REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Patronii sălilor de fitness se tem că nu-şi vor putea salva afacerile

Patronii sălilor de fitness se tem că nu-şi vor putea salva afacerile

Replica API 4 mai 2020 | 00:00 2784

Suspendarea activității sălilor de fitness, asemenea altor domenii, a dat bătăi de cap antreprenorilor din industrie, care au fost nevoiți să mute activitatea în online. Chiar și așa, veniturile au fost considerabil diminuate, o parte a angajaților fiind trecuți în șomaj tehnic.

Mii de iubitori ai fitness-ului au semnat o petiție, distribuită de peste 16.000 de persoane, prin care se cere redeschiderea sălilor de fitness după data de 15 mai, odată cu relaxarea restricțiilor.

Accesul în săli va fi limitat

Majoritatea semnatarilor sunt sportivi amatori, însă printre cei care au dat curs acestei inițiative se numără și proprietari ai sălilor și antrenori personali. Aceștia spun că suspendarea activității sălilor, din data de 13 martie, afectează serios modul de viață a oamenilor.

"Solicităm permisiunea redeschiderii sălilor începând cu data de 15 mai, cu respectarea măsurilor de igienizare permanentă, limitarea numărului de de persoane pe acces într-o oră cu distanța, igienizare aparatelor după fiecare folosire, folosirea obligatorie a prosoapelor și purtarea măștilor. Activitatea sportivă întărește sistemul imunitar, iar utilizarea sălilor cu respectarea condițiilor de igienă, nu reprezintă un pericol mai mare decât un supermarket sau mijloc de transport în comun", își motivează petiția inițiatorii acesteia.

"Stăm în casă dezvoltând probleme fizice și psihice"

Constănțenii se numără printre semnatarii petiției, indiferent că vorbim de patroni ai sălilor de sport sau clienți ai acestora. Pe de-o parte clienții spun că s-au săturat să stea în casă și simt nevoia din ce în ce mai mult să facă sport. "Am semnat pentru că sportul este foarte important pentru sănătatea noastră și consider că este mult mai favorabil pentru sistemul nostru imunitar, să facem sport, în loc să stam în casă dezvoltând probleme atât fizice, cât și psihice", recunoaște Olimpia G., din Constanța.

"Nu știm dacă ne vom mai putea pune pe picioare"

Pe de altă parte, patronii avertizează că dacă această situație se va prelungi, pierderile suferite ar putea să le închidă definitiv afacerile. "Am săli de fitness și 25 de angajați. Este nevoie de redeschiderea sălilor, în primul rând pentru sănătatea noastră colectivă. De asemenea, dacă ținem în continuare sălile închise vom înregistra pierderi foarte mari și nu știm dacă ne vom mai putea pune pe picioare.", precizează Rareș H., patronul unor săli de fitness din Constanța.

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pentru toti care au comentat pana acum: cred ca voi va ganditi strict la mici, seminte si bere! Ce sa faceti voi la sala?!
5
0
De igenizarea vestiarelor, a grupurilor sanitare, a dusurilor vad ca nu spuneti nimic. Nici de asigurarea ventilarii permanente.
4
0
Faceti miscare acasa. Nu va opreste nimeni.
4
3
Mergeti la sapa, la camp, lasati fitness-ul!
12
3
Esti slab, nu ai creier, patronii dau locuri de munca handicapatule
2
4
se fac angajari la kaufland si la port pe post de paznic nimeni nu sa nascut patron .Apucati va de munca . Nu e musai sa fiti patroni de sali de fitnes .Marsi la munca
10
5
sa nu-si faca probleme ,grase proaste sunt mereu la detox plus bombardierii
3
0
Nu o dati cu dezvoltati probleme psihice ca e vorba doar de banii vostri. Acum se vede cine rezista pe piata.
11
4
sa ma pis pe afacerile voastre !
12
9
Sa ma kk in afacerile lor!
12
9

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272