REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.2° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.2° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Pe ce sunt cheltuiți banii din TAXE și IMPOZITE în TECHIRGHIOL!

Pe ce sunt cheltuiți banii din TAXE și IMPOZITE în TECHIRGHIOL!

Replica API 17 iulie 2018 | 00:00 370

Copiii din Techirghiol vor învăța, în toamnă, în spații renovate. Anunțul a fost făcut de primarul localității, Iulian Constantin Soceanu, care a prezentat lucrările care se desfășoară, în această perioadă, în instituțiile de învățământ din localitate.

„Sfârșitul anului școlar 2017 – 2018 a reprezentat un bun prilej pentru Primăria Techirghiol și conducerea Liceului Teoretic „Emil Racoviță” să demareze lucrările de reabilitare și întreținere la unitățile de învățământ. Din cei 230.000 de lei alocați de primărie prin Consiliul Local Techirghiol au fost stabilite prioritățile investiționale, astfel încât, în septembrie, când începe noul an școlar, elevii și preșcolarii să găsească cele mai bune condiții pentru a studia.

Potrivit primarului, ample lucrări sunt desfășurate la Grădinița nr. 2 din localitate. „Vorbim practic de reabilitarea completă a unității de învățământ, atât în partea exterioară, cât și la interior. Având în vedere montarea centralei termice, sobele din sălile de clasă nu mai erau necesare. Acestea au fost complet dărămate, toate încăperile sunt în prezent în proces de amenajare.

La Grădinița cu orar prelungit, au fost demarate lucrările de reabilitare a acoperișului, de înlocuire a instalației electrice și de reamenajare a locului de joacă din spatele clădirii”, a afirmat primarul Iulian Soceanu.

Cât privește Liceul Teoretic „Emil Racoviță”, lucrările desfășurate constau în refacerea completă a băilor din corpul B, de șlefuire a mozaicului din corpul B. „De asemenea, va fi amenajată în zona corpului B o baie pentru persoanele cu dizabilități, care va avea intrarea din exterior. Totodată au fost finalizate demersurile începute de conducerea liceului, în ceea ce privește obținerea autorizațiilor sanitare și cea ISU pentru unitățile de învățământ.

La liceu vor veni și dotări noi. Au fost deja comandate pentru clasele pregătitoare 80 de bănci și scaune, dar și noul mobilier pentru laboratorul de chime, care a fost și el reabilitat.

Toate aceste lucrări sunt realizate cu bani din taxele și impozitele locuitorilor orașului Techirghiol, cărora le mulțumesc că au înțeles că plata acestora reprezintă o obligație morală și că acești bani sunt folosiți pentru a crește standardul de viață la nivelul orașului”, a precizat primarul Iulian Constantin Soceanu.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Astea da investitii serioase si de viitor! Gradinite si WC-uri pt handicapati! E bine! La cati sunt in oras, ar merge! Strazi reaafaltate, amenzi pt parcari ilegale pe sensul de mers! Nimic...fmm de primar cu fata de make borat
4
0
mare escroc ,draku il mai voteaza pe papagalul asta
2
0
Vrem sa stim realizarile liceului la evaluarea nationala si bac sau lasa de dorit si nu trebuiesc comentate
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920