REPLICA ONLINE CONSTANTA

3.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
3.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Orban: Plajele vor fi deschise, dar vor trebui respectate anumite reguli

Orban: Plajele vor fi deschise, dar vor trebui respectate anumite reguli

Replica API 29 mai 2020 | 00:00 1299

Premierul Ludovic Orban a declarat joi că plajele vor fi deschise, dar că vor trebui respectate anumite reguli, iar până la 1 iunie, Ministerele Mediului, Afacerilor Interne şi Sănătăţii vor trebui să emită un ordin comun cu privire la regulile de distanţare.

"Împreună cu domnul preşedinte, împreună cu echipa Guvernului şi cu specialiştii am luat decizia privitoare la măsurile de relaxare care se vor pune în practică de la data de 1 iunie. Una dintre cele mai importante măsuri este măsura de eliminare a declaraţiei pentru părăsirea localităţii. Practic, va permite deplasarea în afara localităţii fără să existe teama oamenilor că trebuie să completeze această declaraţie pe proprie răspundere. De asemenea, sunt şi alte măsuri care sunt convins că au fost prezentate de preşedinte, cum sunt deschiderea teraselor, posibilitatea de organizare de spectacole în aer liber, posibilitatea de organizare de competiţii, tot în aer liber. Vedeţi foarte bine că, practic, ridicăm restricţiile unde riscul epidemiologic este mic şi unde riscul de infectare a oamenilor care participă la diferitele activităţi este relativ nul", a afirmat Ludovic Orban după vizita la Centrul Tehnic Titu, judeţul Dâmboviţa.

Premierul a adăugat că şi plajele vor fi deschise, dar vor trebui respectate anumite reguli.

"Şi în privinţa plajelor, în mod evident, plajele vor fi deschise, dar vor trebui respectate nişte reguli - şezlonguri, distanţarea între şezlonguri, spaţiile comune aferente plajelor vor fi organizate. Va trebui ca până la data de 1 iunie, Ministerul Mediului, prin Apele Române, care administrează plajele, Ministerul de Interne, care trebuie să asigure implementarea măsurilor, şi Ministerul Sănătăţii vor emite un ordin comun privitor la regulile de protecţie sanitară", a mai declarat Orban, scrie Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Daca romanilor le place sa fie regulati de Orban ,e fix treaba lor. Cred totusi ca daca si asa dai o caruta de locale,macar te poti bucura in alte tari de un concediu mai placut,nu tepuit in Romanica.
1
0
Imi cumpar sezlong! Si umbrela. Si nu le fac curul mare bisnitarilor.
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920