea şi menţinerea în eroare a mai multor instituţii publice, prin depunerea la dosarul de angajare a unor documente de studii falsificate şi care ulterior au fost desfiinţate de către instanţele judecătoreşti competente", a informat Poliţia Română.

Mass-media a relatat că funcţionarul public de rang înalt este Laurenţiu Baranga - preşedinte al Oficiului Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor.

Baranga fusese numit printr-o hotărâre publicată în Monitorul Oficial pe 4 septembrie 2020, pentru o perioadă de patru ani.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Asta obliga oamenii sa faca ceva ce nu ofera. Sa poarte masca
0
0
Tu nu stii nici cum te chiama cu buletinu an mana dar daca tot ai descoperit atunci mai verifica ca poate mai sunt si altii
1
0
La dracu', atatea servicii platite cu roabele de bani,dotate cu ce e mai scump in tehnica si nu stiti ce panarame va inconjoara,cu ce panarame lucrati? Pai panaramele se apara intre ele,asta e singura explicatie. Ca mai iese o buba,asta inseamna ca printre ticalosii obedienti mai sunt si cative patrioti,cativa oameni cu ideal,suflet si credinta in roomani,da,acolo in serviciile de obicei obediente regimurilor,nu servitoare ale romanilor cum e normal.Cred ca foarte putinii idealisti, de fapt adevarati eroi din serviciile secrete vor sti sa supravietuiasca si sa fie ai Romaniei,nu ai politrucilo
1
0
La ce bun atatea servicii secrete daca PM nu a avut informatia!?
1
0
Cica a fost evaluata aceasta numire ! Sigur cei care au facut evaluarea au acelasi fel de CV ca si al nemernicului .Chiar nu l-a citit nimeni ?
1
2
stia, dar nu in mod legal.
1
2
Pai tu esti pe dinafara cu toate !
1
2

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212