REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
11.4° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Pe cămătarul Nicolae Aldea... fosta soție îl lasă, de tot, pe drumuri!

Pe cămătarul Nicolae Aldea... fosta soție îl lasă, de tot, pe drumuri!

Andreea VREJOIU 22 decembrie 2022 | 00:00 14276

Bunurile lui Nicolae Aldea, unul dintre cei mai temuți cămătari de pe raza municipiului Constanța, continuă să fie scoase la licitație de către executorii judecătorești. După ce la începutul anului curent, chiar fosta soție, Lucreția Cărciumaru, l-a lăsat fără un teren în suprafață de 500 de metri pătrați, iată că Aldea rămâne și fără un imobil localizat pe strada Alexandru cel Bun, numărul 72. Oare și acest imobil a fost la licitație tot din cauza soției?!

Nicolae Aldea

Un executor judecătoresc scoate la licitație publică a cotei ½ a unui imobil din Constanța, de pe strada Alexandru cel Bun, numărul 72, pe data de 23 ianuarie 2023. Imobilul se află în proprietatea lui Nicolae Aldea, cel mai vestit cămătar de pe litoral.  Imobilul a fost evaluat la 81.999 de lei, acesta fiind și prețul de pornire al licitației. Oare și acest imobil a fost la licitație tot din cauza soției?!

Nicolae Aldea a fost unul dintre cei mai cunoscuți cămătari din Constanța. Acesta, împreună cu Mariana Ciuciuleacă, administrator al societății ,,Maria Credit”, alături de alte persoane, au fost acuzați de cămătărie, spălare de bani, dar și alte infracțiuni, pentru care în anul 2017 au ajuns în detenție.

Aldea, executat de fosta soție

În trecut, un executor judecătoresc a scos la licitație un teren de 500 mp din cartierul Veterani, pe data de 22 martie a.c. Terenul este proprietatea lui Nicolae Aldea, cel mai vestit cămătar de la malul mării. Prețul la care a fost evaluat imobilul este de 30.000 euro, în procedura de partaj judiciar ce a făcut obiectul unui dosar aflat pe rolul instanțelor din Constanța, creditor fiind Lucreția Cărciumaru, fosta soție a lui Aldea.

Terenul era grevat de următoarele sarcini: sechestru din 2012 dispus de procurori, urmărire silită și ipotecă.

De ce a ajuns Aldea la pușcărie

Reamintim că, în anul 2012, procurorii DIICOT Constanța au documentat activitatea infracțională a unui grup specializat în înșelătorii. Protagoniștii sunt: Nicolae Aldea, un fost colonel de Jandarmerie, pensionat la sfârșitul anilor 90, Mariana Ciuciuleacă, o ”așa-zisă” afaceristă locală și fost politician PPDD, o secretară și mai mulți complici, care au pus bazele unei afaceri bazate pe cămătărie și șantaj. Procurorii au stabilit, în urmă cu cinci ani, atunci când a început procesul, că membrii rețelei au strâns o avere considerabilă de la persoanele cărora le împrumutaseră bani. Grupul infracțional ajunsese să deţină 14 imobile, peste 100 terenuri, un hotel, precum şi alte bunuri şi valori.

Gruparea lui Aldea acționa prin violențe, amenințări, șantaj, lipsire de libertate

Cum acționau aceștia? Prin violenţe, ameninţări, şantaj, lipsire de libertate, cămătarii au forţat debitorii să întocmească acte notariale asupra bunurilor acestora mobile şi imobile. Din anul 2006 până în 2011, ei au prejudiciat 50 de persoane cu aproape 2 milioane euro. Documentele erau întocmite la o valoare mult mai mare decât creditul contactat de oameni de la cei doi cămătari.

Mariana Ciuciuleacă

Banii recuperaţi în acest fel erau apoi spălaţi prin diverse metode financiare de Mariana Ciuciuleacă, administratorul firmei Maria Credit, fost lider local al PP-DD Constanţa. Zeci de persoane care au căzut în capcana inculpaţilor au împrumutat bani cu camătă, însă, ulterior, după ce Ciuciuleacă şi Aldea au cerut înzecit restituirea banilor, oamenii nu au mai avut de unde să plătească. Rămâneau astfel fără bunuri mobile şi imobile, după ce intrau pe fir ceilalți complici, ”specializați” în șantaj.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
a*****a v*****u, te rog frumos, poti sa ne pui si noua o poza cu fosta sotie a lui Aldea Nicolae, numita Lucretia Carciumaru ?....Poate si un certificat de casatorie sau unul de divort intre cei doi....Ca sa te credem pe cuvant ca nu scri prostii aici.
0
3
un spagar innascut,la licitatii participau doar cei agreati de el.... individul a reusit cu multa usurinta sa bage in rahat si pe altii din conducerea jandarmeriei din Constanta...este incredibil
0
2
Nu ți mai ajung banii securistule
1
3
L-am cunoscut în perioada când a fost ofițer activ. Încă de atunci trafica autoturisme Dacia înmatriculate în Ungaria. După anul'90 fiind trecut în rezerva și-a continuat activitatea în domeniul financiar și imobiliar. Numita Ciuciuleaca împreună cu părinții săi făcea împrumuturi la Banca Religiilor cu cărți de identitate ale concetățenilor lor punandu-le imobilele drept ipoteca. A produs un adevărat cutremur emoțional în satul Viile ,comuna Ion Corvin. Mă bucur că justiția a făcut dreptate.
7
6
camataria e ...meseria dracului! nevestele camatarilor profita dar nu ajung ... bine! sunt blestemate in ...vecii vecilor, amin!
12
4
ce haimanale nenorocite
12
0
Cipriane sa vi sa iti dau bani Lunia ora.16 30.:))))
5
6

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272