REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
6.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Pe mâna cui ajung banii din taxa de promovare a staţiunii Mamaia, după 'epoca Tomiris'

Pe mâna cui ajung banii din taxa de promovare a staţiunii Mamaia, după 'epoca Tomiris'

Replica API 24 februarie 2018 | 11:44 676

Asociaţia Litoral A FOST ÎNCHISĂ! Adio, Corina Martin, Anca Nedea a revenit în prim-plan!

Asociaţia Litoral A FOST ÎNCHISĂ! Adio, Corina Martin, Anca Nedea a revenit în prim-plan!

S-au dus vremurile când Corina Martin organiza evenimente cu daci şi romani ori defilări de maşini prin staţiunea Mamaia! Anul trecut a fost ultimul an când Corina Martin, din ipostaza de şefă a Asociaţiei Litoral Delta Dunării, a mai putut gestiona, parţial, banii proveniţi din taxa de promovare a staţiunii Mamaia, o taxa stabilită de administraţia locală. Birul, achitat de agenţii economici din staţiunea Mamaia, nu a fost eliminat, ba chiar se urmăreşte extinderea taxării şi în ceea ce priveşte afaceriştii din zona peninsulară a Constanţei, după cum a anunţat chiar primarul Decebal Făgădău. Doar că Martin nu se va mai putea bucura de explozia de culoare şi evenimente, cum se întâmpla acum câţiva ani, când în prim-plan era chiar ea, costumată în diverse personaje, ca de exemplu Tomiris! Asta pentru că, din aprilie 2017, Martin nu mai este preşedintele Asociaţiei Litoral Delta Dunării. Ca o ultimă lovitură dată cele căzute în dizgraţie, membrii asociaţiei amintite l-au desemnat preşedinte pe Cristian Bărhălescu. Dar, la ce bun? Asociaţia A FOST DESFIINŢATĂ la finele anului trecut!- după cum a confirmat, pentru „Replica” de Constanţa, chiar Bărhălescu: „Urma să anunţăm acest lucru oficial, zilele acestea, prin intermediul unui comunicat de presă”. Prin urmare, după ce au lăsat-o pe Corina fără „jucărie”, „oamenii răi” au pus şi asociaţia pe butuci! – după cum comentează, unii, cu ironie. Dar, nu e nici o problemă, fiindcă „băieţii deştepţi” au găsit imediat cu ce să astupe golul: au înfiinţat Organizaţia Patronală Mamaia- Constanţa.

Organizaţia Patronală Mamaia-Constanţa este fosta asociaţie a hotelierilor din Mamaia, s-a rebranduit, şi-a schimbat statutul, poate primi şi alţi membri în afară de hotelieri, sunt şi agenţii de turism, producători de vinuri, restaurante etc., adică oricine este interesat de promovarea turismului. De altfel, şi Bărhălescu face parte din noua organizaţie, ca membru. Revenind la fosta Asociaţie Litoral, Bărhălescu a motivat că aceasta s-a desfiinţat pentru că avea tot mai puţini membri: „S-au tot retras membri în valuri, când am preluat şefia asociaţiei am constatat că aveam în patrimoniu două calculatoare şi două birouri şi nimic altceva. Nu mai erau bani, nu mai am avut ce să gestionez. Fondurile pentru anul trecut fuseseră deja alocate pentru acţiunile aprobate de fosta conducere. Eu nu am mai putut face altceva decât să achit acţiunile, aşa că în toamna anului trecut am decis să o închidem. A fost o capcană în care am picat (acceptarea funcţiei de preşedinte al asociaţiei – n.r.)”, a mai declarat Bărhălescu.

În schimb, pe acest fond propice, a apărut Organizaţia Patronală Mamaia-Constanţa, din a cărei conducere nu face parte Corina Martin, şi nici nu ar putea fi acceptată, de vreme ce director general este Nicolae Bucovală, iar director executiv – Anca Nedea. Această organizaţie va funcţiona ca o organizaţie de management al destinaţiei (OMD). OMD-urile au fost aprobate recent prin hotărâre de guvern şi urmează să fie aprobate şi normele de funcţionare.

Între timp, Primăria Constanţa a şi anunţat, alături de Consiliul Judeţean, că Organizaţia Patronală Mamaia-Constanţa se va ocupa de promovarea staţiunii Mamaia, cu bani din taxa specială impusă agenţilor economici, iar acest lucru se va extinde (taxa) şi pentru zona peninsulară – totul „în armonie” (sau, în traducere: la vremuri noi, gestionăm banii... noi, fără Corina Martin, că nu mai e în tabăra potrivită!). Alte detalii: AICI

UPDATE:

Deocamdată, Organizaţia Patronală Mamaia-Constanţa şi-a propus să încheie un parteneriat cu Primăria Constanţa, pentru a întemeia Organizaţia de MAnagement a Destinaţiei, prima de acest fel din România.

De asemenea, primarul Constanţei, Decebal Făgădău, a ţinut să precizeze că "în momentul de faţă taxa de dezvoltare şi promovare este gestionată de primărie", şi nu de către asociaţie! "Pe viitor se va înfiinţa OMD conform legii. Organizaţia patronală nu gestionează taxa de promovare. Patronatul funcţionează pe banii lui".

Alexandra CUCU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce treaba are bucovala cu as litoral ! BOULE
0
1
Ce putze intre tzatze ti-as trage!!!
2
0
Va duceti la puscarie in frunte cu Bucovala
1
0
atentie la banii furati de papusa gonflabila cu chelulul betivan de la aeroport. Cercetati.
1
0
Dan Vadineanu sau Wad da ti numele pe bune si nu mai comenta ca un mare Lake pe ascuns.Fii si tu odata barbat si nu te mai ascunde sub fustele femeilor care te au ridicat si te au umplut de bani.Puscaria te asteapta pt cat ai furat pana acum.
4
0
Se vor schimba vremurile cat de curand. Si toti astia or sa fuga din tara ca sa nu fie omorati cu pietre.
4
0
Recunosc ! Scriu cu curu Sunt o proasta
3
0
prea mult ruj corina martin
5
0
Se schimba o "bagaboanta" cu o alta "bagaboanta". Nici una nu a facut nimic in viata doar s-au catarat pe :altii" precum lianele si apoi si-au arogat merite. Bucovala? - un senil, ii place sa se auda vorbind. Sunt curioos cand o sa intre DIICOT-ul peste el si Eximtour! . . . stie el de ce!
10
0
Ceausescu si comunismu a cinstruit romania
6
3
Faceti evenimente de doua parale cu muzica de bubuiala ptr copii si tineri in rest orasul este mort tot anul -cetatenii de peste 40 ani nu au nici un even in aer liber organiZat de primarie-ex bun luati dela cluj sau timisoara -stiti doar taxe mari
12
0
Tradatorilor de tara!!
15
2
laba esti jalnic. Tati, ai uitat bunacuviinta. '' Ban la ban si paduche la tigan ". Asa Tati,vezi ca ti-ai amintit ?
11
2
Martin sa-l ia dupa ea si pe Georgescu care ne-a promis noua echipei ca ne face, ca ne da, ca nu ne uita. Se pare ca tinerea de minte a primarului este limitata. Ia Lecitina frate. Ajuta.
5
3
moarte tsd! moarte psd!
15
1
A plecat Martin si a venit Nedea. Doamne fereste turismul de nebuna asta. Femeia e dusa, da indicatii despre turism inconditiile in care n a facut o afacere vreoadata. Da lectii altora. Femeia a fost amanta lui Nicolae de la tractorul brasov. Acum l a gasit pe papagalul ala de Pavel.
24
2
aoleuu PAHARE din mangalia ai ramas fara sponsor!!!sa dus corina cine te mai spala ca mata este ocupata cu tiganu la melodia
9
3
..si cand te gandesti ca tanti Martin pusese mana pe un contract de promovare a Vamii Vechi .... dansuri cu dom'primar Georgescu ..poze pe facebook .... ete gata ! a iesit din circuitul turistic doamna martin ...
18
1
Supozitorul asta de Barhalescu isi baga botu ala infect peste tot se baga in seama cu toata lumea vrea sa para si el domn din inalta societate si el e o japita ordinara un slinos la fel ca tamponatele alea de dube cu care cara oameni la aeroport te ia lesinu cand intri in ele pute a hoit
15
5
Coteturile alea de masini de la di RECT aeroport nu sunt ale lui? Sau e RECT? Cum sa le spun? Porumbarele alea careau fost facute din dube de marfa adunate de prin germania microbuze de persoane sufla vantu in ele mai ceva ca pe autostrada
13
7
Disperatu de Barhalescu ahtiat dupa functii si-a luato de data asta nustiu cum de nu sa dus la puscarie pana acum pt toate excrocheriile facute pozeaza intr-um om onest si el e o panarama de mai mare frumusetea tot viseaza la conferinte de presa inca se mai viseaza secretar de stat in turism..uuu panarama de om!!!
14
4

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614