REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
10.1° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Persoanele cu această grupă de sânge se nasc cu cel mai puternic sistem imunitar

Persoanele cu această grupă de sânge se nasc cu cel mai puternic sistem imunitar

A.F. 22 aprilie 2024 | 00:00 377

Interferonii sunt principalii apărători ai organismului, iar grupa sanguină este importantă pentru producerea lor. Interferonii sunt proteine secretate de celulele organismului ca răspuns la invazia virală, la substanțele bacteriene și la compușii chimici cu greutate moleculară mică.

Persoanele cu aceasta grupa de sange se nasc cu cel mai puternic sistem imunitar

Cum influențează grupa sanguină imunitatea

Grupa sanguină este responsabilă de modul în care organismul produce interferon atunci când este afectat de o infecție virală. S-a dovedit că acest proces diferă semnificativ între purtătorii de diferite grupe sanguine, relatează The Health Site.

Această proteină este produsă cel mai activ la persoanele cu grupa sanguină AB. Studiul a arătat că 92% dintre purtătorii acestei grupe sanguine au prezentat un răspuns imunitar puternic.

Pe locul doi se află persoanele cu grupa sanguină B – în organismul acestor persoane, proteina este produsă bine la 91% dintre cei examinați.

Cei cu grupa de sânge O au, de asemenea, un scor ridicat – 80%.

La purtătorii grupei de sânge A, în aproape 40% din cazuri, capacitatea de a produce interferon este redusă.

Alte date interesante despre sânge și grupa de sânge

În Japonia, încă din anii 1930, se practică doctrina „ketsu-eki-gata”, conform căreia se poate spune totul despre o persoană cunoscând doar grupa sa de sânge. Japonezii sunt convinși că cei cu grupa de sânge O sunt persoane sociabile și energice, în timp ce cei cu grupa de sânge A sunt rezistenți la stres și răbdători, dar perseverenți. Oamenii creativi și puternici sunt, de obicei, cei cu grupa de sânge B. Persoanele cu grupa rară AB sunt echilibrate și lideri naturali.

Cantitatea de sânge din organism reprezintă de obicei 7% din greutate. Aceasta este o estimare aproximativă, deoarece poate varia în funcție de sex, vârstă, locație și alți factori. În medie, un adult care cântărește între 68 și 82 kg ar trebui să aibă între 4.500 și 5.700 ml de sânge în corp, spune Dr. Rachel Nall, citată de publicație.

De exemplu, un copil care cântărește 36 kg are aproximativ 2.650 ml de sânge.

Unde se formează sângele în corpul uman?

Majoritatea celulelor sanguine sunt produse în măduva osoasă. Procesul de reproducere a acestora este în curs de desfășurare. Noile celule noi le înlocuiesc pe cele vechi care sunt distruse treptat.

Toate procesele de funcționare a celulelor, de la apariție până la înlocuire, se numesc durata de viață a celulei. De exemplu, celulele roșii din sânge, care reprezintă aproximativ jumătate din masa sanguină, trăiesc în medie 120 de zile, scrie exquis.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212