REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
16.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Performanţă inedită a unei primării din judeţ: a "scăpat" de asistaţii social!

Performanţă inedită a unei primării din judeţ: a "scăpat" de asistaţii social!

Replica API 12 iulie 2017 | 21:51 660

Foto: din arhivă, ilustrativă (în centru, primarul Mangaliei, Cristian Radu)

Performanţă surprinzătoare a unei administraţii publice locale. La prima vedere, este o măsură nepopulară, dar care, după cum susţin unii, elimină "masa de manevră" de la campaniile electorale şi din alegeri.

Primarul Mangaliei, Cristian Radu, declara, încă de la debutul primului său mandat, că există asistaţi social care, în realitate, nu au nevoie de ajutorul social şi că sunt nişte "băieţi cu cefe late care nu doresc să muncească". La preluarea conducerii Primăriei Mangalia, Radu a găsit la categoria asistaţi sociali circa 200 de persoane, iar alte 400 de persoane erau "abonate" la cantina socială. Cele 400 de guri hrănite cu bani de la bugetul local totalizau, într-un an, o cheltuială de circa 960.000 de lei noi, pe an (socoteală la 10 lei masa, care între timp a fost majorată ca şi cost per porţie, conform noilor reglementări în vigoare).

În prezent, Asistenţa Socială din cadrul Primăriei Mangalia anunţă că a ajuns la performanţa de a avea doar 50 de asistaţi social. Dintre aceste persoane, doar 10 chiar nu sunt apte de muncă, având diverse boli. Restul, muncesc acele ore stabilite prin lege, altminteri... nu mai primesc ajutorul social! La cantină, de asemenea, numărul abonaţilor a fost diminuat drastic, ajungându-se la câteva zeci din cei 400.

A.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
inca mai sunt pesdisti nostalgici si ofticosi care chiar au orbul gainilor si nu vad nimic din lucrarile care se fac Luati va obloanele de pe ochi si veti vedea ca se lucreaza
0
0
cum se poate lasa prostimea manipulata de acest sobolan cu chip de om care isi plateste articolele la presa,
2
1
Acest primar nu face nici cat tiganii la un loc din Mangalia la cat este de mincinos si rasist nu mai vorbesc de discriminare fata de cei neajutorati datorita lui sant astazi toti mangalienii fara un loc de munca plecati toti in alte tari sa castige o paine cinstita fara sa se injoseasca in fatza acestui prostanac ridicat la rang de primar cu ajutorul serviciilor si a gastii mazare trimis de la Constanta sa distruga orasul sa nu ii faca concurenta lui Mazare cel mai mare primar intelop cu apucaturi de schizofrenic deghizat in clovn si asta in catel de casa Dute la constanta de unde ai venit
7
2
imi place cum marea majoritate stiu sa strige "daca era Iorgus ce se ajungea de oras" dar inchid ochii si uita cei 4 ani mancati de Tusac si toate manariile care le-a facut... si iernile state fara caldura, strazile "refacute" doar ca detinea el firma de asfaltat tot bugetul pentru reasfaltare ia revenit lui in buzunar la fel si cu caldura... multi zic ca "cutarescu nu a facut aia" sau "cutarescu a facut aia" dar nu multi realizeaza ca 1 proiectele sunt pe zeci de ani..probabil inca mai sunt la ora actuala proiecte incepute de iorgus..si nu in ultimul rand consilieri raspund de ce se face
3
0
LaCastelu tiganii,care sunt si asistati sociali si sunt la cersit si prostitutie in EU au primit si locuri de casa in domeniul public.Aici masa de manevra este pe fata si nici o autoritate nu spune nici pass,suntem vanduti pe fata mai ceva ca Isus.Propun sa nu mai organizam alegeri,bani irositi!
3
0
Hai sa vedem si noi lista cu asistatii sociali!
5
0
Daca nu era Stamate la social erati istorie nenea primaru
5
0
Eu sunt din Mangalia ,sotia lu tiganu de Ghigat,iar noi ne vrem banii de ajutor,ca cu curvele la produs nu prea mai merge
6
1
Extinderea spatiilor verzi,faleza de la Neptun reabilitata,Aleea Teilor reabilitata,parc la Billa peste o groapa de gunoi,club nautic in Portul Turistic,sala de sport in constructie,la Scoala 2,da-i inainte primare!
11
6
Acest primar este un penal care a transformat orasul cel mai frumos de pe litoral intro epava nu mai vorbesc ca tot tineretul a fost nevoit sa emigreze in alte orase si tari faceti o statistica sa vedeti in 27 de ani cati cetateni ai acestui oras nu mai fac parte din oras fiind actual emigranti nu mai dati articole despre acest primar care de cinci ani sta pe o functie prin numire de gasca lui constanteana de daia cu cefile late din guvern corupti.
19
6
daca nu mai e asa ocupat cu asistatii poate-si face timp si vede starea jalnica a investitiilor cu fonduri ue -faleza,centre de informare ce nu se vad din buruieni,parcuri -doar cu nume...
7
4
Sunt mangalian din 1980. Orasul nu a aratat niciodata mai groaznic: neingrijit, investitii 0, nici macar ceva carpeli nu s-au facut. Ma intreb cat va mai dura pana o ceafa lata de la Bucuresti - de la centru - se va sesiza si va intra cu DNA-ul in primarie !
11
5
E cel mai tare primar din judet. Anul trecut i-a dat afara pe tigani din locuintele primariei.
15
8
hai syktyr
5
5
Bravooooooooooo. Bai nene primarule, esti tare! Te-am votat si o sa te mai votez
11
12
Asta chiar e o realizare!Sa mai faca si altii daca pot sau mai bine zis daca vor.
15
8
Ce primar destept!fagadau prostanacul tot extinde cartoerul social,cati tigani mai aduci din tara?opreste puhoiul de tiganime,ca s-a saturat lumea.O sa supureze buboiul asta curandsi mi-e ca o sa ajunga ingerasi toti din HC.Scoate plosnitele la mumca,pune jandarmi sa stea in tomis 3,gara si piata grivitei sa nu-i mai aud mereu"tigari,tgari".Daca el dai casa moca,bani si nu tb sa plateasca impozite,intretinere,normal ca vin ciori de peste tot.Pune-i la munca,ca paduchele e satul si a iesit pe frunte,adica la furat prin cartier,ca e satul.Multi stateau cu chirie inainte la cet deci puteau munci
14
4
un golan care a furat de nu a mai putut de la garda financiara si se da mare edil.
17
9
Si unde sunt economiile, iar daca numai sunt atatea guri de hranit cum se justifica personalul de la cantina sociala?Iar pachetari sunt in continuare destui,asa ca articolul e abureala.Pe varianta , imediat dupa intersectia cu strada Matei Basarab pe dreapta este un parculet de joaca pentru copii unde balariile sunt peste inaltimea copilasilor care ar trebui sa beneficieze de el .Si au o boala cei de la urbanism sa amenajeze spatii de joaca langa ghene de gunoi sau invers, naiba mai stie.Halal gospodari !
25
3
si ce face cu bani,,,face premaru chindii noaptea.,,,va scazut impozitu..
10
5
Inca o dovada ca Radu Cristian merita sa conduca acest oras.Felicitari ! Ce ne faceam daca mai ramanea Iorgus ? Era vai si amar de cei care locuim in Mangalia
17
17
In sfarsit un lucru bun facu de oprimar ul din Mangalia Felicitari
19
14
Daca candidezi la Constanta te votez! Felicitari! Nu stiu cum arata Mangalia dar pentru chestia asta cu asistatii social te felicit! Bravo!
26
12
Asa cum a procedat primarul Mangaliei ar trebui sa faca toti primarii, sa fie o practica unitara in toata tara, se imprumuta statul pentru puturosi, noi platim si ei refuza munca, cica ....sunt cu boli cronice, sunt scutiti de munca in folosul comunitatii....halal functionari ai statului!!!!
22
6
e un inceput, apoi hai sa facem ceva cu orasul asta,iluminat faleza,reparat faleza,tuns mai des si intretinut spatiul verde,plombat gropile in care ne rupem masinile,reparat parcul de la portul turistic,spor la treaba! si cu tiganii la munca nu la ajutor social si furaciuni!
14
4
SA I DAU LA MUIE SI LUI SI LA NEVASTA IMPAIATA SI STEARPA FAMILIE DE AVARI
9
22
Da sa-i aduceti la noi in Constanta,fagabou le face cartier de lux,h.coanda se extinde,fagabou iubeste cioroii,la noi cioroii si machidonii au statut special.unii te fura ziua legal,altii te jefuiesc noaptea.fagabou e prietenul baietilor descurcareti si-al pensionarilor.se fac noi cluburi,se extind ghetourile!
35
2

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367