REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
10.1° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Organizațiile neguvernamentale din Ungaria vor trebui să își dezvăluie donațiile străine

Organizațiile neguvernamentale din Ungaria vor trebui să își dezvăluie donațiile străine

Replica API 20 iunie 2020 | 00:00 1159

Organizaţiile neguvernamentale implicate în politica din Ungaria vor trebui în continuare să îşi dezvăluie donaţiile străine, a declarat vineri premierul ungar Viktor Orban, după ce Curtea de Justiţie a Uniunii Europene a stabilit că poziţia Budapestei privind finanţarea din afara ţării încalcă legislaţia europeană, relatează Reuters.

Legea din Ungaria privind ONG-urile s-a numărat printre măsurile adoptate de guvernul lui Orban împotriva a ceea ce consideră a fi o influenţă străină nedreaptă, având legătură cu dezacordurile sale cu miliardarul american George Soros, care s-a născut la Budapesta.

Orban a acuzat organizaţiile neguvernamentale finanţate de Soros de amestec politic. Soros a respins acuzaţiile, spunând că e vorba de "distorsionări şi minciuni" menite a crea un inamic extern fals pentru a distrage atenţia cetăţenilor ungari.

Vineri, ca primă reacţie la decizia CJUE, Orban a spus că Ungaria va respecta hotărârea instanţei în legătură cu finanţarea organizaţiilor civice, dar regulile de transparenţă vor trebuie să se aplice în continuare.

"Toţi ungurii vor şti despre fiecare forint trimis ca finanţare aici din străinătate în scopuri politice", a declarat el la postul public de radio. "Va fi dificil de aderat la decizia acestei instanţe", a mai spus Orban, fără a intra în detalii, potrivit agerpres.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
in primul rand ca nu are picioarele pana-n pamant si prosteste in continuare populimea ungureasca. Stai sa vedem ce face cand UE o sa-l amendeze si o sa-i taie banii ! O s-o ia sus ! Acolo unde el nu ajunge !
2
0
Premier cu coaie. Nu credeam ca o sa fiu de acord cu un ungur dar incep sa cred ca modelul trebuie preluat.
2
2

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212