REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.3° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
10.3° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

PERCHEZIȚII la PRIMĂRII și ȘCOLI: materiale supraevaluate și achiziții fictive

PERCHEZIȚII la PRIMĂRII și ȘCOLI: materiale supraevaluate și achiziții fictive

Replica API 9 ianuarie 2020 | 00:08 808

Polițiștii de investigare a criminalității economice, sub coordonarea Direcției de Investigare a Criminalității Economice, împreună cu procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bolintin-Vale, au efectuat miercuri dimineață peste 100 de percheziții, în București și 25 de județe, printre care și Constanța, la persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de 2.000.000 de euro prin infracțiuni de fals și de serviciu.

La data de 8 ianuarie 2020, polițiștii de investigare a criminalității economice efectuează 102 percheziții domiciliare și pun în aplicare 15 mandate de aducere.

Potrivit unor surse, perchezițiile au loc în școli și primării, fiind vorba de materialele supraevaluate (camere de supraveghere), și achizitii fictive, iar aici vorbim de băncuțe și materiale PSI. Perchezițiile au loc, la nivelul județului Constanța, în localitățile: Crucea, Corbu, Murfatlar și Cogealac.

Activitățile se desfășoară în județele Olt, Vâlcea, Prahova, Dâmbovița, Caraș-Severin, Călărași, Buzău, Ilfov, Brăila, Galați, Gorj, Hunedoara, Timiș, Tulcea, Cluj, Dolj, Alba, Constanța, Brașov, Argeș, Teleorman, Mehedinți, Ialomița, Arad și Giurgiu, precum și în București, la domiciliile unor persoane și la sediile unor societăți comerciale și instituții.

Acțiunea are loc în cadrul unui dosar penal instrumentat de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Giurgiu, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bolintin-Vale, fiind efectuate cercetări sub aspectul comiterii infracțiunilor de amenințare, falsificarea de instrumente de plată, abuz în serviciu, fals intelectual, delapidare și instigare la abuz în serviciu.

Prejudiciul estimat, cauzat bugetului de stat este de 2.000.000 de euro.

Din cercetări a reieșit că mai multe instituții din țară ar fi efectuat plata unor achiziții fictive pentru mărfuri care nu ar fi intrat niciodată în patrimoniul instituției sau plata unor facturi pentru mărfuri supraevaluate, pentru care achiziția era nejustificată, neexistând referate de necesitate sau recepții ale mărfurilor achiziționate.

Aceste achiziții ar fi fost făcute de la diferite societăți comerciale care nu au personal angajat, sunt administrate de aceleași persoane fizice, au sediul social și domiciliul fiscal stabilite la adrese apropiate și care au înregistrat venituri doar din încasări de la unități administrativ-teritoriale, instituții de învățământ și alte instituții.

La acțiune participă polițiști din cadrul I.G.P.R. - Direcția de Investigare a Criminalității Economice și inspectoratele de poliție ale județelor Olt, Vâlcea, Prahova, Dâmbovița, Caraș-Severin, Călărași, Buzău, Ilfov, Brăila, Galați, Gorj, Hunedoara, Timiș, Tulcea, Cluj, Dolj, Alba, Constanța, Brașov, Argeș, Teleorman, Mehedinți, Ialomița, Arad și Giurgiu.

Activitățile beneficiază de sprijinul echipelor de intervenție din cadrul serviciilor pentru acțiuni speciale și al Grupării de Jandarmi Mobilă Craiova.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
pe I g Duca 36
1
0
Si firmele de transport . In constanta . O sa aveti mari surprize
1
0
La Ovidiu nu fura toti,doar Giumba Funda Dragan Stancioiu si dobitocii condusi de ei
3
1
Luati fiecare judet in parte , cu fiecare primarie , la rand ! Toti banii cheltuiti abuziv si fara cap sa fie adusi inapoi in visteria statului . Au de unde , primarii sunt cei mai instariti . Incepeti cu Ovidiu unde s-au cheltuit o groaza de bani in iarna aceasta si nu numai . Pinochio si-a inceput campania electorala din banii primariei . Apropo , super aparatul de dispersat parfum de langa casierie . Oare cat a costat si chiar era necesar ?
7
2
Duceti-va la Scoala din Saraiu,verificati actele facute de tovarasa director .
3
0
Va invit in calitate de consilier si la primaria Costinesti,unde veti constata achizitiile efectuate sunt supraevaluate ,iar firmele sunt alese pe sprinceana.Functionarul public Petcu Mihai responsabil cu achizitiile in primarie nu poate raspunde la multe intrebari referitoare la firmele alese si sumele rxorbitante,dar poate raspunde cum de a ajuns in Thaillanda in prezent aflandu-se pe una dintre insule la plaja.Se stie cu spaga luata din cursul verii 2019 pe taxa de autorizare si spaga din achizitii.Extindeti verificarile si veti constata adevarul !
7
1
Locala din ovidiu ag aghisan sau argusan dracu sa il ea cere spaga de la soferu fara drept se baga in seama cu chiloti murdari si opreste masini si cere spaga
5
1
Sa vina, sa vina , sa vina, intrebarea e cine sa vina? Or sa vina tinerii cu scoala din ziua de azi care sunt in clasa a patra, pana atunci nu se schimba nimic in Romania, resemnativa. Suntem condusi de comunisti si vom mai fi multi ani sub patronatul lor pana nu vom investi masiv in educatie. Vezi Suedia, Norvegia, Danemarca. Sezi bland popor naiv. Tara te vrea prost.
6
1
Sa vina la s.a.c.t la cernavoda sa vada ce achizitii periculoase se fac sa speram ca nu pentru mult timp
11
4
A considerat ca salariul lui este prea mic si de la sine putere si la marit . Dragi Murfatlareni si Siminoceni , sunteti prosti facuti gramada . Ati votat de la revolutie numai ciumati si uitati in ce hal a ajuns localitatea Murfatlar si Siminoc . Va place ? Va uitati catre localitatile invecinate , da , au furat si primari din localitatile invecinate dar macar ca sa le inchida gura celor multi au facut cate ceva . La Murfatlar au furat de au stins dar de facut nimic . Sufla vantu .
11
2
Daca vin si la Ovidiu e jale, primarul cu nevasta-sa si cu celelalte directoare de la gradinita si scoala 2...nu mai zic de Oviprestcon si Oviprotect.
18
0
Peste tot unde au fost bani statului:primarii,scoli,spitale,regii cu capital local sau de stat,unitati ca capital de stat s-au furat bani"legal"de primari sau directori in stil mare,din pacate in Romania nu exista o lege a controlului averilor asa cum au toate tarile dezvoltate si penali i-au romani la misto cu fraze de tipul:sa-mi numeri ouale,matusa Tamara,a economisit mama pensia si mi-a cumparat masina de 120.000 de euro, vila aia de 500.000 euro nu este a mea este a baiatului meu de doi anisori si alte tampenii dastea
17
2
DAR PERCHEZITII LA INTERLOPI TIGANI BORATI CARE AU PALATE SI LIMUZINE LA TARATOARE RAMATOARE CA CHITOIU CARE ARE LIMUZINE NEDECLARATE DIN LEAFA DE BUGETAR ETC ETC ... ANTONESCU !!! AU TRECUT 100 DE ANI TREBUIE SA TE NASTI DIN NOU !!!!
20
2
achizitii fictive sau cu dedicatie supraevaluate s-au facut masiv, intensificati actiunile si o sa vedeti multe nereguli, asa da, bravo, si vinovatii sa raspunda cu pedepse maxime
20
1
ORGANELE ABILITATE ALE STATULUI ,VERIFICATI SITUATIA MATERIALELOR SUPRAEVALUATE SI ACHIZITII DIN SCOALA SARAIU. SA FURAT SI SE FURA. VERIFICATI SITUATIA CURSURILOR FACUTE FICTIV DE LA SCOALA SARAIU DE DIRECTOAREA SCOLII SARAIU .
13
3
Un inceput bun, sa se verifice si cati bani s-au sifonat prin PNDL-ul puscariasului Liviu Dragnea
15
7
N ati vazut ce este pe la primarii?e la fel ca la toate institutiile de stat!Peste tot se practica asta cu supraevaluarea!
23
3

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212