REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
12.4° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Patronul de la Adivin „ŞI-A TRAS” STRADĂ! Parchează „pe interzis” şi nu dă doi bani pe LEGI!

Patronul de la Adivin „ŞI-A TRAS” STRADĂ! Parchează „pe interzis” şi nu dă doi bani pe LEGI!

Replica API 1 august 2017 | 08:34 1340

Amendat într-un final!

Amendat într-un final!

Legile sunt doar pentru "fraieri"? – se întreabă locuitorii unei zone de la malul mării, dar și cei care au fost doar în trecere pe acolo. Vorbim despre un autovehicul marca Mercedes care staționează în fiecare zi, de dimineață, de la 8.00, și până seara, la ora 18.00, la intersecția străzilor Amzacea cu Luptători. În cele din urmă, șoferul a fost amendat. Precizăm că este vorba despre Adrian Vintilă, patronul Adivin.

Oamenii susțin că situația nu este una nouă. Ține de câțiva ani de zile, de când Adrian Vintilă, patronul Adivin, a devenit proprietarul respectivului autoturism, marca Mercedes. "În fiecare zi staționează în intersecție, chiar sub semnul Stop. Sfidează orice lege, sfidează tot. Poliția Locală, care este la doi pași, nu a intervenit niciodată. A fost nevoie de Poliția Rutieră. Care prima oară i-a dat avertisment și apoi amendă", spun oamenii.

Mai exact, autovehiculul a putut fi văzut (așa cum reiese și din fotografii), la intersecția străzilor Amzacea cu Luptători din municipiul Constanța, chiar sub semnul Stop. 365 de zile pe an, de la ora 8.00 la 18.00, după cum susțin martorii. Și cum Poliția Locală nu mai are atribuții în astfel de sancțiuni, a fost sesizat Biroul Rutier din cadrul Poliției Municipiului Constanța. Oamenii legii s-au deplasat la fața locului, sâmbătă, 29 iulie, însă au considerat că un avertisment este suficient, în ideea că poate persoana vizată, adică Adrian Vintilă, revine la sentimente mai bune și alege să respecte legea.

Dar… de unde. Bărbatul și-a mutat mașina puțin mai încolo iar după plecarea echipajului de Poliție a revenit la locul inițial, așa cum bine se poate observa în imagini. Prin urmare, sfidare cât cuprinde sau poate că respectiva intersecție este parcare privată. Tot ce este posibil. Numai că luni, 31 iulie, polițiștii rutieri au revenit în zonă și au găsit situația neschimbată: Mercedesul alb "postat" sub semnul Stop, în intersecție.

De data aceasta nu s-a mai pus problema de avertisment, Vintilă primind o amendă în valoare de 290 lei (2 puncte penalizare). Ce va face în continuare rămâne de văzut. Cert este că nu se află la prim abatere. În trecut a primit amendă întrucât depozita ilegal marfa pe trotuarul din fața Adivin.

"A fost amendat o singură dată de Locală, când el face frecvent asta!", spun constănțenii. Prin urmare, există posibilitatea că anumiți clienți Adivin sunt "fani".. și așa vor să păstreze lucrurile. Revenind la situația cu staționarea, precizăm că, potrivit art. 43 alin. e) din OG 43/1997 privind regimul drumurilor, pe drumurile publice sunt interzise: ocuparea, sub orice formă, a părții carosabile, a zonei de siguranță a podurilor, a stațiilor mijloacelor de transport în comun, a spațiilor de control sau serviciu ale administratorului drumului, a șanțurilor, trotuarelor, pistelor și a zonelor de siguranță ale drumului, precum și afectarea stării de curățenie a acestora.

Totodată, conform art. 142 lit.f) din Regulamentul privind circulatia pe drumurile publice: se interzice oprirea voluntara a vehiculelor: în intersecții, inclusiv cele cu circulație în sens giratoriu, precum și în zona de preselecție unde sunt aplicate marcaje continue, iar în lipsa acestora, la o distanță mai mică de 25 metri de colțul intersecției. Ajungem și la Art. 143, unde se specifică: se interzice staționarea voluntară a vehiculelor: a) în toate cazurile în care este interzisă oprirea voluntară.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Doamne cata rautate poate sa existe pe pamantu asta!ce aveti frate cu omu asta?v a facut vre un rau?sunteti niste incapabili!oameni de 2 bani....
0
2
Acest derbedeu cu autoservirea lui isi permite sa faca nunta in localul luik de cacat din fzn....deranjaza si zgomot cat cuprinde....ma intreb cum a primit autorizatie???
1
0
Sa-i s....i matzu lu Vintila
1
3
Un jegos. Makedon. Si.a luat MBenz alb frigider. N.a avut bani de culoare. Trebuie facuta si plangere la Anaf. E clar evazionist.
3
0
mai client nemultumit unde munceste ma de-l ridici in slavi atat ala care lucreaza de ex pe tractor ori masina de dimineata pana noaptea de ce nu-si permite sa cumpere mercedes ca cel pe care ilidilitrizezi atata fura ca daca nu fura nu-si cumpara mercedes sa-l lase parcat in strada
3
1
Multumitule ai supt pula si ti a facut plata in pui alterati?
4
1
'Doar pentru asta' a lucrat la Adivin!
6
1
Invidiosilor!daca ati fi muncit cat munceste omul asta ati fi avut si voi mercedes ca al lui!dar voi dormiti in ghete...asteptati sa va cada banii de sus!voi sunteti niste lepre,nu omul asta care munceste de dimineata pana seara....dar ce sa stiti voi?doar sa aruncati cu noroi!e plina tara de putori ca voi care acuza pe nedrept!omul asta e un exemplu pentru multi dintre noi!
4
16
O amenda de circulatie,dar pentru: pui spalati cu furtunul cu apa in curtea interioara,mezelurile sterse cu otet dupa care cu ulei sa arate bine,schimbarea termenului de garantie la multe produse,baxuri de apa plata tinute in soare in parcare,toate produse care expira ajung in mancarea de la asa-zisul restaurant.
23
2
Sunteti rai.Toata lumea parcheaza pe unde poate!Pentru ca nu sunt suficiente locuri pentru parcare!Nu cunosc persoana dar repet-sunteti rai!
12
20
290 ron amenda? pai cred ca asta e taxa ca sa poata parca acolo
11
0
Controlati autoservirea va speriati cate expirate din alimentara ajung in preparatele de acolo.sunt vecin il stiu de cand vindea la poarta verdeturi.un om imputit ce e acolo pe strada e jale.numai paleti si motostivuitor.intre alimentare si aprozar duhneste maxim de lagunoaiele lasate in urma de ei.un mare jeg de om
12
3
Hopaaa, v-ati apucat de asta ? Gata , Adi, te-au scapat din brate ? Naspa. Oricum, de ce deabia acum se iau masuri , asta-i intrebarea ???
23
2
Toata lumea stie ca e omul politiei
19
2
O zdreanta de om care are relati pe la anf si de aia face asa
20
2
Lafel se intimpla si pe strada Renasterii, unde sunt semne rerstrictionare si totusi masinile intra fara jena si asta cu binecuvintarea autoritatilor.
14
1
... care vinde haleala ieftina la Cantinele lui , mincare facuta din produse expirate de la Alimentarile lui ....
33
2
Pai legea nu e pentru toti la fel??!!la terasele din centrul vechi care s au extins pe domeniul public precum rahatul dupa ploaie de ce nu se dau amenzi??!!
25
1
O javra de om parvenit!
31
3

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369