REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
15.4° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Parlamentul statului Mississippi a adoptat cea mai constrângătoare lege din SUA asupra avortului

Parlamentul statului Mississippi a adoptat cea mai constrângătoare lege din SUA asupra avortului

Replica API 21 martie 2019 | 00:00 466

Parlamentul statului american Mississippi a adoptat marţi cea mai constrângătoare lege din SUA asupra avortului în ceea ce priveşte termenul până la care se poate face această intervenţie, decizie care este de aşteptat să fie combătută în tribunale de asociaţii pentru apărarea drepturilor omului, informează AFP.

Parlamentarii majoritar republicani din acest stat conservator şi religios al SUA au votat interdicţia de întrerupere voluntară a sarcinii începând cu detectarea unui ritm cardiac la embrion, posibil începând cu a şasea săptămână de sarcină.

Legea SB 2116, cunoscută sub numele de "Heartbeat Bill", prevede o exceptare în caz de complicaţii medicale, însă nu pentru victimele unui viol sau incest.

Ea trebuie să fie promulgată de guvernatorul republican al statului Mississippi, Phil Bryant, care s-a declarat marţi, într-o postare pe Twitter însoţită de o fotografie cu stiloul său, "nerăbdător să o semneze în viitorul apropiat".

Asociaţiile pentru apărarea drepturilor omului au promis deja că vor combate acest text ce interzice avortul "înainte chiar ca majoritatea femeilor să ştie că sunt însărcinate", a denunţat Elisabeth Smith, avocată a Centrului pentru drepturi reproductive. "Există deja în Mississippi, acolo unde o singură clinică practică avortul, o serie întreagă de restricţii pentru întreruperea voluntară a sarcinii, ceea ce face practic imposibil accesul la aceasta înainte de a şasea săptămână de sarcină", adaugă ea într-un comunicat.

Statul american Kentucky a adoptat săptămâna trecută o lege similară, blocată imediat de un judecător, cum s-a întâmplat înainte şi în statul Iowa. Parlamentarii statelor Tennesse şi Georgia preconizează de asemenea să adopte legislaţii în acelaşi sens.

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Daca sar interzice avortul in Ro se va umple orfelinatele de copii abandonati
0
0
Deci, si in USA sunt oameni normali la cap. Bravo lor! La noi, vin neobolsevicii sa faca legi pro avort si pro gay.
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468