REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.3° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Parcarea de la Casa Albă poate fi folosită şi de constănţeni! Iată regulamentul de utilizare!

Parcarea de la Casa Albă poate fi folosită şi de constănţeni! Iată regulamentul de utilizare!

Replica API 1 noiembrie 2019 | 00:33 342

Parcările adiacente Palatului Adminsitrativ, situat pe bulevardul Tomis nr. 51, au un regulament! Acestea nu vor fi ocupate doar de către angajații instituțiilor care-și desfășoară activitatea aici, ci și de către constănțeni, însă doar după orele 18.00. Proiectul a fost inițiat de Claudiu Palaz și a stârnit mai multe discuții în ședința de consiliu județean de joi, 31 octombrie. Deși grupul PNL a cerut retragerea de pe convocator și introducerea lui sub o altă formă mai explicită, proiectul a trecut.

Palatul Administrativ (Casa Albă) în care funcționează Primăria Constanța, Prefectura Județului Constanța și Consiliulul Județean Constanța se află în administrarea celei din urmă instituții. Conform HG 755/2.10.2013, pe terenul aferent imobilului se află 6 parcări, după cum urmează: parcarea NV, situată pe platoul Palatului Administrativ, delimitată de bulevardul Ferdinand pe latura de N, parc pe latura de V și E și parcarea aferentă primăriei pe latura S; parcarea aferentă Primăriei Constanța pe latura NV; parcarea aferentă Prefecturii, pe latura SE; parcarea Consiliului Județean, pe latura S; parcarea aferentă Primăriei Constanța pe latura NV; parcarea aferentă Consiliului Județean, pe latura V; parcarea aferentă trotuarului străzii Traian, situat în fața sediului CJ. Începând de astăzi, și constănțenii au voie să parcheze în această zonă, și asta pentru că proiectul a trecut de votul consilierilor. Ce-i drept, nu toți au fost de acord. Grupul PNL a solicitat să fie scos de pe ordinea de zi, modificat, clarificat și abia apoi să fie reintrodus. ”Regulamentul nu reglementează nimic, doar că după orele 18.00 pot parca și constănțeni. Modul în care se propune utilizarea parcării nu este clar, cerem să fie retras și să se facă clarificări”, a spus Marian Iordache. Proiectul a fost votat cu 19 voturi și 16 abțineri.

Regulamentul stabileşte regulile generale ce trebuie respectate de către toţi vizitatorii imobilului Palat Administrativ şi, în special, de către conducătorii auto ce folosesc parcările adiacente imobilului în scopul utilizării cât mai eficiente a locurilor de parcare existente şi a fluidizării traficului.

Modul de funcţionare al parcărilor

Parcarea NV, situată pe platoul Palatului Administrativ, delimitată de: Bd. Ferdinand pe latura de N; Parc pe latura de V si E; Parcarea aferentă. Primăriei Municipiului Constanţa pe latura de S — regim de funcţionare: parcare publică gratuită

Parcarea aferentă Primăriei Municipiului Constanţa, situată pe platoul Palatului Administrativ pe latura de NV — regim de funcţionare: la dispoziţia Primăriei Municipiului Constanţa

Parcarea aferentă Instituţiei Prefectului - Judeţul Constanţa, situată pe platoul Palatului Administrativ pe latura de SE — regim de funcţionare: la dispoziţia Instituţiei Prefectului — Judeţul Constanţa.

Parcarea aferentă Consiliului Judeţean Constanţa, situată pe platoul Palatului Administrativ pe latura de S — regim de funcţionare:de luni până vineri între orele: 6.00 — 18.00 la dispoziţia Consiliului Judeţean Constanţa, iar de luni până vineri între orele 18.00 — 6.00, sâmbăta şi duminica - regim de funcţionare:parcare publică gratuită.

Parcarea aferentă Consiliului Judeţean Constanţa, situată pe platoul Palatului Administrativ pe latura de V— regim de funcţionare:de luni până vineri între orele: 6.00 — 18.00 — la dispoziţia Consiliului Judeţean Constanţa, iar de luni până vineri între orele 18.00 — 6.00, sâmbăta şi duminica - regim de funcţionare:parcare publică gratuită.

Parcarea aferentă trotuarului străzii Traian, situat în faţa sediului Consiliului Judeţean Constanţa — regim de funcţionare:parcare publică gratuită.

Obligaţiile conducătorilor de vehicule care accesează parcările

Conducătorul vehiculului trebuie să respecte pe deplin prezentul regulament de funcţionare al parcărilor adiacente Palatului Administrativ. Fiecare conducător auto va parca autovehiculul astfel încât să ocupe un singur loc de parcare şi să nu stânjenească ocuparea locurilor de parcare invecinate. Vehiculele vor fi parcate numai în locurile indicate şi marcate în acest scop. Locurile de parcare rezervate persoanelor cu dizabilităţi vor putea fi utilizate doar de către autovehiculele ce au afişat „cadrul-legitimaţie" eliberat de către autorităţile competente.

De precizat faptul că, până nu demult, parcarea s-a aflat și în atenția unor consilieri munciipali PNL, care au inițiat un proiect privind preluarea, de către municipalitate, de la Consiliul Județean, a parcări din zona Palatului administrativ cu scopul de a o introduce în circuitul celor publice. Parcarea este folosită în prezent exclusiv de angajații primăriei și ai celorlate instituții, CJ și Prefectură. Concluzia liberalilor constănțeni a fost că această parcare trebuie introdusă în registrul parcărilor și bariera aflată la intrare ar trebui desființată.

Citește şi: Festivalul Mamaia 2020. Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România va primi dreptul de a folosi marca

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Daca nu gasesc loc de parcare plec inapoi acasa si pandesc pana nu gasesc.Cu pontajul?Nu va bateti capul!
0
0
Cred ca ar trebui lasate , ele parcarile , publice, astfel incat daca lefegii vin mai tarziu la munca sa nu mai gaseasca loc. Prin urmare , vrei sa prinzi un loc de parcare vii mai devreme..... suna utopic nu-i asa?
5
2
Este pe domeniu public , nu privat, deciiii este publica. Pentru ca deserveste o institutie, este normal sa aiba un regim special. Va dati seama ca daca nu ar fi impus un anumit orar si se putea ocupa oricand, tinand cont ca zecile de sefuti vin cand vor la frecat menta pe banii nostrii, nu ar mai fi gasit niciun loc liber. Ce spui Babule?
3
2
este parcarea angajatilor. nu este publica
5
6

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272