REPLICA ONLINE CONSTANTA

5.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
5.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Percheziţii în Constanţa, Bacău şi în Londra: interlopii Băncuţă au forţat zeci de fete să se prostitueze!

Percheziţii în Constanţa, Bacău şi în Londra: interlopii Băncuţă au forţat zeci de fete să se prostitueze!

Replica API 16 noiembrie 2019 | 14:00 3874

LA PRODUS ÎN ANGLIA

LA PRODUS ÎN ANGLIA

Acţiune spectaculoasă a procurorilor DIICOT, pe raza judeţelor Constanţa şi Bacău, concomitent cu acţiuni similare ale Poliţiei Metropolitane din Londra. Desfăşurarea de forţe a vizat un celebru clan din România, care şi-a făcut de cap în ultima perioadă şi la malul mării. Ironia face ca doi dintre membrii grupării, care au deja mandate de arestare în lipsă după un scandal la Constanţa, să fie fugiţi exact în Anglia, acolo unde poliţia a răscolit nu mai puţin de 14 imobile! Speţa în care au primit mandatele de arestare este distinctă faţă de dosarul instrumentat de oamenii legii londonezi, alături de cei din Iaşi.

DIICOT – Serviciul Teritorial Iaşi împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iaşi au făcut un număr de 4 percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Constanţa şi Bacău, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane, proxenetism în formă continuată şi spălare de bani. Concomitent, la data de 14 noiembrie, Poliţia Metropolitană din Londra a efectuat un număr de 16 percheziţii la imobilele utilizate de către membrii grupului infracţional, imobile situate în capitala Regatului Unit al Marii Britanii.

„În cauză, există suspiciunea rezonabilă că începând cu anul 2013, inculpaţii au constituit un grup infracţional organizat în scopul comiterii infracţiunilor de trafic de persoane, proxenetism în formă continuată şi spălare de bani, grup organizat intrafamilial, cu ramificaţii internaţionale, reuşind să recruteze şi să exploateze sexual peste 60 tinere în oraşul Londra”, a transmis DIICOT. Procurorii au detaliat şi modul de acţiune: „În activitatea de recrutare a victimelor, racolatorii se orientau spre tinere cărora le lipsea experienţa de viaţă, aveau un nivel scăzut de instruire, o stare materială precară sau se aflau în situaţii familiale conflictuale, promiţându-le că vor obţine sume importante de bani. Tinerele erau recrutate prin inducerea în eroare cu privire la activitatea pe care urmau să o desfăşoare în Marea Britanie sau cu privire la remuneraţia pe care urmau să o primească. Acestea erau cazate iniţial în locuinţele membrilor grupării din Iaşi, Brăila şi Constanţa, ulterior fiind transportate în Londra de către membrii grupării, care le achiziţionau biletele de călătorie”. Odată ajunse în Londra, tinerele erau cazate în locuinţe închiriate de către membrii grupării infracţionale, locuinţe în care se desfăşura şi activitatea de prostituţie. „După determinarea acestora să accepte practicarea prostituţiei prin folosirea violenţelor, ameninţărilor sau a şantajului, tinerele erau fotografiate în ţinute sumare, iar fotografiile acestora erau postate pe mai multe site-uri de profil din Marea Britanie. În schimbul serviciilor sexuale, fiecare tânără putea obţine zilnic sume cuprinse între 500 şi 1500 de lire sterline. Pentru a menţine tinerele într-o stare de dependenţă şi pentru a le determina să continue practicarea prostituţiei în folosul lor, pe perioade mari de timp, membrii grupării le promiteau o parte din câştigurile realizate, însă, în realitate, le dădeau sume infime de bani, impunându-le cheltuieli exagerate cu privire la cazare, transport, întreţinere, hrană, îmbrăcăminte”, se mai arată în comunicatul DIICOT.

După percheziţii, 20 de persoane au fost reţinute în Londra şi Iaşi, urmând a se obţine mandate europene de arestare.

Conform surselor noastre, infractorii fac parte din celebrul clan Cocoş Băncuţă. Dosarul de faţă, instrumentat alături de oamenii legii din Anglia, are acum toate şansele să îi înfunde pe aceşti interlopi. Ei au bifat, de-a lungul timpului, mai multe dosare penale. Unul dintre ele a fost întocmit la Constanța de dată recentă, pentru tentativă de omor, loviri sau alte violenţe, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase. În august 2019, doi dintre membrii clanului au fost arestați în lipsă, la cererea procurorilor . Este vorba despre Neculai (fost Băncuţă) Vasile, zis Eminescu, în vârstă de 33 de ani, din municipiul Constanţa, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă de omor, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase, şi Băncuţă Tani-Fidis, zis Tancu, în vârstă de 43 de ani, din municipiul Constanţa, pentru săvârşirea infracţiunilor de loviri sau alte violenţe, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase.

Ce ironie! Cei doi Băncuţă care au fugit în Anglia, după o bătaie în clubul Asylum din Mamaia, săltaţi de Poliţia din Londra, într-un alt dosar

Silviu Ştefancu, bărbatul tăiat de doi membrii ai clanului Băncuţă, într-un club din Mamaia

Ambii inculpaţi (Eminescu şi Tancu) sunt cunoscuţi cu antecedente penale, fiind anterior condamnaţi la pedepse privative de libertate, pentru infracţiuni săvârşite cu violenţă (tentativă de omor). Cât despre dosarul de la Constanța, probatoriul administrat în cauză a relevat, ca stare de fapt, că în data de 2.08.2019, orele 03.30, persoana vătămată Ştefancu Silviu-Ionel, în timp ce se afla în clubul Asylum din staţiunea Mamaia, a fost agresat de Neculai (fost Băncuţă) Vasile, zis Eminescu, şi, în timpul conflictului i-au fost aplicate lovituri cu obiect tăietor-înţepător la nivelul bărbiei, zonă vitală a corpului, şi la nivelului pieptului, plăgi tăiate ce au necesitate îngrijiri medicale evaluate la 8-9 zile de îngrijiri medicale şi sutură. Tot în acest conflict, numitul Băncuţă Tani-Fidis, zis Tancu, i-a aplicat victimei Ştefancu Silviu-Ionel o lovitură la nivelul gâtului, şi ulterior i-a aplicat o lovitură cu o teacă de cuţit în zona omoplaţilor superioară spate. Conflictul s-a produs în timp ce localul era plin şi a indus stare de frică şi panică în rândul clienţilor. La data de 13.08.2019, au fost puse în executare mandate de percheziţie domiciliară în vederea identificării de probe necesare administrării probatoriului cauzei şi depistării inculpaţilor însă aceştia nu au fost găsiţi, existând suspiciunea că au plecat din ţară într-un timp foarte scurt de la săvârşirea infracţiunilor şi încearcă sustragerea de la tragerea la răspundere penală. Culmea, cei doi au fugit în Anglia, acolo unde, în data de 14 noiembrie, au avut loc percheziţii într-un nou dosar în care ei sunt implicaţi alături de alte persoane: trafic de persoane, proxenetism în formă continuată şi spălare de bani.

Clanul Băncuţă, “vedetă” într-un film finanţat de statul francez

Vedete într-un film francez

Ca un detaliu inedit, de precizat că despre acest clan se ştie de mai bine de 12 ani, ba chiar a fost şi „vedetă” într-un film documentar realizat de francezi. În 2007, brăileanul Cocoş Băncuţă a făcut „aroganţa” de a accepta să apară într-un film franţuzesc, recompensat în 2007 cu Premiul Patrimoniului la Festivalul Internaţional de filme documentare „Cinematografia realului”. Pelicula „Stella”, regizată de Vanina Vignal, urmăreşte destinul tragic al unei familii de ţigani din Brăila venită la cerşit în Franţa. Filmul a fost finanţat de statul francez şi a avut parte de critici elogioase; mai mult, regizoarea şi autorităţile române au organizat şi un turneu naţional de promovare a filmului premiat, în cele mai importante oraşe din România. Eroii principali sunt Stella şi Marcel Mărgean, nimeni alţii decât cumnaţii lui Cocoş, Marcel fiind fratele soţiei acestuia, Didina Mărgean Băncuţă. Interlopul arestat în Constanţa apare în film în rol de frizer, în timp ce-şi tunde cumnatul şi poate fi regăsit inclusiv în distribuţia oficială a filmului.

Legăturile clanului cu judeţul Constanţa

Clanul Băncuţă s-a stabilit, din 2009, la Constanţa. Ulterior sosirii lor pe litoral, liderul clanului, Cocoş Băncuţă, alături de fiii săi, s-au implicat în mai multe scandaluri cu violenţă şi escrocherii imobiliare. În octombrie 2012, Curtea de Apel Constanţa l-a condamnat pe Cocoş Băncuţă la 4 ani şi 6 luni de închisoare pentru tentativă de omor şi ultraj la bunele moravuri, după ce Tribunalul îi aplicase o pedeapsă iniţială de 10 ani.

Au terorizat Brăila

Clanul Băncuţă a plecat din Brăila (unde mai făceau vizite pentru a verifica afacerile cu păcănele pe care le deţin) după o serie de conflicte sângeroase cu rivalii lor. Au avut loc mai multe bătăi cu săbii, ba chiar şi un deces ca urmare a răfuielilor. Vinovatul pentru lovituri cauzatoare, unul din membrii clanului Băncuţă, a primit însă mila instanţei după ce a prezentat documente din care reieşea că e bolnav psihic. A fost internat la Spitalul de psihiatrie, pentru ca ulterior să se descopere că se plimbă nestingherit pe străzi, în Buzău.

Vezi şi:

https://www.replicaonline.ro/interlop-din-clanul-bancuta-implicat-intr-un-scandal-pentru-pacanele-la-braila-98675/

https://www.replicaonline.ro/video-foto-socante-scandal-de-proportii-intr-un-club-din-mamaia-afacerist-taiat-cu-cutitul-agresorii-parte-dintr-un-clan-interlop-liberi-399791/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
tigani barati, au noroc ca politia si parchetul in romania nu functioneaza, sau e corupta justitia mai de graba. astia sunt sugaci ieftini, nu au dat peste cine trebuie
0
0
De ce l au batut pe Stefanucu?..Cine este STEFANUCU?...Nu cumva e o reglare de conturi,IAR Politia Constanta musamalizeaza si acest Caz ca multe altele?
1
0
Eu m-am insurat cu Magda sa o duc la produs ca Fana ma lasat, a plecat cu popa!
4
1
Impuscati criminalii la foc automat! Ce cacati de interlopi ba tampitilor! Omoratii pe ruda si samanta!
11
0
Si ce mortii , mortilor ma.sii mai cauta ciorile astea moldovenesti in libertate ? Cine mortii mortilor ma.sii le da srumul , lua.ia.s mortii in pula! De cand mortii ma.sii clanurile de ciori moldovenesti fac legea prin Ct ?? La puscarie si cei care.i tot scapa !!
11
0
de ce au fost lasati pana acum?cine ii protejeaza?si mai ales cine trebuie sa raspunda?vor cadea multe capete dupa alegeri si multi se vor duce la penitenciar multi ani
19
0
Trebuie sa il intrebi pe Podo care e tarifu ca e pestele lu Alina CM
51
0
pe Cocos l au arestat la Iasi. Baieti in uk arestati....
5
0
Eu petrica tomescu vanghelici suntem smecheri
3
2
Mai sunt multi din Braila veniti aici la malul marii cu treburi
12
0
Si o bila de rulment propulsata la un 300 de metri pe secunda ar face curatenie printre animalele astea si printre militienii complici!
24
0
pe proxeneti iar politia romana ii elibereaza...Mafia si mafiotii sau mafia filiera tacerii.Orb la orb nu isi scoate ochii.Politia diicot dias speciale sias transporturi si alti derbedei de unde mai ciuguleste euroi lire sterline dolarei daca ii ascunde pe interlopi si proxeneti.Traiasca proxenetismul in Romania protejat de sistem cum scria cineva mai jos cineva.
17
0
Bancuta tasu a fost semismecher copii lui sunt niste pizde
13
0
Podo e un sclav
52
1
Va dati mamelesurorule su nevestele la produs.
11
0
Erau mana in mana cu Mihaita Vasea care lua minore de la ei pt orgii! Plateau taxa de protective pentru zona Tomis Nord.
21
6
E buna de pwl tiganca asta de Alina CM ! LA CE TARIF PRESTEAZA ?
17
2
Banuiesc ca batranul Cocos a ramas acasa. In secolul asta voi inca nu invatati ca atunci cand faci infractiuni trebuie sa ramai low profile? Voi stiti ca faceti nasoale si mergeti in cluburi va perindati cu masini scumpe , va bateti in cluburi? Credeti ca mai sunteti in 95 cand cu una de 100 de dolari se rupeau dosare?
19
0
dupa ce fac nenorociri mari , ani de zile , dupa ce cotizeaza bine ,sunt dati pe goarna unu cate unu in strainatati,mascand implicarea sistemului local!
18
1
Podo ai luato pe Alina de la Tancu nu? Alina CM pe Facebook
58
2
daca mergeau pe blat si dadeau spaga la timp proxenetii si interlopii erau bine mersi protejati de sistem.Inseamna ca pestii din acvariul de maxima siguranta de la Cernavoda protejat de sistemul m.a.i stau linistiti si produc la greu pentru ei si sistem.Inseamna ca munca este doar pentru prosti?.Atunci dragi romani nu mai muncim ne apucam de proxenetism suntem protejati si banii vin pe banda rulanta iti construiesti palate iti cumperi colane de masini de lux si le razi prostilor in fata.Traiasca proxenetismul in Romania protejat de sistem !.
35
1
Cand s-au instalat la Ipj Constanta Jipa si Balan, de la Braila, au venit la pachet cu clanul Bancuta..... Oare de ce???
60
0
cumatrii cu interlopii isi boteaza copii unii la altii...
25
2
Noroc ca le a aprins lumina politia engleza ca altfel militia romana nu le facea nimic.
51
3
Si structurile de forta ale statului pentru ce iau salarii daca infractorii zburda-n voie?Ori iau din doua locuri?
44
2
Cine pe cine da in gat?
17
0

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920