REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.5° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Pe stadionul Farul a răsărit o COCIOABĂ! Explicaţia este HALUCINANTĂ

Pe stadionul Farul a răsărit o COCIOABĂ! Explicaţia este HALUCINANTĂ

Replica API 27 septembrie 2017 | 13:42 597

Documente actualizate din pix, ani la rând

Documente actualizate din pix, ani la rând

Municipalitatea se pregăteşte să preia Stadionul Farul. Este o mişcare aşteptată cu sufletul la gură de microbişti, care trag astfel speranţa că oraşul Constanţa va avea, din nou, echipă de primă ligă. Pregătirile pentru preluarea acestui stadion, dar şi a altor două, au fost subiect de dezbatere în Consiliul Local Municipal. Şi Consiliul Judeţean Constanţa îşi exprimase intenţia de a prelua Stadionul Farul, însă, până la urmă, guvernul, prin ministerul de resort, a transmis că municipalitatea va deveni „custode” al bazei sportive.

În virtutea acestor date, Direcţia Judeţean de Sport a purces la actualizarea documentaţiei care stabileşte coordonatele stadionului: un evaluator s-a aflat, zilele trecute, la faţa locului, iar în acest context este demn de semnalat un „mic” detaliu cel puţin bizar. Pe stadion a apărut, peste noapte (în cursul zilei de luni!), o cocioabă. „Pe stadion este o cocioabă pentru că în actele stadionului, pe suprafaţa de teren în cauză, acum 20 de ani figura că există acea construcţie.

Nimeni nu a mai actualizat actele fără să menţioneze construcţia. Chiar şi acum câţiva ani, când a fost reactualizat cadastrul, au trecut că ea continuă să existe. Evident că ea nu mai exista, iar acum, sub presiunea că Primăria Constanţa va prelua terenul de fotbal, s-au mobilizat şi au montat cocioaba la loc, să fie şi în realitate cum scrie în hârtii. Asta, în loc să refacă documentele de la Cadastru, să declare cum e situaţia de fapt”, au susţinut, pentru „Replica” de Constanţa, un fost reprezentant al clubului de fotbal Farul. Contactaţi de „Replica” de Constanţa, reprezentanţii Direcţiei Judeţene de Sport Constanţa au explicat că lucrurile stau diferit.

Magazie „plantată” pe stadion pentru... reconstituire!

„Din data de 9 iunie, când am preluat activitatea şi bazele sportive, am început să ne punem la punct cu situaţia lor. În cazul stadionului menţionat de dvs., am chemat evaluatorul, care a constatat că în acte figura o magazie pe terenul respectiv. Ce aţi văzut dvs. (construcţia apărută peste noapte – n.r.) a fost o reconstituire, pentru imagini. A fost montată provizoriu o magazie, pentru că noi trebuie să facem o radiere. Urmăm paşii legali pentru casarea şi radierea magaziei, care, fizic, evident că nu mai există de ani de zile, ea exista prin 2000. Însă, în acte, ea în continuare apare ca fiind acolo. Cel puţin aşa apare în extrasul de carte funciară”, a declarat, pentru „Replica” de Constanţa, Mariana Solomon, directorul Direcţiei de Sport.

Se presupune, aşadar, că şi cadastristul care a actualizat ultima dată documentele stadionului, acum circa 8 ani, a făcut o treabă din birou, fără să se mai deplaseze la faţa locului pentru a constata că nu mai există magazia. La fel, şi cei care au condus stadionul s-au complăcut cu situaţia unor documente în care figura o construcţie demult dispărută. Mariana Solomon nu a dorit să comenteze supoziţii, însă a adăugat că, potrivit raportului de evaluare, stadionul are 88.276 metri pătraţi şi o valoare de aproximativ 94.750.000 de lei.

Spălătoria „La Stadion” va fi demolată

Referitor la spălătoria care funcţiona la stadion, fără autorizaţie, Solomon a declarat că Primăria municipiului Constanţa o va demola. „Din data de 9 iunie, de când am preluat, a încetat contractul cu acea spălătorie. Au existat şi somaţii, s-a ocupat avocatul. Dânşii au încercat să prelungească acel contract în baza căruia îşi desfăşurau activitatea, dar i-am informat că, legal, nu se poate fără o licitaţie”, a precizat Mariana Solomon. Reamintim că Primăria Constanţa a emis ordin de demolare.

De asemenea, prin Direcţia Poliţie Locală, administraţia locală se vor contracta lucrări de demolare şi dezafectare construcţie nelegal executată pe strada Primăverii nr. 2 (spălătoria La Stadion). Valoarea fără TVA a demolării a fost estimată la 80.981 lei. Spălătoria în cauză funcţiona din 2014, iar patronul de la acea vreme a FC Farul Constanţa, Giani Nedelcu, declara că banii din contractul de închiriere a terenului pentru spălătorie intrau în conturile clubului.

"Dispoziţia de demolare este emisă, suntem în procedura de selecţie pentru firma care să demoleze, va urma demolarea şi recuperarea sumelor de la cei care nu au demolat de bună voie", au declarat, pentru "Replica", reprezentanţii Primăriei Constanţa.

Alexandra CUCU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Stimate realizator informati cititorii corect multumesc
2
0
Sint smecherul galeriei. .adica ghertoiul galeriei Farul....astept sa ma prinda iar aia la Bucuresti sa ma bubuie...adoca cei din galeria Dinamo!
3
0
Din aprilie trebuia demolata. Au trecut 5 -cinci- luni si inca ne impiedicam in proceduri. Ca sa nu mai spunem ca 20.000 de euro pentru demolarea cascarabetei aleia e mai scump decat constructia ei. Meleagurile lu Papura Voda
3
0
Este in curs o procedura de licitatie pentru stabilirea firmei care se va ocupa cu daramarea spalatoriei.
0
0
Baraca e a lui Rata. Marele suporter farist.
3
1
Pai spalatoria functioneaza inca. Am facut anul trecut doua sesizari la primarie legat de acea spalatorie si nu s-a intamplat nimic. Astept demolarea.
4
0
se elibereaza locuri pentru blocurile din materiale ieftine ale cipanilor. Ati votat psd...prostilor.
9
3
Baaa,luati baraca aia mai repede de acolo ca se stabilesc tiganii in ea si se instaleaza satra pe tot terenul cu astfel de adaposturi .Radeti,glumiti si va treziti cu tabara de tigani ca va ocupa careul din 16 metri si punctul cu var de la 11metri il cautati pe sub corturi.Sunteti cascadori! Filmul reconstituirea are acum varianta cu prosti.Bravo ba! Da' nu mai e sergiu nicolaescu sa va faca figuranti pe langa caii din rolurile principale.
16
0
Cine este acel fost reprezentant al clubului care stie el ca acolo a fost o constructie Nu este adevarat va spun eu,constructia a fost dupa gard
10
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218