REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
11.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Pasarelă pietonală în loc de trecere de pietoni, la Ovidiu?

Pasarelă pietonală în loc de trecere de pietoni, la Ovidiu?

Replica API 1 decembrie 2017 | 00:00 496

DRDP susţine că nu poate face de capul ei şi a arată cu degetul spre primărie!

DRDP susţine că nu poate face de capul ei şi a arată cu degetul spre primărie!

În urmă cu câteva zile, cotidianul ”Replica” aducea la cunoștința autorităilor faptul că, pe o porținue destul de mare a Drumului Național 2A, în interiorul localității Ovidiu, nu se află nici o trecere de pietoni, iar locuitorii din zonă sunt nevoiți să traverseze printre mașini, în mod neregulamentar, riscând să fie implicați în accidente grave.

Cei care ne-au pus în temă cu această problemă au fost chiar locuitorii cartierului Ovidiu-Sud care, după cum susțin chiar ei, nu au nici o posibilitate de a traversa carosabilul în mod legal, pentru a merge în stația de autobuz de peste drum.

Ca urmare a acestor solicitări venite din partea oamenilor din zonă, cotidianul ”Replica” a solicitat răspunsuri din partea autorităților, locale și naționale, privind rezolvarea acestei probleme.

Așa cum precizam în materialul anterior, reprezentanții Primăriei Ovidiu au fost primii sesizați, însă, după cum au spus chiar ei, este un drum național asupra căruia administrația locală nu poate interveni.

” Orașul Ovidiu este traversat de un drum național, iar montarea trecerilor de pietoni nu este decizia Primăriei, ci a Poliției Române în colaborare cu cei de la Drumuri Naționale.”, ne-au declarat reprezentanții Primăriei Ovidiu.

Ce spun cei de la Drumuri și Poduri

Am solicitat, mai departe, opinia directorului Direcției Regionale de Drumuri și Poduri-Constanța, Marian Dima, care ne-a răspuns, prin intermediul unui comunicat trimis la adresa redacției:

”În conformitate cu art. 53 din OUG 195/2002, privind circulația pe drumurile publice, cu modificările și completările ulterioare, autoritățile publice locale, cu autorizația administratorului drumului public și cu avizul Poliției Rutiere, sau la solicitarea acesteia, sunt obligate să ia măsuri pentru realizarea de amenajări rutiere destinate circulației pietonilor. Drept urmare, autoritatea publică locală va solicita, conform legislației în vigoare, amenajarea unei treceri de pietoni. Menționăm că întocmirea documentației în vederea autorizării și avizării revine autorității publice locale (primăria n.r.)”, se arată în comunicatul emis de reprezentanții Regionalei de Drumuri.

Prin urmare, până când cele două autorități se vor pune de acord în vederea înființării unei treceri de pietoni în cartierul Ovidiu-Sud, oamenii vor continua să traverseze printre mașini. De precizat că, potrivit viceprimarului localității, Doru Cumpănașu, în urmă cu ceva timp s-a luat în calcul varianta de a se construi, în zona respectivă, o pasarelă pietonală și, cel mai probabil, această variantă ar fi cea mai bună. Dacă se va construi sau nu, vom vedea.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
...scupra a facut parcuri si cand nu a fost campanie, plus alte lucruri, dar voi vedeti sau tineti cont numai de ceea ce vreti voi, pentru sustine pe altcineva sau pentru ca asa v-au spalat altii pe creier. Daca nu va face, e rau, daca va face, iar e rau, ca cica vine campania si de aia face....cine sa va inteleaga bre?
0
6
Abe destept asta ....ovidean
0
1
oameni buni ! aveti rabdare pentru ca in curand vor fi alegeri si se va rezolva , stie Scupra cum sa va cumpere, un parc facut in campanie 2-3 lei acolo pentru amarati si aia e !
2
0
Deci Scupra , Funda sau Giumba citesc presa la 10 fix...
7
0
Sa ma cac pe replica nu
0
2
Esti un dobitoc care vorbeste doar ca sa vibreze aerul... pun pariu ca daca trebuia sa va scrieti identitatea obligatoriu la comentarii nu mai scria nimeni nimic. Asa ca deversati toate dejectiile din capul vostru ca de munca nu prea va arde.
2
8
ce fund de bombardat are asta care tranverseaza,.
0
0
De abia astept sa-l vad pe unu grasan gen NICU APROZAR tiganu grasomeg cu baraca aprozar de pe Nationala , cum o sa-si taraie basanau pe pasarela ! Nu e o idee buna !
3
2
Nu o sa faca nimeni nimic acolo. Slaba speranta sa faca ceva acolo institutia primariei din Ovidiu pentru locuitorii localitatii. Pana nu vor mai muri oameni nevinovati in acea zona nu o sa se faca nimic. Fiti siguri de asta.
6
1
Va intreb iar: De ce sa-si bata capul Scupra? Are alte lucruri mult mai importante! Terenuri de mii de metri in Ovidiu Sud luate de cumnatul Giumba , terenuri de altfel cu alta destinatie decat imobil , dar pe care cu siguranta Scupra le va autoriza pt constructia de locuinte, receptii semnate la cererea lui , neconforme cu autorizatia. Asta face Scupra! De ce sa-si bata capul cu o problema a muritorilor din Ovidiu ?
12
3

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218