REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Patru localități din Constanța nu au, încă, primar! Alegeri... la Sfântu' Așteaptă!

Patru localități din Constanța nu au, încă, primar! Alegeri... la Sfântu' Așteaptă!

Victor ROTARU 11 ianuarie 2023 | 00:00 2028

În județul Constanța există 4 localități care au rămas fără primar din varii motive. Dacă localitățile Mihai Viteazu și Adamclisi au rămas fără aleși șefi din cauza deceselor lui Gheorghe Grameni, respectiv al Dorinei Cicilia Șerbănescu, localitățile Dobromir și Nicolae Bălcescu au rămas fără conducători din cauza problemelor acestora cu legea. Contactați de către reporterii de la Replica, reprezentanții Prefecturii Constanța au declarat că nu s-a stabilit încă o dată pentru alegerea primarilor din cele 4 localități.

Prefectura Constanța

Localitățile Adamclisi, Dobromir, Mihai Viteazu și Nicolae Bălcescu au rămas fără primari de ceva timp. Dacă foștii primari din Dobromir și Nicolae Bălcescu au avut probleme cu legea și astfel au pierdut funcția pe care au câștigat-o în urma alegerilor din 2020, comunele Mihai Viteazu și Adamclisi au rămas fără șefi din cauza deceselor lui Gheorghe Grameni, respectiv Dorinei Cicilia Șerbanescu. Reprezentanții Prefecturii Constanța au declarat, pentru Replica, că nu s-a stabilit nici o dată pentru a alege primarul în vreuna din localitățile menționate.

Primarul din Dobromir, Iusein Visel, condamnat la închisoare pentru o fraudă de un milion de euro.

Prima localitate care a rămas fără primar a fost Dobromir, Iusein Visel fiind condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare într-un dosar de corupție în care era cercetat alături de tatăl și fratele său. Fostul primar ar fi profitat de statutul său, acela de primar, pentru a obține ilegal bani atât pentru el, cât şi pentru fraţii şi tatăl său, dar şi pentru a vinde, respectiv cumpăra terenuri şi utilaje, fiind vorba despre o fraudă cu fonduri APIA de un milion de euro.

Iusein Visel

Ultimii doi primari din Adamclisi au decedat din cauza problemelor la inimă

De mai bine de un an de zile, comuna Adamclisi nu are primar. Dorina Cicilia Șerbănescu, primarul ales în 2020, a decedat în urma unor probleme cardiace pe 16 noiembrie 2021. În momentul de față, viceprimarul Ion Dumitru conduce comuna, având atribuții de primar. Ca o coincidență nefastă, în anul 2010, predecesorul Dorinei Șerbănescu, Emilian Burcea a murit în urma unui infarct miocardic.

Dorina Cicilia Șerbănescu

Curtea de Apel Constanța l-a condamnat la 1 an și 8 luni de închisoare cu suspendare, pe primarul comunei Nicolae Bălcescu, Dumitru Timofte, pentru fals intelectual. Acesta nu mai are dreptul, timp de 3 ani, să fie ales în funcții publice și să o ocupe o funcție care implică exercițiul autorității de stat.

Dumitru Timofte

Primarul comunei Mihai Viteazu, Gheorghe Grameni, a încetat din viață în dimineața zilei de joi, 3 noiembrie 2022, la vârsta de 73 de ani. Acesta era unul dintre cei mai vechi primari din județul Constanța, din partea PNL, și activa în funcție încă din anul 2000. După trecerea în neființă a acestuia, atribuțiile au fost preluate de către viceprimarul comunei Mihai Viteazu, Adrian Costache.

Gheorghe Grameni

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Eu stiu secretar de lucreaza abuziv pamant....iar baiatu pe langa primarie
3
0
gasiti primari sa fure 10 milioane, nu 1 milion!
4
0
Ori ești p..st,ori ești p..st...daca Timofte e condamnat( penal) te mai întrebi cine e hoț?
5
0
Primar ca Timofte nu a avut Bălcescu un om deosebit și gospodar a fă cut în 5 ani cît nu a făcut Bălan în 12 ani ani a furat cu vicele de atunci tot ce au putut niște hoți
0
4

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272