Perla LITORALULUI ROMÂNESC, STAȚIUNEA MAMAIA, a ÎMPLINIT 115 ANI
Perla LITORALULUI ROMÂNESC, STAȚIUNEA MAMAIA, a ÎMPLINIT 115 ANI
Facebook Twitter Whatsapp Linkedin PinterestPrimarul Constanței, Vergil Chițac, a transmis un mesaj tuturor constănțenilor cu ocazia împlinirii a 115 de la inaugurarea stațiunii Mamaia. Edilul a ținut să mulțumească tuturor celor care de-a lungul anilor au contribuit la păstrarea renumelui stațiunii dar a și ținut să asigure toți locuitorii orașului că îi va fi redată strălucirea de altădată.
Iată mesajul primarului: ” Dragi constănțeni, stațiunea Mamaia împlinește 115 ani și probabil că nu foarte multă lume cunoaște că „perla litoralului românesc” și-a căpătat acest prestigiu încă de la început. Inaugurării plajei de la Mamaia din anul 1906 îi sunt atribuite două date diferite: 22 și 28 august. Ba mai mult, în ziarele vremii apare inclusiv data de 13 august cu privire la anumite serbări ce s-au organizat în acest loc. Cert este că la conturarea proiectului și la amenajarea plajei au contribuit nume remarcabile ale societății: primarul Ion Bănescu, inginerul Anghel Saligny, arhitectul Petre Antonescu, sau peisagistul francez Eduard Emile Redont. Noul loc de agrement al Constanței avea să înlocuiască populara plajă „La vii” și a fost conceput, conform primarului de atunci, ca un loc de „întâlnire, odihnă și sănătate”. Stațiunea a început să se dezvolte serios după Primul Război Mondial, odată cu construirea unui mic palat în stil românesc între Lacul Siutghiol și mare, care avea să devină reședința de vară a familiei regale. De atunci și până în prezent, Mamaia a cunoscut o dezvoltare continuă și și-a păstrat renumele de „perla litoralului românesc”. Astfel, îngăduiți-mi să mulțumesc tuturor acelora care contribuie și astăzi la perpetuarea acestei reputații: agenților economici, angajaților lor, turiștilor și, nu în ultimul rând, tuturor constănțenilor. Stațiunea Mamaia reprezintă un reper pe harta turismului românesc și va avea întotdeauna un loc aparte în inimile noastre. Și vă rog să aveți încredere că împreună vom reuși să îi redăm strălucirea și sufletul de altădată, de care are mare nevoie.
V.S.
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Urmareste-ne pe Google News