REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
17.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

PARCUL DE LA FAR: mesaje de la cetăţeni pentru Primăria Constanţa!

PARCUL DE LA FAR: mesaje de la cetăţeni pentru Primăria Constanţa!

Replica API 2 august 2019 | 00:00 961

Cine nu s-a plimbat măcar odată prin parcul de la Far? Un spaţiu generos, care este mereu vizitat de către trecători, printre care: părinți care își scot copiii la joacă, persoane vârstnice care ies să socializeze, căței scoși la plimbare în lesă etc. Însă, de la înfiinţarea lui şi până în prezent, parcul, care dispune şi de o fântână arteziană deosebită, nu a mai fost reabilitat. Aleile sunt rupte, iar acest lucru este ştiu de autorităţi, care spun că în curând... în curând îşi vor îndrepta atenţia şi către el. Până când vom vedea exact ce planuri are Primăria Constanţa în privinţa acestui parc, am stat de vorbă cu câteva persoane aflate în parc, pentru a afla ce părere au, dar şi ce sugestii transmit administraţiei locale!

Parcul este renumit şi datorită farului care luminează noaptea traseul vapoarelor ce navighează pe Marea Neagră și ancorează în Portul Constanța încă din anul 1960. Este un aspect semnalat chiar de către persoanele în vârstă aflate în parc, care vorbesc cu mândrie despre el, dar şi cu mâhnire că a fost lăsat în semi-paragină: „E frumos, vedeţi cât de frumos este farul? Păcat că dalele pe care păşim sunt rupte, sunt aşa de când a fost făcut, iar timpul nu iartă, macină şi betonul... Să le spuneţi celor de la primărie că ne e drag acest parc şi că vrem să îl reabiliteze”, ne-au comunicat două doamne în vârstă.

“Situația din parc este bună, dar se poate îmbunătăți. Coșurile sunt pline cu gunoaie... este ceva mizerie prin jur, greu de tot se colectează gunoiul, nu ştim ce se petrece de la un timp”, ne-a spus un alt cetăţean.

Un alt trecător ne spune că parcul este “prea simplu” și că dacă îți dorești să stai pe o băncuță rişti să faci insolaţie: “Trebuie renovat, este prea… simplu , monoton, măcar dacă amplasau câteva umbrele ca să fie umbră când stăm pe băncuțe”.

O altă observație dată de un trecător se leagă de lipsa florilor: “Este un parc frumos, însă ar fi și mai frumos dacă s-ar planta flori”.

“Au pus nişte plante pe la intrăile în parc, dar nu e suficient. E prea mult beton. Dar şi betonul ăsta este rupt, uitaţi-vă şi dumneavoastră pe jos. Iar unde au fost puse dale, acestea s-au degradat”, a comentat şi o mămică aflată cu copilul în zonă. “Mergem la locul de joacă… deşi nu e cel mai strălucit loc de joacă din zonă, iar poliţiştii locali ar trebui să vină mai des pe aici! Tot timpul sunt bărbaţi care consumă băuturi alcoolice, că sunt magazinele aproape de parc”.

A.M.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
e plin de tigani noaptea, sperie copii mici. vin in gasti mari cu cutite.
1
0
De ce nu iesiti voi astia de la replica sa faceti parcu in loc sa stati cu cate 2 tigari in gura pardon puli in gura la parter uitandu-va la baru din dreapta jegoase grase va trageti masini fix in usa
4
1
pai cum sa fie curatenie cand hotul fagadau incaseaza de la infractorii de la polaris o gramada de spaga ??? Muie famiglia martin, muie fagadau, muie porcul stroe, muie tutuianu, muie pesede !!! Cu mult cacat !!!
2
1
Degeaba va plangeti ca nu este orasul frumos. Si noi ca locuitori ai acestui oras trebuie sa venim cu ceva bun. Nu vad decat necivilizati care arunca pe jos, care scuipa, care fumeaza si mucurile le arunca pe strada. Hai sa ne civilizam si noi si atunci cand vedem unul needucat sa ii atragem atentia. Orasul asta nu este format din primar, polaris si cam atat, locuim in el dar vrem sa ne stearga la fund altul sau sa ia mizeria de sub noi altcineva.
4
2
Ar trebui macar igienizat acest parc, cel putin locul de joaca este un focar de infectie. Intr-o seara un sobolan iesea direct de la locul de joaca si se plimba nestingherit prin parc!! Ce sa sun despre gunoaiele care sunt pline, nu vine nimeni sa le ia. Chiar ar trebui sa sun sa trimita pe cineva sa le ridice. Groaznic!
2
0
Stiti care este treaba degeaba reabiliteaza primaria locurile publice daca sunt multe maimute lipsite de civilizatie si nu le constrangeti intr-un mod sa le determinati sa se adapteze unei societati cu bun simt. Maimutele s-au adaptat doar cu o masca dar in unele cazuri nu mai deosebesti omul de maimuta ,de confunzi maimuta cu omul si omul cu maimuta Maimutele in adevaratul sens al cuvantului sunt periculos de necivilizate si lipsite de bun simt. Trebuie lucrat la comportament si spiric civic.
5
1
Va merita ti soarta bulaniilor !!!! cand Mazare facea parcurile si a reabilitat fantaniile arteziene din oras urlati ca fura !!!! cand Mazare FACEA parcurile ... urlati ca fura banii primariei !!!! acuma ca nu se face nimik??? pai apucativa sa face ti voi curat si sa reparati ce este stricat ca tot voi ati rupt parcul bucati !!
3
13
Tot orasul e plin de gunoaie. Mergeti in zona pietelor, mergeti in Km 4-5, in Grivitei, in Tomis III, la Tic Tac. Peste tot gunoaie. Cosurile de gunoi sunt pline. Pubelele cu reciclabile se golesc o data pe saptamana, e plin de hartii si sticle in jurul lor. Caine si vantul le imprastie
9
3
i-ati omis pe samantari, pe iubitorii de caini, pe barbugii pe tiganusii care injura arunca chistoace si peturi de bere pe jos. Pe femeia aia care zilnic trece cu pitbulul fara botnita o femeie cu parul cret blond. I-am zis sa ia cainele ca e periculos si a spus ca poate il pun pe tine.. i-am zis la paznic si ala dadea din umeri. Cred ca e la fel peste tot.. constantenii sunt la fel de scarbosi peste tot
16
2
Si fagadau ce zice? S-a consutat cu mazare?
12
0
parcul este al cersetorilor psd .La mici la fasole si bere.
13
1
atunci scoateti limba din kurul meu Yani fustanela
5
8
Aici la c ta pute a branza de oaie de la oieria palas si a batal stricat de la tataroii tigani din palas si centru
17
5

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212