REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.3° Constanța Sâm., 18 Mai 2024
Anul XX Nr. 6733
14.3° Constanța Sâmbătă, 18 Mai 2024 Anul XX Nr. 6733
 

Patronul hotelului Hilton din Iași s-a sucit: nu mai demolează Select, dar îi mai face câteva etaje

Patronul hotelului Hilton din Iași s-a sucit: nu mai demolează Select, dar îi mai face câteva etaje

Ana Maria LIPAN 4 aprilie 2023 | 00:00 6550

Gheorghe Ionescu, patronul hotelului Hampton by Hilton din Iași, are ambiții mari în legătură cu proprietățile sale de pe litoral. După ce în 2022 a demarat procedurile în vederea obținerii documentelor necesare demolării Hotelului Select, din Mamaia, se pare că noul an a venit cu o schimbare de planuri. Luni, 3 aprilie a.c., municipalitatea a emis o autorizație de construire ce prevede supraetajarea și reamenajarea imobilului. Pare că afaceristul a considerat mai avantajoasă continuarea lucrărilor de supraetajare, începute cu ani în urmă, decât ridicarea unei alte clădiri. Hotelul Perla, o altă investiție a acestuia, nu a avut însă același noroc, urmând să fie desființat, pentru a face loc unui mastodont de 13 etaje.

Patronul hotelului Hilton din Iasi s-a sucit: nu mai demoleaza Select, dar ii mai face cateva etaje

Afaceristul Gheorghe Ionescu, patronul hotelului Hampton By Hilton din Iași, și-a schimbat planurile în privința uneia dintre investițiile sale de la malul mării.

Patronul hotelului Hilton din Iasi s-a sucit: nu mai demoleaza Select, dar ii mai face cateva etaje Hotel Select

După ce în 2022 Direcția de Urbanism i-a dat undă verde pentru desființarea Hotelului Select și construire unui alt imobil pe amplasament, cu regim de înălțime de P+10E și funcțiunea de apartamente de vacanță, recent firma controlată de acesta, SC Inproiect SRL, a obținut o autorizație de construire pentru supraetajarea acestei clădiri.

Patronul hotelului Hilton din Iasi s-a sucit: nu mai demoleaza Select, dar ii mai face cateva etaje Hotel Perla

Ionescu a decis să renunțe la demolarea hotelului, preferând să continue lucrările de supraetajare, începute cu ani în urmă. De înțeles, de vreme ce acesta are un alt proiect de amploare în desfășurare. Este vorba despre hotelul Perla, deținut de ieșean încă din anul 2019, când l-a achiziționat de la Mohammad Murad.  Imobilul de 13 etaje urmează să fie dărâmat pentru a face loc unui alt mastodont, care să se ridice însă la standardele actuale.


Date despre SC Inproiect SRL din Iași

Gheorghe Ionescu deține, prin firma SC Inproiect SRL din Iași, trei hoteluri în Mamaia, Perla, Lotus și Select. În urmă cu câțiva ani, fiscul ieșean a luat decizia de a pune sub sechestru asigurator cele două din urmă unități de cazare, măsura fiind luată pentru recuperarea a circa 12 miliarde lei vechi, suma imputată în urma unui control la societatea în cauză. În anul fiscal 2021, firma a înregistrat o cifră de afaceri de 9.684.038 lei, profit în valoare de 6.040.205 lei și datorii ce se ridică la suma de 13.851.860 lei.

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu e patronul Hilton, ci un simplu francizat al unui hotel de 2-3 stele gen Hampton din grupul Hilton.
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468