REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
14.4° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Permisul de conducere se va obține mai GREU de către persoanele cu probleme de auz

Permisul de conducere se va obține mai GREU de către persoanele cu probleme de auz

Replica API 2 ianuarie 2019 | 00:00 405

Odată cu demersul Ministerului Sănătății, prin care a trimis un ordin tuturor Direcțiilor de Sănătate Publică județene, în legătură cu o mai mare atenție la examinarea medicală a persoanelor cu deficiențe auditive, în vederea obținerii permisului de conducere, au apărut și reclamațiile. Momentan, în Constanța nu au fost ivite astfel de probleme. Reprezentanții DSP de malul mării au precizat că au transmis cerințele Ministerului către toate cabinetele avizate.

Ministerul Sănătății a transmis, în vara acestui an, un ordin în legătură cu examinarea medicală a persoanelor cu deficiențe auditive, în vederea obținerii permisului de conducere, în sensul ca examenele medicale să fie efectuate cu mare atenție. Astfel, în țară, mai multe persoane hipoacuzice au precizat că nu li s-au mai înnoit permisele de conducere, chiar dacă sunt șoferi de zeci de ani, iar unele și-au pierdut locurile de muncă. În aceste cazuri s-a autosesizat Avocatul Poporului, care a declanșat o anchetă. Potrivit reprezentanților DSP Constanța, respectivele cerințe au fost transmise către toate cabinetele medicale avizate. ”Noi am trimis către toate cabinetele care efectuează fișa medicală în vederea obținerii permisului de conducere, dar alte responsabilități nu avem. Doar am trimis cuvântul doamnei ministru către cabinete. Este vorba despre faptul că aceste controale trebuie efectuate cu celeritate”, au precizat aceștia. Potrivit Ordinului 1162/2010, permisele de conducere auto pot fi eliberate sau reînnoite pentru candidații sau conducătorii auto din grupa 2 numai cu avizul unei unități de asistență medicală autorizate. Se acordă o atenție deosebită examinării medicale, ținându-se seama de posibilitățile de compensare.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
In primul rand ar fi nevoie de un examen psihologic pe bune,inainte de a primi dreptul de a face scoala de soferi. Asta cu auzul e cam de porc,tinand seama ca idiotii isi pun muzica la volum suficient cat sa asculte si cei de pe trotuare,deci nu au cum sa auda sirenele masinilor de intervantie,ca sunt salvari,pompieri sau politie,ori vorbesc la telefoane si oricum atentia e facuta praf. Oamenii dusi cu pluta nu trebuiesc admisi la scoala de soferi din start. Toti prostovanii cu birlici pe creier obtin carnet si apoi sicaneaza,conduc demential,fac pe altii sa moara.
2
0
Cum dracu toate ciorile inculte din Cta detin permis ?
4
0
Surdul nu aude, dar le potriveste.
0
0
unul din factorii provicatori de accidente este si parcul invechit de autoturisme care circula pe drumurile publice si intretinerea rudimentara a acestora cu anvelope la mana a doua, fara schimburi de placute de frana, climatizare defecta etc. sa bage taxe foarte mari pentru autoturismele mai vechi de 10 ani si sa dubleze prima de casare pentru avansul unui auto nou.
1
0
Margineanu betivu cu o corsa neagra o sa va omoare fugiti de el!
1
0
Stire de cacat
3
0
de ce, va fi si politaiul examinator tot surd la noi in absurdistan sunt si nevazatori si analfabeti care au carnet de conducere
5
0
Cit exista spaga chiar daca am 2 clase ca trenul ma pis pe garda si pe carnetul lor
0
7
Eu cred ca ar trebui sa se obtina muuuult mai greu permisul de conducere pt a limita accesul pe drumurile publice la toti garoii analfabeti si plini de rahat
12
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272