REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

PERIPEȚIILE ministrului VELA la CONSTANȚA!

PERIPEȚIILE ministrului VELA la CONSTANȚA!

Replica API 2 iulie 2020 | 02:46 6261

Desfășurare impresionantă de forțe pe Faleza din municipiul Constanța. Sub ochii lui Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne, sosit la malul mării alături de chestorul șef de poliție Bogdan Despescu, secretar de stat, a avut loc trecerea în revistă a efectivelor și tehnicii structurilor MAI. Aceste structuri vor asigura măsurile de ordine publică și vor gestiona situațiile de urgență pe litoralul românesc în perioada estivală.

„Suntem alături de voi, trebuie să vă faceți datoria”

Ministrul Afacerilor Interne, prezent la data de 1 iulie, la Constanța, a luat la pas Faleza Cazinoului, însoțit de Prefectul Județului Constanța, George Niculescu. Marcel Vela a stat de vorbă cu reprezentanți ai polițiștilor, polițiștilor de frontieră, jandarmi, pompieri și cadre medicale.

„Este o zi importantă pentru personalul MAI, detașat pe litoralul românesc. Am considerat, împreună cu comandații voștri, să fim alături de voi cu un mesaj de mobilizare. Suntem alături de voi, trebuie să vă faceți datoria, pentru că toți românii și toți cei care vin pe litoral să trăiască momente deosebite, să se relaxeze și să se distreze, au nevoie de protecție. Protecție împotriva infractorilor, împotriva răufăcătorilor. Au nevoie de sfaturi, de grija voastră, atunci când poate din euforie, din excces, poate nu respectă rigorile și toate regulile cu privire la protecția lor împotriva răspândirii noului coronavirus.”, a fost mesajul transmis de Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne, adresat forțelor de ordine.

Lătrat de unii câini de serviciu

Toată această acțiune a avut loc chiar în miezul zilei, puțin după ora 12:00. Alături de unii polițiști și jandarmi erau și câini de serviciu. Unele patrupede au reacționat în stilul propriu la vederea ministrului Afacerilor Interne, lătrând. Fie l-au salutat pe Marcel Vela, fie i-au reproșat ministrului că au fost ținuți zeci de minute, în plină caniculă, alături de colegii lor.

Marcel Vela nu a ratat ocazia de a împărți flori doamnelor și domnișoarelor aflate pe faleză, indiferent că au făcut parte din structurile MAI sau din presă.

Elev constănțean, încurajat de ministrul Vela

Cele mai bune locuri pentru a observa vizita de lucru a ministrului Vela le-au avut muncitorii care se ocupă de reabilitarea Cazinoului. Aceștia au putut urmări chiar de la balconul Cazinoului vizita ministrului Afacerilor Interne. Marcel Vela a stat de vorbă cu un tânăr constănțean, care visează să ajungă ofițer în Jandarmeria Română.

„Eu îți țin pumnii. Am spus la început, a fi jandarm, pompier sau polițist, este mai mult decât o meserie, este o vocație. Dacă tu simți această chemare și ai visul acesta, eu pot paria cu oricine că vei reuși.”, l-a încurajat ministrul Afacerilor Interne pe tânărul constănțean. Mario Carabaș este elev al Colegiului Comercial “Carol I”, trece clasa a XII-a și ține morțiș să ajungă jandarm.

VELA vrea să SUPLIMENTEZE POLITISTII pe LITORAL, că... și așa NU sunt TURIȘTI

Totodată, Marcel Vela a precizat că a luat decizia de a detașa mai mulți polițiști pe litoral după imaginile apărute cu petrecerile de la malul mării. Ministrul Afacerilor Interne nu este de părere că echipajele de poliție au fost foarte bine organizate până acum, iar operatorii economici nu au avut presiuni în această privință.

“Am văzut imaginile, tocmai de aceea am detașat pe litoral polițiști din țară, care o să fie prezenți în stațiuni și le vor explica oamenilor că nu este bine să încalce regulile de protecție sanitară. Operatorii economici care încalcă regulile vor avea autorizația de funcționarea suspendată. Controale nu se vor face doar cu polițiștii și jandarmii, pentru că sunt adeptul comunicării. Ar fi păcat ca un turist să vină aici sănătos și să plece bolnav.”, a declarat Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne.

“Vor fi mai multe patrule și se vor suspenda autorizațiile”

Ministrul este de părere că operatorii economici trebuie să fie mai riguroși și mai atenți în ceea ce privește sănătatea turiștilor, în caz contrar, vor avea suspendate autorizațiile. Înainte să plece la București, ministrul Marcel Vela și-a continuat vizita și în sudul litoralului, în stațiunea Vama Veche.

“Pentru că poliția și echipajele de poliție nu au fost foarte bine organizate pe litoral, foarte bine prezentate în spațiul public și atunci, dacă ai un singur echipaj care trece o dată la 3 ore pe faleză, e normal că agenții economici poate n-au respectat. Vor fi mai multe patrule, vor fi controale mixte și se vor suspenda autorizațiile.”, a mai declarat Vela. Peste 200 de polițiști au fost detașați pe litoral din alte județe, iar această serie va sta aici pana la începutul lunii august, urmând să fie schimbată cu o altă serie.

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sunt un turist aflat in mizerabila statiune Eforie Sud.Am asistat astazi pe plaja la un incident intre turistii care faceau plaja pe cerceafuri si angajatii unei firme care sapau gropi in nisip si montau umbrelute.Cineva a chemat politia si a venit un echipaj care desi a fost sesizat ca se lucreaza printre turisti, seslongurile erau dispuse unele langa altele langa malul marii si au ocupat toata plaja nu a inregistrat vreo sesizare, nu a verificat nimic nici pe plaja si nici acte, practic doar s-au plimbat pe faleza ca in vacanta.
1
0
Vela acest Nastratin Mingeac al meaiului.
5
6
s a platit !-adauga comentariu !altele nu au comentarii , rusinicaaaaaa!
2
1
Vela, de Costinesti nimic ? Cei doi derbedei asa zisi si campioni mondiali la arte martiale care au nimicit un tanar de 21 de ani, fractura de maxilar, nimic ? Fa ordine Vela la Costinesti si apoi vino pe faleza din Constanta.
12
0
vizita lui Vela in judetul cu cei mai multi proxeneti si interlopi din Romania.Se pare ca aici i sa inmanat plicul cu suta de mii de euro cheta adunata de la proxenetii din Cernavoda,Medgidia,Constanta si Mangalia.
11
10
Bine este sa inchida toate terasele ca pe litoral nu am facut si nu se face turism este mizerie la preturi mari makedonisme turcisme si tiganie
20
4
Herzliche Gluckwunsche her Iohannis und PNL
7
7
propaganda, o sa inchida litoralul cat de curand, o sa zica ca nu se respecta masurile
9
8
20%este maxim ce puteti de ce nu intelegeti ca va crapa votantii ticalosii aia de bosorogi turnatori comunisti si betivii care ii cumparati cu o sticla de soricioaica. Reprezentati trecutul urit al Romaniei peste 4ani 15%si tot asa pana va evaporati...
11
7
Asteptam cat mai multe vizite pe litoralul constantean.
15
2
Velea asta a fost sudor. Meserie buna dar alceva e tablagiu.
12
10
Ca orice bucurestean care se respecta, asra a venit la mare sa se spele
7
7
Pentru cel cu m.....PNL ,la fel si tie PSD -istule.
14
10
MUIE ORBAN, MUIE IOHANNIS, MUIE PNL SI TUTUROR VOTANTILOR SI SIMPATIZANTILOR PNL
18
19
Parca at fi inventat apa calda, mai ministrule ai detasat si la comanda IPJ Cta in acolit. Cred ca este specialist in problemele existente in zona. A mai vazut Marea pana acum? Niste nerusinati la ciolan inainte. PANARAMELOR la cei care au stat ca ....., in canicula va-ti ganditi hahalerelor ce sa vedeti mai prostilor tehnica din primul razboi, tinuta de rahat ce?
15
4
Una vorbim si alta... S-au impartit amenzi pentru cei care au format baia de multime si nu au respectat distanta sociala pe faleza? Sau poate au respectat!?!... Intreb pentru un prieten. O problema mare a romanilor este ca nu se foloseste aceeasi unitate de masura...
10
1
Pana si cainii ii urasc pe ciumatii galbiori.
15
16
era si generaul Dancu statea cu pula-n gura
21
4
Circ politic de doi bani.In fiecare vara se detaseaza politisti pe litoral.
21
1
Normal ca lau latrat cainii de serviciu. Nu uitati ca acesti caini sunt antrenati sa descopere infractorii.
35
0
Circ pentru coafeze.....
20
1
Cand mai faceti poze pentru a le publica in cadrul unui articol, scoateti emblema watermark a aparatului cu care ati pozat. In acest caz, Allview. Nu prea este in regula, miroase a publicitate mascata. Ca sa nu mai vorbim despre faptul ca cea in cauza este o marca romaneasca slabuta, pozele realizate nefiind ceva care sa merite ridicat in slavi.
17
1

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367