REPLICA ONLINE CONSTANTA

17° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Parc în parc. Primăria a făcut publice detaliile

Parc în parc. Primăria a făcut publice detaliile

Replica API 30 mai 2018 | 22:35 515

Reprezentanţii Primăriei Constanţa au publicat, marţi, 29 mai a.c., mai multe detalii pe pagina de Facebook a instituţiei despre Parcul de Miniaturi care urmează să fie realizat în Parcul Tăbăcărie.

Referitor la acest proiect, reprezentanţii administraţiei publice au subliniat, în primul rând, că este o „premieră” pentru oraşul nostru, care „va duce la creşterea spaţiului verde cu aproape 1.500 de mp”. De asemenea, se precizează că parcul va fi construit în zona intrării în Satul de Vacanţă, dinspre B-dul Alexandru Lăpuşneanu (în spatele restaurantului Zodiac, unde în prezent zona nu este amenajată).

Proiectul face parte din obiectivul de investiție “Joint Romanian-Bulgarian Cultural and Historical heritage- Miniature Park” şi va fi realizat din ansambluri modulare din lemn și materiale ușoare, mobilier urban din lemn si metal, iar aleile pietonale vor fi asamblate din materiale prefabricate, cu interspații în care va fi semănat gazon.

Vegetația va fi formată din arbuști de talie mică, iar coloritul va fi divers pe toată perioada anului.

„Nu se vor tăia copacii existenți si nici nu se vor turna betoane în zona amenajată a parcului. De asemenea, proiectul prevede si realizarea unei oglinzi de apa, sub forma unui bazin dotat cu pompe de recirculare a apei. Toate amenajările ce vor fi realizate au un caracter neinvaziv si nu se vor percepe taxe pentru vizitatori”, au mai arătat reprezentanţii administraţiei locale.

Miniaturile din parc reprezintă reproducerea la scară a unor obiective cu valoare culturală, arhitecturală și istorică majoră, care vor aduce în lumină importanța patrimoniului cultural.

Banii pentru realizarea acestui proiect provin din: Programul de Cooperare Transfrontalieră INTERREG România-Bulgaria 2014-2020, Axa prioritară 2-A green region, 85% din valoarea investiției; bugetul de stat al României, 13% din valoarea investiției și bugetul local al municipiului Constanța, 2% din valoarea investiției.

Reamintim că în municipiul Constanţa au fost organizate deja proteste împotriva realizării acestui Parc de Miniaturi, pentru ca Parcul Tăbăcărie „să nu fie ciuntit”.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Constanta nu are spatii verzi! Pana si Bucurestiul are mai multe spatii verzi. La Tulcea am ramas uimita cate parcuri pt copii sunt. La Constanta au asfaltat tot. Un oras poluat.
2
0
ar fi ok sa-l inntretineti mai bine pe cel actual si cautati un alt loc pentru acest proiect findca locuri virane sunt o multime exemplu; ZONA marvimex,inel II lainga RAR,km 4-5,5,energia,cartier nou al orasului etc Auzi tu,parc in parc!
4
0
se pare ca betoanele mult discutate sunt mult mai putine!!!
2
0
Mini-Europa de langa Atomium este practic la marginea parcului din Bruxelles ca locatie de sine statoare asa cum este si stadionul Heysel tot acolo! Parcul din Bruxelles este efectiv imens comparativ cu Tabacariei din care se ciunteste continuu.Deci am mai fost si altii pe acolo si stim. Priveste pe google maps in ca o data daca Micro-Europa este in parcul de care pomenesti.
1
2
Fara"mori de vant" care nu sunt reprezentative pentru tara noasta, mai bine ati ingriji ceea ce exista.
7
2
Magazinul pe care se insista, este de fapt casa de bilete si pliante, fraiere
4
0
Esti prost. Si probabil ca asa o sa ramai. Constructiile care nu exista, de fapt exista, doar ca nu le vezi tu. Este vb de H Zodiac si Rest Nord...iar daca tu nu ai depasit granitele tarii decat in Bulgaria, ca sa mananci scoici, sa stii ca in marile orase europene, exp Bruxelles exista astfel de miniaturi si ghici unde sunt amplasate? ...in parcuri. Doar ca unii Gica Contra asistati sociali ca si tine, au boala pe tot ce misca si intra in depresie nemotivat. Succes in viata...H tag-ule rezist
5
7
da, si in mijloc un bust al lui fagadel, acest primar de exceptie al comunei constanta
4
3
La 0.47 si la 0.42 se vad doua constructii care nu exista acum dar si magazinul pe care se insista ! Acest proiect este doar pretextul pentru a incepe distrugerea parcului. Casutele alea nu au nici un rost micute si fara nici o utilitate, poate custi pentru caini!!
6
4
bla bla bla................
3
0
Sa nu iasa parkul ca si programul cu bicicletele de inchiriat
13
1
Mai degraba inaugureaza un TARAM AL CAPUSELOR sau TARA IERBII DE UN METRU, alaturi de COVORUL DIN CACAT DE CAINE.
15
3

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218