REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.2° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
13.2° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

Pe șantierele din Mamaia se lucrează de zor, deși sezonul estival a început deja! Video

Pe șantierele din Mamaia se lucrează de zor, deși sezonul estival a început deja! Video

Ana Maria LIPAN 6 iulie 2023 | 00:00 2728

Așa cum ne-am obișnuit, după deschiderea oficială a sezonului estival, pe litoralul românesc încă se construiește, deși legea interzice acest lucru. Familia Olăroiu pare că a rămas în urmă cu lucrările de la complexul WIDA, unde în trecut a funcționat Hotelul Mamaia, și încearcă să le termine pe ultima sută de metri, în timp ce firma House 3000 Real Estate Investment SRL, cea care a absorbit cunoscuta societate FinCoGeRo Imobiliare SRL, muncește nestingherită la complexul turistic ,,Le Rose del Lago”, din zona Pasarelei de la Cazino.

Pe santierele din Mamaia se lucreaza de zor, desi sezonul estival a inceput deja! Video

Sezonul estival a început deja de mai bine de două luni, pe 1 mai, dar pe șantierele din stațiunea Mamaia încă se muncește la foc automat. Turiștii vor fi primiți, ca în fiecare an în praful și zgomotul cauzat de lucrările care nu se opresc nici în mijlocul verii, în ciuda legislației în vigoare.

Se continuă lucrările la ansamblul WIDA, al familiei Olăroiu

Pe santierele din Mamaia se lucreaza de zor, desi sezonul estival a inceput deja! Video

Un prim exemplu este cel al complexului WIDA, unde prevederile ce interzic construirea în perioada sezonului estival sunt sfidate cu desăvârșire. Mai mulți muncitori puteau fi văzuți marți, 4 iulie a.c., lucrând nestingheriți. Familia Olăroiu a alocat peste 25 de milioane de euro pentru transformarea fostului hotel Mamaia, dar se pare că vara i-a prins nepregătiți. Determinați să termine treaba pe ultima sută de metri, mai mulți muncitori amenajau fațada ultimului etaj al clădirii. Nelipsite au fost scara din dotare și zgomotele specifice de șantier, ignorate de cei câțiva turiști care mergeau la plajă. 

Pe santierele din Mamaia se lucreaza de zor, desi sezonul estival a inceput deja! Video
Reamintim că proiectul este supervizat de renumitul arhitect Daniel Ciocăzanu. WIDA, complexul rezidențial care se află în lucru, va dispune de numeroase apartamente cu 2 și 3 camere, penthouse-uri, duplexuri, dar și studiouri, un restaurant gourmet, o zonă de sport și fitness, dar și de o zonă de relaxare.

Video:

Se ignoră legislația și în cazul imobilul din zona Pasarelei de la Cazino

Se lucrează de zor și la imobilul din zona Pasarelei de la Cazino, la viitorul complex turistic ,,Le Rose del Lago”, cu regimul de înălțime P+8E-9. Beneficiarii investiției sunt societățile House 3000 Real Estate Investment SRL, administrată de Catargiu Teodor Cezar, Habitat și Ambient SRL, administrată de Toma Ionel Viorel, și Euro Vial Residence SRL, administrată de fostul consilier local, Virgil Lixandru.

Pe santierele din Mamaia se lucreaza de zor, desi sezonul estival a inceput deja! Video

Reamintim că autorizația a fost eliberată de Primăria Constanța pe 27 noiembrie 2019, data de finalizare a execuției fiind la finalul lunii octombrie a anului 2024. Muncitorii își fac treaba nestingheriți, ignorând total prevederile legii. Turiștii care trec prin zonă, în loc să găsească liniștea pe care o caută, sunt întâmpinați de imaginea schelelor și gălăgia produsă de lucrări. 

Pe santierele din Mamaia se lucreaza de zor, desi sezonul estival a inceput deja! Video

Precizăm că firma House 3000 Real Estate Investment SRL este cea care a absorbit cunoscuta societate FinCoGeRo Imobiliare SRL, fondată de către FinCoGeRo SPA SRL. Cea din urmă este cunoscută opiniei publice din pricina proceselor cu fostul primar, Radu Mazăre, dar și de faptul că a existat un tun imobiliar la mijloc. Firma este controlată de societatea Green Real Estate SA, iar beneficiarii reali sunt Dupont Catherine, Paolo Panico și Romeo Nunzio.

Video:

Ce prevede legea și modificările ulterioare

Inițial a fost Legea 597/2001 privind unele măsuri de protecție și autorizare a construcțiilor în zona de coastă a Mării Negre, acesta fiind programul legislativ ce avea ca scop asigurarea protecției litoralului de lucrările abuzive. Ea a fost completată, în timp, de OUG 38/2011, care permite aplicarea prevederilor OUG 41/2010 privind unele măsuri pentru întărirea disciplinei în construcții.

Pe santierele din Mamaia se lucreaza de zor, desi sezonul estival a inceput deja! Video

Modificarea principală adusă prin OUG 38/2011 se referă, printre altele, la interdicția de a se efectua, în stațiunile de pe litoral, în perioada 15 mai - 15 septembrie a fiecărui an, lucrări de pregătire, reparație, curățare a clădirilor, reparație a străzilor și trotuarelor. Excepție fac lucrările de remediere a unor avarii. Potrivit actului normativ, cei care nu respectă regulile respective, săvârșesc o contravenție și sunt pasibili de amenzi cuprinse între 10.000 și 50.000 lei.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Primarul WECEU Wergyl GUYTzAK
2
0
Mirelo esti o catea imputita fa. Ai facut sa nu postam comentarii la articolu cu labaru ala de Chelaru. g***a infecta ce esti.
3
0
Primarul vc trage tare. Mai are doar un an de adunat spagi.
4
0
se construieste in continuare si se va construi toata vare deoarece shpagile s-au dat inca din luna martie ! Chelaru si Chitac stiu !!!
3
0
ala de la pasarela e hotel cu discoteca la ultimul etaj. il fac italienii aia care au facut cartierul santa maria plm
2
0
Astia au distrus gradinile de vara nu se mai obosesc sa le repare sa construiasca un cinematograf.Ai filme gratuite din mers,daca nu intelegi actiunea te opresti ai ecran mare panoramica kk din toate partile in toate camerele, pasarele. Borfasi cu bani si pile.Ras tot tuns si frezat.Ala e hotel? Bolocaanilor.Cat de p***t poti fi daca ai bani sa construiesti acolo?
4
0
Acum se vor activa lacheii de la Itm cu amenzi de 200 RON
10
0
Pasarela e OK, blocul cipanzeilor nu trebuia sa fie acolo, cum nu trebuia sa fie acolo nici blocul de langa stalpul telegondolei. Se lucreaza doarece se spaguiesc gras primariile din Constanta si Navodari.
13
1
Trebuie sa ai un profund retard mintal ca sa iti petreci un concediu la Mamaia. Daca as fi din alt oras, nici cu pistolul la cap nu as veni in aceasta t.i. Ganie cu preturi de Monte Carlo si cu servicii si ambianta de Calcutta. asa ca santierelenin desfasurate sunt un lucru firesc. Daca s-ar vrea, exista amenzi de ordinul zecilor de mii de lei prevazutede legile in constructii pentru aceste fapte. Dar cum toti sunt mituiti ce sa mai faci. Nu pot sa imi explic cum au reusit sa ia autorizatie si teren acesti broscari escroci acolo. Mangle peste mangle
22
3
Nu a observat nimeni ca pasarela trece pe la jumatate de metru de geamurile viitorilor locatari?:))
23
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272