REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.1° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Patron din Mangalia, AMENINŢAT de un individ care voia să se angajeze: Îţi pun gândaci şi chem OPC-ul!

Patron din Mangalia, AMENINŢAT de un individ care voia să se angajeze: Îţi pun gândaci şi chem OPC-ul!

Replica API 30 august 2017 | 00:00 560

Horia Constantinescu: „Nu suntem nici noi copii”

Horia Constantinescu: „Nu suntem nici noi copii”

Acest sezon estival a debutat în forță în ceea ce privește controalele Comisariatului pentru Protecția Consumatorilor, pe litoral. Nereguli depistate, filmate și mediatizate, sancțiuni și oprirea temporară a activității unităților comerciale vizate de controale - toate aceste acțiuni au fost primite cu brațele deschise de către populație. Apoi au apărut fel de fel de păreri, dar iată că există și categoria celor care vor să se folosească de evenimente pentru a face rău. Așa a pățit patronul unui restaurant din Mangalia, care a fost amenințat de un individ că îi va pune gândaci în mâncare și va chema OPC-ul. De ce? Pentru că nu i-a răspuns la mesaje. De cealaltă parte, reprezentanții CJPC susțin că, dacă resepectivul afacerist are localul curat, nu are de ce să-și facă probleme.

Totul a început cu faptul că patronul unui restaurant din Mangalia a postat pe un site un anunț de angajare, în care a specificat cerințele, inclusiv cele legate de experiență. Un individ a luat legătura cu posibilul angajator pe Facebook și a întrebat: "Mai faceți angajări? Nu am experiență". Afaceristul nu i-a răspuns într-un timp scurt, cum probabil și-ar fi dorit, iar cel care voia să muncească a început să jignească: "Sunteți muiș.i! Puteai să răspunzi cu da sau nu, că de asta pui anunț". Și de aici s-a ajuns până la stadiul de: "Vin, pun gândaci și chem OPC-ul". Deținătorul localului a contactat cotidianul "Replica" de Constanța, precizând:

"Am avut parte de un eveniment absolut ridicol într-o discuţie cu un potenţial angajat. Vreau să arăt că noi, patronii, nu suntem protejați de relele intenții ale actualilor sau viitorilor angajati care ne pot sabota. Salut și sunt de acord cu toate acțiunile OPC-ului, sunt foarte bune. Dar uitați cum unii se folosesc de asta pentru a-ți face rău. Te poate amenința sau șantaja că-ți închide restaurantul orice om de pe stradă, care poate are ceva cu tine. Face o reclamație falsă la OPC și gata.

Repet, eu salut acțiunile OPC și am văzut ce mizerii s-au găsit. Nu mi-aș dori ca al meu copil să mănânce acolo. Am avut trei controale vara aceasta și am fost felicitați. Dar pe mine cine mă protejează dacă îmi fac treaba excepțional de bine? ", a spus acesta. Răspunsul nu a întârziat să apară: "Nu suntem nici noi copii… Găsim un gândăcel și, gata, îl împușcăm. Nu există așa ceva.

Un gândac, dacă nu e încojurat de jeg, poate să vină de afară. Dar un gândac aflat într-o bucătărie îmbibată în jeg... e altceva. Aici, chiar dacă n-ar fi gândacul, tot ar trebui închisă bucătăria. Eu nu cred că poate veni dușmanul sau concurentul și să-i murdărească bucătăria într-o noapte în asemenea hal. Nu ne-am confruntat cu așa ceva până acum. Cât despre războaiele între concurenți, cum a fost și la Eforie Sud la un moment dat, i-am controlat și pe unul și pe celălalt.

Au avut sancțiuni similare. Niciodată nu plecăm de la ideea că suntem puși aici să eliminăm concurența. Suntem puși să eliminăm deficiențele. Am avut și la hotelul Dobrogea și buticul din față. I-am controlat și pe unul și pe celălalt. Știți cum se zice: să ridice piatra cel fără de păcat. Dacă noi ne prindem că a ridicat piatra un concurent, credeți-mă că îl controlăm și pe el cu același aplomb", a declarat, pentru "Replica", Horia Constantinescu, șeful CJPC Constanța.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
lasa- ti vrajeala , face- ti precum c---a o luati inainte ca in cazul unui control sa aveti o scuza ? Pina una alta vedeti- va de bucatarie sa fie curata si aruncati expiratele !
0
1
de ce nu se da numele societatii ?
2
0
Sa revina moda insectarelor ca poate aducem si vipere de la Hagieni, tantarul tigru si ce mai e la moda acum.Trebuie sa fiu tampit sa crezi in amenintari cu gandaci cand altii folosesc mijloace moderne de atac.Atunci sa-ti sara chilotii.
1
0
amator, auzi la el gandac, moda e sa puna sobolani nu gandaci, nu soareci ci sobolani ca-s greu de indepartat si revin mereu ori daca e adevarat mafiot direct un dihor salbatic, trebuie ala sa renoveze casmelia de la tencuiala.
2
1
Pai ala e patron?Bai sarakule,faci patronii de ras!Trebuia sa-l chemi pe ala de te-a amenintat la un interviu,si acolo sa-i innozi cel putin o mana si un picior.Asa se procedeaza cu zdrentele care cauta de munca si li se pare ca au drepturi!
0
2
veniti pe str.Garii la fam.Moraru Ion si Ileana sa vedeti mizerie si conditii de nedescris in bucataria improvizata restaurant vegetarian pentru noi yoghini, dar si pentru turistii cazati in casa sa ,mancarea este de proasta calitate fara certificate de calitate,garantie cumparate la pret redus expirate s-au in ziua expirarii de la supermarchetul Costinesti patronul Ionut.Grabiti-va ca noi mai stam pana pe data de 3 sept.dupa care mai venim la anul in perioada 20 aug.
1
0
veniti la vila ANDU din 2mai sa vedeti acolo mizerie de nedescris !!!!!patroana este o ceatista si el pestele
2
2
Bai,asta e terorist romanesc! Voi va imaginati cum ar sta treaba dupa vorbele lui? Asta are acasa ,,crescatorie,,de gandaci! Si cum ar face el rau patronului? ar lua multi gandaci de acasa si ar intra in imobilul patronului unde ar elibera gandacii transportati de el in ceva anume! Wow! Asta trebuie facut cunoscut sa-l stie toti patronii de ce e el in stare sa faca prin bucatariile societatilor atunci cand ii ,,sare tandara,,!E pericol public! A amenintat dar nu a pus in practica.Si tentativa se pedepseste!Cine risca sa-l bage pe asta in bucatarie ptr ca suparatul poate sa se razbune pe patron
3
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218