REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Păstârnac navigabil. Un fost ministru şi ambasador, numit la şefia ACN

Păstârnac navigabil. Un fost ministru şi ambasador, numit la şefia ACN

Replica API 26 martie 2019 | 22:29 1356

Decizie uluitoare a guvernanţilor

Decizie uluitoare a guvernanţilor

Administrația Canalelor Navigabile (ACN) SA are de câteva zile un nou Consiliu de Administrație (CA), în care se regăsesc personaje din cele mai trăznite. Astfel, luminații guvernanți au numit la șefia companiei constănțene pe fostul secretar al comunei Corbeanca, un ex-consilier din Primăria Giurgiu, dar și pe un fost ambasador și ministru. Deciziile uluitoare ale Executivului PSD asigură nefericiților totalmente rupți de realitatea a ceea ce presupune activitatea Canalului Dunăre- Marea Neagră un post călduț, unde vor primi o indemnizație lunară de aproape 9.000 de lei fără să facă absolut nimic.

Compania Națională Administrația Canalelor Navigabile SA Constanța a avut două ședințe ale Adunării Generale a Acționarilor (AGA) în decurs de câteva zile, ocazie cu care oficialii Ministerului Transporturilor, acționarul majoritar al companiei, au luat o serie de decizii halucinante.

Astfel, în ședința de pe 14 martie 2019, a fost numită în funcția de administrator provizoriu al ACN, cu un mandat de patru luni, valabil până pe 14 iulie 2019, Andreea Păstârnac. Pe 18 martie 2019 a avut loc o nouă AGA, în cadrul căreia s-a decis revocarea CA-ului alcătuit din Alina Luminița Cațan, Ion Laurențiu Voicu, Călin Cristian Forț, Sorin Lucian Ionescu și Cheța Voicu.

A fost numit în loc un nou CA, cu mandate provizorii de patru luni, până la 23 iulie 2019, cu următoarea componență: Alina Luminița Cațan, Ion Laurențiu Voicu, Călin Cristian Forț, Fabian Țîrcă, Romulus Cătălin Pantazi și Cheța Voicu. Toți cei șapte administratori ai ACN vor avea o remunerație brută lunară de 8.967 de lei.

O soră de deputat din Teleorman și un șef de autobază din Zalău la ACN- bifat...

În acest moment, Administrația Canalelor Navigabile SA, o companie foarte importantă pentru statul român, are un singur administrator cu experiență în transporturi, pe Ion Laurențiu Voicu. În rest, părem a asista la un concurs de pararașutism, unde se punctează aterizarea celor care sunt cu totul și cu totul paraleli cu acest domeniu, iar orice lipsă de experiență profesională, de absolut orice fel, se punctează la impresia artistică.

Astfel, Cheța Voicu, cel mai probabil reprezentant al acționarului Fondul Proprietatea, este de profesie avocat, dar are măcar scuza de a fi căpătat experiență la locul de muncă, ocupând de mulți ani posturi de administrator la companii de stat.

Alina Luminița Cațan, deja administratoră la ACN de un an de zile, este și ea avocată, a fost vicepreședinte al Agenției Domeniilor Statului, inspector șef la Inspectoratul de Stat pentru Control în Transportul Rutier și, mai ales, sora deputatului teleormănean ALDE Florică Ică Calotă. La rândul său, Călin Cristian Forț, și el de ce ceva timp parașutat administrator la ACN, este președintele PSD Zalău și fost șef de autobază la regia de transport persoane din acest frumos oraș, cu o tradiție seculară în domeniul navigației.

... Un fost ambasador, un secretar de comună și un consilier din Giurgiu la ACN- bifați și ei!

Am ajuns și la bobocii din noul CA al ACN. Andreea Păstârnac este o numire cu totul inedită, proaspăta administratoră a Canalelor Navigabile fiind fost ambasador al României în Israel și Cipru, dar și ministru pentru Românii de Pretutideni, în Guvernul Grindeanu, apoi secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe.

Din februarie 2018, Păstârnac este consilier de stat în aparatul de lucru al premierului Viorica Dăncilă și coordonator național al Comitetului interministerial pentru coordonarea relațiilor României cu Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE), cu atribuții de politică externă.

La rândul său, Fabian Țîrcă a fost director al Protecției Consumatorului Giurgiu, consilier în cadrul Primăriei Giurgiu și subprefect al județului Giurgiu, numit recent secretar general adjunct în Ministerul Transporturilor. În fine, Romulus Cărălin Pantazi a fost secretar al Primăriei Corbeanca, până să fie numit secretar general în Ministerul pentru Mediul de Afaceri, cu studii la structurile de învățământ ale SRI.

R.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Conducerea psd constanta, stroe, fagadau, babu, nu au facut nimic, au lasat bucurestiul si pe alde sa faca prapad. O sa ramaneti in istorie ca nimeni si nimic
0
0
Ati praduit tara asta...
0
0
Asa se intampla la toate companiile din subordinea ministrrului transporturilor, sunt numiti in consiliile de administratie ale societatilor de importanta strategica niste odrasle ale PSD-istilor, iar DNA se face ca nu vede
3
0
De asta suntem vai de capul nostru...asa este in toate institutiile, in loc sa fie profesionisti, totul se bazeaza pe nepotisme. Cum drqa sa nu fugi din tara asta?
7
0
Sa-i ia draknea sa faca navigatie cu ei la Belina si sa-i invete si furaciunile
5
1
Am mers si eu cu un catamaran pe bratul Sf. Ghe. Deci am experienta. Unde pot sa imi depun CV ? Ha ha ha
5
1
Printre alte ,,calitati",Fagadau and co.,o au si pe aceea ca nu cer nimic de la Bucuresti!Nu fonduri,nu functii,nu au tupeu sa se ia in gura cu sefii PSD!Au ajuns sa fie recompesati cu functii toti neica-nimeni,nu au nici o treaba cu marea sau Dunarea!
10
0
Ptr ca s-a pisat contra vantului atunci cu remanierea lui Dragnea , acum achita polite toata viata la carma Psd Constanta, ca sa il ierte Dragnea si sa nu il dea afara de peste tot, Felix al nostru cedeaza orice functie din judet doar de dragul lui Dragnea , ca sa-i faca pe plac , ca poate poate il iarta si il va numi ministru intr-o zi cand vor zbura porcii , GBB
8
1
Daca Ion Laurentiu Voicu este specialistul in transporturi vai mortii nostri. Ala doar s-o fi plimbat cu barcuta eventual pe canal ca altceva habar nu are; a ba da plimba mapa unui cuc! De ceilalti nici nu trebuie sa mai discuta. Asa cum de 30 de ani, C-ta moare incet dar sigur, asa cum CN APMC se prabuseste incet incet, aceeasi soarta o va avea si CN ACN.
10
1
Ca inainte era papagalul imbecil de sorin lucian ionescu. Un nimeni in papusoi, nu a facut nimic in viata lui. A prezentat o emisiune de divertisment si scris povesti la copii. O sluga a lui Struntinski si Stroe. Foarte bine ca au fost schimbati. Se oftica stroe de moare
19
0
nu e nimic uluitor e chiar normalitatea trista din romania, eba nu a fost parlamentar europen amanta lui falca de la arad nu a fost mare jupaneasa prin ministere?
15
0
LAURENTIU VOICU ESTE SOTUL CATALINEI PORUMBEL DE L ANTENA 3 SI SEFUL DE CABINET A LUI CUC
6
3
Tipic coalitiei de guvernare in mai toate domeniile. N-ar fi rau de facut o lista macar in judet. Oameni care nu au legatura cu ceea ce coordoneaza. Noroc cu angajatii... In trecut si celelalte guverne mai faceau asa dar mai puneau si pe unii pregatiti.
18
2
Cu un PSD inexistent la Constanta toate numirile in orice institutie a statului in acest judet se fac pe cumetrii de Bucuresti sau la cererea partidelor din opozitie. Este o grava nemultumire in partid si daca la Referendumul pentr familie Constanta a fost pe locul trei din coada dupa fiind Harghita si Covasna la europarlamentare vom fi primi din coada. Primarii PSD vor indemna lumea sa nu iasa la vot ca semn de protest.
17
2

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108