REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

PERCHEZIŢII cu REPETIŢIE la „gaşca” interlopului Pompilică!

PERCHEZIŢII cu REPETIŢIE la „gaşca” interlopului Pompilică!

Replica API 1 septembrie 2017 | 00:00 1290

După gratii

După gratii

Pompilică Ţigău este un nume cunoscut în sfera infracțională din Călărași, el fiind cunoscut ca "șef" al unei grupări ce se ocupa cu trafic de persoane și proxenetism. A fost condamnat, dar a continuat să-și coordoneze "afacerea" de după gratii, astfel că, în iulie 2015, alți membri au ajuns în atenția oamenilor legii, ei acționând atunci și în Constanța. Și iată că istoria s-a repetat și acum, în august 2017, când alți trei membri, adică Florian Țigău, Mihăiță Costin Țigău și Marius Daniel Negrilă, au fost vizitați de mascați. Doi dintre ei au fost arestați.

Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Călăraşi şi procurorii DIICO, în perioada 25 - 29 august a.c., au documentat activitatea infracţională a trei bărbați, Florian Țigău, Mihăiță Costin Țigău și Marius Daniel Negrilă, bănuiți că ar fi racolat, cazat şi exploatat sexual, în străinătate, trei tinere. Din cercetări a reieșit că, în anul 2009, victimele ar fi fost induse în eroare și determinate să practice prostituția în țări din vestul Europei, activități în urma cărora membrii grupării infracţionale ar fi obținut foloase materiale semnificative.

În cauză, au fost efectuate două percheziții domiciliare și au fost puse în aplicare 10 mandate de aducere. Florian Țigău și Mihăiță Costin Țigău au fost reținuți pentru 24 de ore, sub aspectul comiterii infracţiunilor de trafic de persoane, proxenetism și constituirea unui grup infracțional organizat. La data de 30 august a.c., magistrații Tribunalul Călăraşi au dispus arestarea preventivă a celor doi.

"Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă ICCJ – DIICOT – Biroul Teritorial Călăraşi. Dispune arestarea preventivă a inculpaţilor Ţigău Florian, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane (3 acte materiale), proxenetism şi constituirea unui grup infracţional organizat şi Ţigău Mihăiţă-Costin, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane (2 acte materiale), proxenetism şi constituirea unui grup infracţional organizat, pe o perioadă de 30 zile fiecare, începând cu data de 30.08.2017 şi până la data de 28.09.2017 inclusiv", potrivit minutei judecătorești.

După cum bine se poate observa, cei doi au legătură cu Pompilică Țigău. Amintim că, în anul 2013, după 5 ani de procese, membrii clanului Tarzan ajungeau după gratii. Este vorba despre Sinel Anton, Remus Buş, Marian Daniel Istrati, Constantin Aurelian Tudor, zis Tarzan, Pompilică Ţigău, Alexandru Scorfie, Florian Ţigău şi matroana Gherghina Vlad. Aceştia au fost judecaţi pentru trafic de persoane prin recrutarea, transportarea, transferarea, cazarea sau primirea unei perosane, prin ameninţare, violenţă sau prin alte forme de constrângere, prin răpire, fraudă ori înşelăciune, abuz de autoritate sau profitând de imposibilitatea acelei persoane de a se apăra sau de a-şi exprima voinţa în scopul exploatării acestei persoane.

Mai exact, indivizii racolau fete, în general minore, pe care le obligau să se prostitueze. Astfel, Pompilică Ţigău a primit 11 ani şi 6 luni, a ajuns la Penitenciarul Rahova, însă şi-a continuat “activitatea” în tihnă. Apoi, procurorii au efectuat, în iulie 2015, un număr de 12 percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Călăraşi şi Constanţa în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în proxenetism. Era vorba despre cei pe care îi coordona Pompilică de după gratii, iar la Constanța perchezițiile au avut loc la domiciliile unor fete care practicau prostituţia.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
La Mangalia domina grupul organizat si orchestrat de catre Buruiana Florin zis Flori tiganu sau cioara,impreuna cu copii si nepoti si fratele.acestuia si prietenii lor co asociati formeaza un clan deosebit de periculosii in societate : Vand droguri de mare risc de risc si etnobotanice inclusiv minorilor, au minore la produs , dau banii cu camata, cer taxe de protectie, pe strada Albatros , Alea farului si multe alte strazii au masinii scumpe au case ,garsionere etc POLITIA NU II VEDE FELICITARI POLITIEI BV FELICITARI PENTRU INCURAJAREA ACESTUI GRUP INFRACTIONAL ORGANIZAT CARE PUNE IN PERICOL
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108