REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
10.1° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Percheziții la domiciliul lui Cristi Borcea, dar și în Constanța!

Percheziții la domiciliul lui Cristi Borcea, dar și în Constanța!

Replica API 3 noiembrie 2018 | 00:27 220

Procurorii DIICOT au descins, în dimineața de vineri, 2 noiembrie, la domiciliul lui Cristi Borcea, într-un dosar ce privește spălarea banilor și evaziune fiscală, în domeniul petrolier. Potrivit primelor informații, ar fi vorba despre un grup infracțional organizat, implicate fiind și societăți comerciale.

Se pare că, în cauză, percheziții s-ar derula și în Constanța.

Prejudiciul este uriaș, au precizat surse din anchetă.

Ce spun oamenii legii

Astăzi, polițiști ai Direcției de Combatere a Criminalității Organizate – I.G.P.R. și ai Direcției Generale Anticorupție, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – Stuctura Centrală, efectuează 24 de percheziții, în municipiul București și în 3 județe, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare a banilor.

La data de 2 noiembrie a.c., polițiști ai Direcției de Combatere a Criminalității Organizate – I.G.P.R. și ai Direcției Generale Anticorupție, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – S.T. Centrală, efectuează 24 de percheziții, în municipiul București și în județele Ilfov, Brăila și Constanța, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare a banilor.

Cercetările efectuate au relevat faptul că grupul infracțional ar fi acționat coordonat, în perioada 2010-2013, pe două circuite fictive de tranzacționare, dezvoltate în jurul unui nucleu comun de societăți/persoane, în scopul înregistrării în contabilitate de cheltuieli nereale, ce ar fi avut drept rezultat denaturarea masei impozabile, cu consecința sustragerii de la plata unor taxe și impozite către bugetul de stat, precum și în scopul spălării sumelor de bani astfel rezultate, prin intermediul unor contracte fictive de prestări servicii, comision, achiziții nereale sau transferuri financiare interne/externe.

În lanţul evazionist, ar fi fost folosite, pe paliere diferite, mai multe societăţi comerciale cu un comportament fiscal disimulat de tip fantomă, iar sumele de bani ar fi fost transferate succesiv prin conturile respectivelor societăţi, în scopul spălării acestora.

Preudiciul cauzat prin activitatea infracțională este estimat la 40.000.000 de lei.

L.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
a furat si a uns cu spaga multa bugetarime... trage stroe sfori ... ia comisioane grase de la RAJA. fac parte din cea mai mare mafie PSD.
2
0
s-a ,recuperat prejudiciile in totalitate pina acum de la acesti miliardari de carton? zero barat. fac citiva ani de puscarie dar ramin cu banii. societate de rahat.o mai fi ceva de furat in tara asta? poate zaharul din ceai sau aerul pe care il respiram.
2
0
Mai gasiti un cacat acum dupa atatia ani. Ce dracu ati asteptat pana acum? Ala este ghiftuit de lovele si carne tanara. Este adevarat ca fetele sunt cam tavalite si de altii, dar asta este. Nu mai este nimic de furat in tara este si acum mafiotii se jupoaie intre ei. Jale mare..plm.
11
0
la cernavoda comentarii ioc luati spaga
5
2
Dl Borcea o noua perioada de detentie o noua nevasta si alti copii
19
0
si cu dumitrache si cu stroe si cu toti hotii. nu exista institutii care sa vada ceea ce stie toata lumea...
20
1
Da, da,obrazul subtire cu cheltuiala se tine !Famelie mare...
22
0
ok,dar prejudiciul asta trebuie recuperat iar cei vinovati sa raspunda in fata legii
23
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212