REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Patronul Exclusiv Auto Center ENB, contracte pe bandă rulantă! A mai vândut un bolid 4X4 unei instituţii

Patronul Exclusiv Auto Center ENB, contracte pe bandă rulantă! A mai vândut un bolid 4X4 unei instituţii

Replica API 4 mai 2019 | 16:38 3236

sursa foto: ct100.ro

Consiliul Județean Constanța (CJC) a cumpărat cu peste 60.000 de euro o mașină 4x4 pentru programul de protejare a mediului înconjurător în bazinul Mării Negre. Achiziţia a fost făcută în contextul unui proiect finanţat prin Programul Transfrontalier Operaţional Comun Bazinul Mării Negre 2014-2020. Bolidul a fost luat de la un cunoscut afacerist din Constanța, bun prieten cu persoanele care conduc primăria, instituție care se află, de altfel, printre clienții săi. Interesant este că firma constănțeanului are sediul în Alba Iulia, de unde primește alte zeci de contracte cu statul.

CJC a atribuit pe 25 aprilie 2019 un contract privind achiziționarea unui autovehicul 4x4, în urma unei proceduri simplificate de achiziție inițiate pe 1 februarie 2019. Potrivit documentației de atribuire, ”obiectul achiziţiei publice îl reprezintă achiziția unui autovehicul 4x4 pentru teren accidentat necesar activităților specifice ce se vor desfășura pe toată durata de implementare a proiectului ”Monitorizarea şi protejarea în comun a mediului înconjurător în Bazinul Mării Negre”- ALERT, cod eMS BSB538, finanţat prin Programul Transfrontalier Operaţional Comun Bazinul Mării Negre 2014-2020, Prioritatea 2 – Promovarea coordonării protecţiei mediului şi reducerea în comun a deşeurilor marine în Bazinul Mării Negre, Obiectivul Specific 2.1 – Îmbunătăţirea monitorizării în comun a mediului”.

”Conform prevederilor proiectului, activitatea de înregistrare a indicatorilor de mediu, implică transportul echipamentelor de colectare a datelor de mediu în teren precum și a persoanelor care le montează și pun în funcțiune și ca urmare este necesară achiziționare a unui autovehicul 4x4 care să se poată deplasa inclusiv în locuri greu accesibile, pe terenuri accidentate și totodată să aibă capacitatea de transporta echipamentele de înregistrare a datelor.

De asemenea, autovehicul va fi utilizat și în cazul unor situații de urgență (inundații, ninsori, alunecări de teren) și va fi folosit pentru deplasarea în zonele afectate și pentru intervenția în caz de necesitate pentru evacuarea persoanelor aflate în dificultate”, se mai arată în documentație.

Câștigătoare la o diferență nesemnificativă

În cursă s-au înscris Cargo Business Logistic SRL din Argeș, reprezentată de Silviu Gabriel Vlad și Exclusiv Auto Center ENB SRL din Alba Iulia, cea care a și fost declarată câștigătoare, cu ofert de preț de 274.328,64 lei, fără TVA. Foarte aproape de valoare maximă estimate a contractului, de 274.529,41 lei.

Zeci de contracte fără licitație

Una peste alta, firma care va aduce de la Alba Iulia la Constanța un super bolid de peste 60.000 de euro a raportat pentru anul 2017 afaceri de 11,5 milioane lei și pierderi de peste 620.000 lei, cu 31 de angajați, dar și datorii de peste 7,7 milioane lei. Exclusiv Auto Center ENB SRL nu se află nici pe departe la primul contract cu statul.

În septembrie 2018 primea de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Alba peste 243.000 lei pentru furnizarea unor mașini, iar în decembrie 2017 Primăria Constanțaa cumpărat patru mașini noi, cu plata integrală, în valoare de aproape 280.000 lei.

De altfel, numai în perioada aprilie 2017- februarie 2018, Exclusiv Auto Center ENB SRL a primit 47 de contracte, toate numai prin încredințare directă, pentru service și revizii auto, dar și mașini noi, de la IPJ Alba, Universitatea 1 Decembrie, Tribunalul Alba, primării și direcții publice din județ, în valoare totală de peste 500.000 de lei.

Alături de un viceprimar și un fost ministru

Exclusiv Auto Center ENB SRL din Alba (dealer Skoda și Volkswagen) are o soră și în Constanța, Exclusiv Auto ENB SRL, ambele cu același patron, Orhan Apti. Despre afacerist se știe că este un apropiat al mai marilor constănțeni. În 2011, Orhan Apti se poza mândru la Sao Paolo, în Brazilia, în mijlocul unui grup de oficialități constănțene. De-o parte și de alta a celui care face afaceri cu primăria se aflau actualul viceprimar Dumitru Babu și fostul ministru de Finanțe Ionuț Mișa.

F.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Un gest frumos ca l-au luat si pe prostul satului, Babu, cu ei. probabil ca sa aiba pe seama cui sa se amuze.
0
0
Ati vrea voi sa aveti averea si conexiunile lui Orhan invidiosilor .
0
0
pentru mache de la 16:19, sa-ti dam la muie branzare.
3
2
Va e foame, vreti reclama? Muie
2
0
Am inteles ca doamna Mihaela Ichim nu mai este director regional al Bancii Transilvania. Ca i s-a revocat mandatul. Stie cineva motivul? Parca mai avea 1-2 ani pana la pensie. Ce au avut cu ea? De ce nu au lasat-o sa plece in liniste?
1
1
Cum ramane cu sloganul "Fabricat in Romania"? Un Duster nu era bun? Asa se sifoneaza banii de la UE. Daca erau bani produsi din activitati proprii cred ca se multumeau si cu o masina fabricata in Romania care sunt destul de apreciate in UE.
8
1
O firma de cacao ce si bate joc de angajati !
6
2
Servisul de la palazul mare ,foarte prifesionistii
2
7
Din banii nostri.
4
2
Ai noroc ca nu a trecut nici un control serios pe acolo ca ai fi transpirat tu nu de munca ca de asta nu ai transpirat niciodata asa cum te lauzi.
7
2
Prostalaul de Babu o fi inapoiat sacoul acela, cu doua numere mai mare, magazinului de unde l-a inchiriat. Pe mitocan si daca-l sufli in aur, tot rasare tarana pe la fisuri.
10
1
Am intrat sa fac o proba un ziar plin de duhuri de cacat un ziar unde vine lejer praful si pulberea un ziar care este magnet de atras saracia si toate energiile de cacat sa fug de aici ca e naspa rau
3
4
Pacat ca la ei in service nu mai au mecanici si ingineri. Toti meseriasii buni au plecat. Daca ai ghinionul sa ai o problema ... fie iti vopseac masina alata culoare, fie iti schimba piesele bune, fie nu stiu ce sa iti faca la masina.
10
3
Tatarii sunt oameni seriosi si meseriasi , nu ca parvenitii din moldova si oltenia. Huo tzigoina venetici in Dobrogea.
12
18
Babu e mijlocitorul , babu zis si smechereanu
13
5
Acum inteleg de ce servisul este de 2 lei. Clientul e bun doar de jumulit. Acum inteleg de ce OPC ,in urma atitor reclamatii, nu calca pe acolo.
24
4
...........
5
2
CAP DE OAIE. atat e de spus, este suficient
21
8
Greselile gramaticale-s la misa si capatanile de oaie. De colcait prin cluburi, tot albanezii colcaie. Venin si ura, normal, va urati intre voi, pe avere. Ultimul roman e peste primul machedon. Voi si tiganii sunteti ultima speta.
14
9
Limbajul suburban ,greselile gramaticale dar si veninul din voi arata ce oameni nerealizati de ordin moral si financiar sinteti ! Cind altii transpirau de munca , probabil voi transpirati in cluburi si pe plaja si acum va roade invidia ! In nici un caz nu o sa va ridicati la nivelul capatinilor de OAIE , o sa colcaiti in veninul vostru !
14
15
Trebuie sa mai puna mana pe manualul de geografie. San Paolo???? Ba retardatilor, unde e san paolo in brazilia tu va n gura de rupti?SAO PAULO poate. Vai de mama voastra de retardati inculti. San paolo.ireal. atat de prosti sa fiti ma?asa ceva?si ne mai miram de seful guvernului si gafele ei iar voi o scoateti la tabla.ptiu tu va n gura
18
3
depinde ce masina la 60k a vandut ca daca e rover de 80k e bine dar daca e L200 de 30k vandut la 60 nu mai e ok dar stiind cu cine avem de a face probabil le-a dat un duster 4x2 sh oricum de cand m-a sapat orhan si mi-a furat partea de actiuni firma s-a dus in cap si o sa se mai duca ca blestemul intre turcaleti e mai puternic decat la voi
10
3
Boratul asta de babu o sa ne suga de poola in curand. Ne-a promis autorizatii, su nea pacalit. Eram mai multi la mio cand am avut intelegetea. O SA PLATESTI TOT BABULE PENTRU CA NEAI MINTIT.
16
3
Joco joco joco
5
3
pai cine credeti ca ia dus pe acesti infecti care ne conduc , in brazilia? Tataroiii, ca doar nu plateau ei sejur in brazilia. Acesti tataroi, cred ca sunt cea mai ordinara si mandra natie de oameni, nici mongoli, nici asiatici, o corcitura mandra de zdrente, se cred buricul panatului, firar rasa lor a dreacului cu cine ia adus aici!!!
15
18
Toparlanul de Babu pare a se impiedica in manecile sacoului. Taranoiul tot tatanoi ramane.
23
6
Un service auto care cu un director slab,fost la Mercedes de unde a fost dat afara.Servce auto in care lucreaza frizerinu mecanici.O bataie de joc fata de client.
16
2
Replica, nu stiu pe ce criterii ii selectati pe cei ce scriu articolele, dar cel al studiilor nu cred ca se afla printre ele. Altminteri autorul nu ar folosi de atatea ori impropriu cuvantul "bolid". Conform dex, bolid inseamna "obiect - autovehicul - ce se deplaseaza cu mare viteza", nicidecum autovehicul de lux sau puternic sau ce naiba o fi vrut creierasul minuscul al autorului sa sugereze. Chestie de sintaxa si semantica, la care unii cititori - care au mai dat pe la scoala - sunt sensibili...
13
4
Niste capatani de oaie care vand congelaturi pe str. INTERIOARA 3 ! Asa au facut bani tataroii ! Acum fac bani cu Primaria ? Hmmm Hmmmm !
26
7
Cap de porc.. Un jegos de turc cu un service auto de cacat..
23
7
Ce Suzuki,in lumea asta mare,costa 60000 Euro?Suzuki este un gunoi cu yabla de 01 facut in Ungaria!
18
1
A fost un apropiat de-al meu,are co exiuni in primarie.
6
4
sunt curios cum a pus mana pe bucata aia de pamant de la Capitol pentru a construi reprezentanta Volvo....sau primaria i-a facut un mic cadou.
38
4
Mi-e scarba! Bleah!
21
3

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218