REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
18.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Pasarela din Poarta 6, un vis devenit aproape realitate

Pasarela din Poarta 6, un vis devenit aproape realitate

Replica API 8 septembrie 2022 | 16:51 2581

Trecerea dintre cartierul Km 4-5 și Poarta 6, nu le va mai da bătăi de cap locuitorilor zonei. În prezent, se lucrează la studiul de fezabilitate al pasarelei ce are ca scop facilitarea treceri pietonilor și evitarea posibilelor pericole pe care le întâmpină locuitorii, venind în folosul acestora, pentru a putea trece în siguranță calea ferată existentă în zonă.

Cu toate că acest proiect a fost în vederea autorităților încă din anul 2019, abia în anul 2020 a fost adoptat proiectul. Este vorba despre proiectul ce vizează “Pasarela pietonală peste liniile de cale ferată între cartierele Km 4/5 şi cartierul Faleză Sud - Poarta 6, în zona liceului Lucian Blaga”, proiect care va costa 130 000 de lei.

De-a lungul timpului, constănțenii care locuiesc în această zonă, au făcut mai multe sesizări către Primăria Constanța. Mulți dintre ei, își pun zilnic viața în pericol, prin traversarea liniei de cale ferată, pentru că nu au încotro, pentru a ajunge în locurile în care au nevoie, și a scurta din timp, aleg să treacă peste calea ferată. De asemenea, în anii trecuţi, au existat şi constănţeni care şi-au pierdut viaţa în acest loc.

În momentul de față, un reprezentat al primăriei a declarat pentru Replica de Constanța, derularea studiului de fezabilitate, susținând că acesta se va termina până la finele acestui an, urmând apoi construcția propriu-zisă a pasarelei, mult așteptată de locuitorii din zonă.

Victor ROTARU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ia fa o pasarela cu scari rulante pe ambele parti, pune cefereul sa traga gard si sa vezi minune ! Nu mai moare nimeni ! In rest mwie !
1
0
Pe acolo trec multi copii care merg, atat la liceul Lucian Blaga, cat si la gradinita de langa fostul liceu Navrom. Un adult este mai sigur in miscari si gandire, pe cand copii nu constientizeaza pericolul de pe calea ferata. In zona trec trenuri marfare, dar si de calatori, acestea din urma fiind cele mai periculoase din cauza vitezei cu care se merg prin zona aceea. Eu nu am auzit de oameni morti care au trecut pe pasarela, insa am auzit de adevarate tragedii cu oameni care au ales sa treaca calea ferata si nu din cauza comoditatii, ci a lipsei unei pasarele, care trebuia demult construita.
0
0
Oamenii sunt chiar atat de imbecili incat nu pot traversa o cale ferata fara sa fie loviti de tren? Pai daca esti asa de bou, faci umbra degeaba pamantului!
0
0
Daca pui si lifturi, nimeni nu se va cocota pana acolo
0
0
Omul bolnav va alege varianta care i se potriveste,la fel si omul epuizat dupa o zi de munca..De regula , proiectele care se fac tin mai mult de laturile financiare si mai putin de ergonomie.A se vedea si treptele de la plaja.
0
0
Poate nu mai fudula... Dar cu siguranta varianta comoda care este si nesigura. Problema nu va disparea. Tot vor trece sinele. Puneti gard ca la animale. Un obstacol fizic le va trezi in ei simtul de autoconservare.
1
0
Mai exista o pasarela un pic mai sus, in dreptul Bisericii. 80 la suta din cei ce traverseaza liniile aleg sa nu o foloseasca, luand-o la pas printre linii. Locuiesc vizavi. Acelasi lucru se va intampla si cu noua pasarela, fara doar si poate. Romanul alege mereu varianta mai proasta, din fudulie bineinteles.
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212