REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.5° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

ORBIT de GELOZIE, și-a AMENINȚAT fosta iubită cu un CUȚIT

ORBIT de GELOZIE, și-a AMENINȚAT fosta iubită cu un CUȚIT

Replica API 29 decembrie 2020 | 10:04 1594

Amenințări cu cuțitul, mesaje pline de gelozie și posesivitate sunt motivele pentru care G.L. din Constanța a apelat la justiție pentru a obține un ordin de restricție împotriva fostului concubin. Cei doi au avut o relație în perioada 2017-2019, însă pârâtul Marin V. a avut mai multe accese de gelozie, totul culminând cu amenințarea cu cuțitul, din cauza căreia G.L. a cerut ordinul de restricție.

Cum s-au petrecut faptele

Reclamanta a precizat că a avut o relație de concubinaj cu pârâtul în perioada 2017-2019, perioadă în care au locuit împreună cu chirie. Pârâtul este gelos, a mai agresat-o și în trecut, dar nu ca la ultimul eveniment relatat, pârâtul amenințând-o cu un cuțit ceea ce i-a creat o stare de temere. A mai precizat că pârâtul a chemat-o la fosta locuință comună pentru a-și lua unele lucruri, spunându-i că îi este dor de ea, iar după serviciu s-a deplasat la reședința acestuia însoțită de băiatul său și un prieten al acestuia. Cu privire la mesajele trimise de pârât, precizează că acestea datează de când acesta a ieșit din închisoare, fără a reține exact data și că pârâtul a terorizat-o cu acest mesaje. Reclamanta a declarat că îi este frică de pârât și a solicitat ca acesta să o lase în pace. A solicitat admiterea acțiunii în sensul ca pârâtul să păstreze o distanță minimă și să nu o mai sune. A menționat că pârâtul a fost la magazinul la care lucrează când reclamanta era liberă și că le-a promis bani șefilor săi doar să o dea afară, să rămână pe drumuri.

Ce a spus instanța

În cauză s-a făcut dovada faptului că pârâtul a exercitat în mod direct acte de violență verbală și amenințări asupra reclamantei de natură a-i cauza o stare de temere justificată față de reacțiile pârâtului. Instanța a reținut că actele de agresiune verbală și amenințările adresate reclamantei au avut un caracter de continuitate în timp și au fost de natură să pună în pericol integritatea psihică a acesteia, ceea ce reprezintă o condiție esențială pentru îndeplinirea cerințelor de admisibilitate în vederea emiterii ordinului de protecție.

Instanța a decis emiterea unui ordin de protecție a reclamantei față de pârât, pe o durată de 6 luni, stabilind următoarele măsuri în sarcina pârâtului: obligația pârâtului de a păstra o distanță minimă de 200 m față de reclamantă, față de reședința acesteia dar și față de locul de muncă și interzicerea oricărui contact, inclusiv telefonic, prin corespondență sau în orice alt mod, cu reclamanta.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Unde dracu' l-a gasit pe parnaiasul asta? Sunt atatia oameni cumsecade in oras! Si-a facut -o cu mana ei!
0
0
Cel in cauza este, cu siguranta, urmas al celor adusi de comunisti in Constanta din nord-estul tarii, cel mai probabil din judetul care incepe cu litera V.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272