rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 15 septembrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Persoanele cu dizabilități riscă să-și piardă locurile de muncă, și așa puține!

„Nu știu de unde să mai scoată bani pentru pensiile lor speciale și au ajuns să ia și puținul pe care îl au persoanele cu dizabilități” – aceasta este reacția multor dintre cei care se preocupă de soarta persoanelor cu dizabilități din țara noastră, după ce mai marii de la Ministerul Muncii au modificat legislația privind unitățile protejate, unde lucrează cei cu care soarta a fost vitregă. Prin schimbările aduse legii, persoanele cu dizabilități riscă să rămână fără locurile de muncă, și așa puține, pe care le au!

Pentru o persoană cu dizabilități, să lucreze, este lucru mare! Pe de o parte, din cauza deficiențelor fizice sau psihice, pe de altă parte, din cauza solicitărilor de pe piața forței de muncă. În economia de piață, dacă vrei să ai succes, trebuie să ai producție multă, rapiditate, eficiență etc. Cerințe care, așa cum ne-au spus și cei care lucrează îndeaproape cu persoanele cu dizabilități, sunt, în unele cazuri, mai greu de îndeplinit de către cei cu care soarta a fost vitregă.

Dar și acești oameni trebuie să aibă șansa să fie integrați în societate, să aibă o calificare, un loc de muncă, șansa de a fi, până la urmă, independent. Drept pentru care, și în țara noastră, așa cum se practică și peste hotare, există așa numitele unități protejate, unde persoanele cu dizabilități găsesc condițiile pentru a putea munci.

Cele mai recente modificări legislative vor pune, însă, lacătul pe aceste unități protejate, se tem militanții din domeniu. Până în prezent, Legea 448/2006, ce reglementează activitatea acestor unități, prevedea că persoanele juridice sau organizațiile care au peste 50 de angajați au obligația de a angaja persoane cu handicap, într-un procent de cel puțin 4% din numărul total de angajați.

Cei care nu angajau persoane cu dizabilități, erau obligați, prin lege, fie să vireze lunar către bugetul de stat o sumă reprezentând 50% din salariul de bază minim brut pe economie, înmulțit cu numărul de locuri în care nu au angajat persoane cu handicap, fie să achiziționeze produse sau servicii realizate de unitățile protejate, în valoare de suma datorată la bugetul de stat. Era o metodă, ne-au precizat reprezentanții unităților protejate, de a le asigura persoanelor cu dizabilități un loc de muncă. „Ei cumpărau de la noi produse sau servicii în valoare de o anumită sumă, iar noi puteam, în continuare, să asigurăm funcționarea unităților protejate, oferind locuri de muncă acestor persoane”.

Câți afaceriști se vor înghesui să angajeze o persoană cu dizabilități?

De la 1 septembrie, însă, lucrurile se vor schimba. „Prin modificările aduse, au scos obligativitatea de a achiziționa bunuri sau servicii de la unitățile protejate, ci obligă firmele să vireze către bugetul de stat sumele reprezentând numărul locurilor de muncă pe care nu au angajat persoane cu dizabilități. Și nu 50% din salariul de bază minim brut, cum era până acum, ci în întregime”, a afirmat Mihaela Munteanu, reprezentant al Fundației Alături de Voi.

Pentru unitățile care oferă locuri de muncă persoanelor cu dizabilități, această măsură poate însemna să pună lacătul pe uși. „Ce putem să facem noi, cu aproximativ 30% dintre angajați fiind persoane cu dizabilități, fața în față cu concurența? Noi nu avem cum să fim competitivi pe piață. De la minister mi s-a spus că modificarea legislativă este dată pentru a dinamiza angajarea persoanelor cu dizabilități.

Dar, trebuie să fim sinceri, dacă firmele doreau să le angajeze, le angajau și până acum. Munca cu persoanele cu handicap nu este ușoară. Sunt învățați meserie la locul de muncă, au nevoie de asistenți sociali, au traume pe care trebuie să le depășească. În unitățile protejate nu poate fi vorba despre producție precum la concurență. Apoi, pentru a angaja persoane cu dizabilități trebuie să îndeplinești anumite condiții. Nici în instituțiile publice, în primării, de exemplu, nu sunt create condițiile pentru a avea angajate astfel de persoane! Prin această măsură, persoanele cu dizabilități vor rămâne pe dinafară!”, ne-a mai declarat Mihaela Munteanu.

Marți după-amiază, aproximativ 200 de persoane cu dizabilități din întreaga țară au protestat în fața Ministerului Muncii împotriva introducerii OUG 60/2017. Puțini, s-ar putea spune. Dar ținând cont de faptul că, la nivelul țării, lucrează doar 2000 de persoane cu dizabilități, iar transportul în comun din țara noastră nu este accesibilizat pentru ele, putem spune că au fost chiar multe!

„A venit la protest și o familie de nevăzători. Sunt tineri, ambii sunt nevăzători și au și un copil, fără dizabilitate. Și-au luat acum un apartament prin Prima Casă. Ei riscă să rămână fără locul de muncă, fără casă, cum își mai crește copilul? L-au întrebat lucrul acesta și pe ministrul Dialogului Social. Nu au primit niciun răspuns...”, a mai mărturisit reprezentantul Fundației ADV.

La Constanța, 23 de unități protejate sunt în pericol să se închidă

În județul Constanța sunt, în prezent, înregistrate 23 de unități protejate. Nu au mulți angajați cu dizabilități, fiecare unitate are câte doi sau trei, rar găsești mai mulți. Cu toții însă, se luptă pentru locurile lor de muncă. Fie că sunt nevăzători, fie că au probleme locomotorii sau psihice, încearcă să creeze ceva cu mâinile și imaginația lor. Unii meșteșugăresc, alții creează pagini web sau repară calculatoare. Șefii lor recunosc, însă, că nu au aceeași rapiditate precum un angajat fără probleme medicale, așa că, ce șansă au ei, fără măsurile speciale de protecție, precum obligarea firmelor de a achiziționa produse confecționate de ei?

„Fetele mele, căci așa le spun eu, au probleme medicale, tremură din toate încheieturile. Cine se va înghesui să le angajeze pe ele, după cum spun cei de la minister că legea a fost schimbată pentru a determina mai multe firme să angajeze persoane cu dizabilități? Noi nu vom pune lacătul pe ușă, nu putem să facem asta, ne vom zbate mai mult, să le asigurăm salariile. Dar guvernanții ne pun numai piedici!”, ne-a declarat reprezentanta unei unități protejate din Constanța, care a dorit să-și păstreze anonimatul.

Cristian Peciu, reprezentantul Atelierului IT din cadrul Atelierului Noul Val, unde lucrează trei persoane cu dizabilități, spune că se confruntă cu același risc, de a fi nevoit să închidă atelierul, din cauza schimbărilor legii. „Procedura de acreditare a unității protejate a fost extrem de greoaie, am făcut-o pentru a da o șansă persoanelor cu dizabilități. Acum riscăm să închidem, nu va mai avea rost să o numim unitate protejată!”, ne-a declarat constănțeanul.

În astfel de unități sunt persoane cu dizabilități care lucrează și de zece ani, alții care și-au căutat ani de zile un loc de muncă, în domenii unde nu le-au fost închise toate ușile în nas. După 1 septembrie, riscă să își piardă salariile, iar indemnizațiile de handicap, ridicol de mici, să le rămână singura sursă de subzistență.

Florentina BOZÎNTAN

joi, 24 august 20171291
Comentarii

00burebista(24 aug 20:30)
S,a cam abuzat de facilitatile fiscale de catre unitatile protejate, nu manipuliti boboru nu e broszt!
13vangura(24 aug 15:14)
SINT O PERSOANA CU HANDICAP SI PINA NU DEMULT AM LUCRAT INTR-O UNITATE PROTEJATA.ACU DECIND ASTIA DE LA GUVERN AU ZIS CA NU II OK AM RAMAS PE DRUM FAR MUNCA.MA GINDESC POATE VIN MAMELE ALORA CARE AU HOT INCHIDERA UNIT PROT SA I-MI ADUCA DE PLATIT DARI SI BINENTELES DE MINCARE.NU NU MAI VB DE MEDICAMENTE.JAPITELOR.
01ion(24 aug 14:15)
smecher de constanta , tu habar nu ai despre subiect ,daca ai avea un pic de creier ,puteai sa vezi ca persoanele respective de la miting au fost folosite , mintite . nu spun ca guvernul actual este bun ,dar cred ca incearca sa limiteze ,sa nu mai fie folosite persoane cu dizabilitati pe post de paravan pentru inbogatirea lor..
12da-va ma de aici(24 aug 08:48)
toti smenarii aveau firme protejate ca sa dea taepa statului, de ce nu ati protestat cand ati vazut ca aceasta facilitate este deturnata si folosita in alte scopuri asa cum s-a facut si cu alocatiile pentru copii...
14Constanta(24 aug 07:20)
Mergeti oameni buni la Bucuresti,intrati peste ei in parlament,scoatetii in piata,si spinzurati-ii,asta merita putorile CA neau furat si aerul PE care il respiram,nu ajunge CA ne omoara PE noi ,astia,Mai sanatosi,acum vor sa omoare si cei cu care viata a fost deja crunta,nu au frica de Dumnezeu,vor numai ei sa traiasca,atit,dragnea trebuie eliminat,urgent,Pina nu ne omoara el de tot,o sa arda de viu,satana
mai mult...Replica
14 sep 22:40ReplicaUn pacient a MURIT la Spitalul Județean! A fost găsit plin de sânge, în parcare!

Un nefericit eveniment s-a înregistrat la Spitalul Clinic Județean Constanța. Sâmbătă, 14 septembrie, în jurul...4425

14 sep 19:15ReplicaIohannis: PSD a produs cea mai dezastruoasă guvernare de la Revoluție încoace574
14 sep 23:56ReplicaAcţiune de amploare a poliţiştilor rutieri - VIDEO!1201
13 sep 23:18ReplicaUn angajat SPIT, SHOW cu polițiștii locali din Constanța: a fost PRINS fără bilet în autobuz!

Un bărbat din Constanța a fost condamnat la un an și patru luni cu suspendare pentru ultraj, decizia rămânând...3596

14 sep 08:40ReplicaO clădire din Piaţa Ovidiu va fi reabilitată. Ce legături are investitorul cu Mazăre şi Schwartzenberg2853
14 sep 00:00ReplicaCine sau ce se află în spatele firmei care a contestat rezultatul licitaţiei pentru Cazinoul Constanţa?3753
14 sep 00:00ReplicaContract de milioane pentru firma unui fost director din port

Firma de construcţii înfiinţată de un fost director din Portul Constanţa a prins un contract de 14,6 milioane de...1598

14 sep 00:00ReplicaAcţionarii SIF Oltenia caută moștenitorii directorilor ARGUS SA care ar fi prejudiciat societatea1465
14 sep 00:00ReplicaCurtea Constituțională, sesizată la cererea unui fost șef al IPJ Constanța, în privinţa pensiilor militare1803
14 sep 00:00ReplicaRestricţii de circulaţie în zona Casa de Cultură! Vine Iohannis la Conferinţa regională a PNL

Primăria Municipiului Constanța informează că începând de vineri, 13 septembrie, ora 18:00 și până sâmbătă,...1190

14 sep 00:00ReplicaParcul Tăbăcăriei: tunelul prin care trecea mocăniţa a devenit cuibul boschetarilor şi al 'artiştilor'2020
13 sep 00:15ReplicaPrimăria Constanța a montat stâlpi pe strada Poporului. Constănțenii, revoltați!5651
Vremea
17.9°16.6° - 17.9° duminică, 15 septembrie 2019
ConstantaUmiditate: 42%
Vânt: 5.14 m/s
Presiune: 1026.76 milibari

Loto
6/496810263042
5/4052431343813
joker11735434420
Horoscop
mai mult...SPSportRT
14 sep 00:00SportFiorentina a obţinut primul punct în acest sezon, după 0-0 cu Juventus

Fiorentina a obţinut primul punct în acest sezon, ţinând-o în şah acasă pe deţinătoarea titlului, Juventus,...162

14 sep 23:59SportMihaela Buzărnescu s-a oprit în semifinalele turneului WTA de la Hiroshima

Jucătoarea română de tenis Mihaela Buzărnescu a fost învinsă de japoneza Nao Hibino cu 4-6, 6-0, 0-3, sâmbătă,...353

13 sep 00:00SportBianca Andreescu și-a anunțat următoarele obiective: „Simt că pot mai mult”

Bianca Andreescu (19 ani, 5 WTA) a obținut primul trofeu de Mare Șlem din carieră la US Open, după o finală cu...721

13 sep 00:00SportContra, singurul ZERO BARAT! N-a mai existat un asemenea selecționer în ultimii 20 de ani, în campaniile pentru Euro

În ultimii 20 de ani, în campaniile pentru calificarea la Euro, n-a existat un alt selecționer în afara celui actual...1490

Local
14 sep 00:27LocalFeerie de parfum și culoare în Parcul Teatrului „Oleg Danovski”, la Târgul Constanța cu Flori

Simfonia florilor îi va încânta pe constănțeni, la sfârșitul lui septembrie, la cel mai colorat târg din...652

14 sep 00:17LocalServiciu de car sharing electric la Constanța

Primăria Municipiului Constanța și Banca Comercială Română lansează luni, 16 septembrie, ora 12:00, primul...1499

14 sep 00:14LocalȘofer constănțean, acroșat de un alt autovehicul care se afla în depășire!

Un bărbat în vârstă de 57 de ani, din Constanța, vineri, 13 septembrie, în timp ce conducea un autoturism pe DN...2177

14 sep 00:40LocalPolițiștii tulceni, activități în cadrul campaniei '10 pentru siguranță'

Polițiștii tulceni, împreună cu reprezentanți ai structurilor teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne au...399

14 sep 00:37LocalUn șofer BEAT a intrat cu mașina într-un șanț de colectare a apelor pluviale

Un bărbat în vârstă de 59 de ani, din Tulcea, la data de 12 septembrie a.c., în timp ce conducea un autovehicul, pe...582

14 sep 00:24LocalCerere în căsătorie pe Faleza Cazinoului, de Ziua Pompierului

În fiecare an, pe data de 13 septembrie aniversăm Ziua Pompierului din România. Evenimentul anual ne oferă ocazia de...1013

14 sep 00:56LocalJandarmii constănţeni au în atenţie siguranţa participanţilor la evenimentele publice organizate în weekend

În acest sfârşit de săptămână, efective de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa,...495

14 sep 00:47LocalFemei, între care și minore, CONSTRÂNSE să se PROSTITUEZE!

Procurorii DIICOT Iași, la data de 12.09.2019, au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaților...887

14 sep 00:23LocalȘofer aproape în COMĂ ALCOOLICĂ depistat în trafic de polițiștii constănțeni!

Polițiștii constănțeni au depistat, joi seară, în trafic, un conducător auto care s-a urcat la volan deși se...1272

14 sep 00:22LocalNăvodărenii, invitați la Festivalul Peștelui

Distracție garantată! Cea de-a treia ediție a Festivalului Peștelui va avea loc în perioada 14 – 15 septembrie,...755

Politică
14 sep 01:01PoliticăLider ALDE: 'Voi face și o plângere împotriva lui Tăriceanu, care s-a gândit că acest partid e înregistrat pe persoană fizică'

Alexandru Băișanu, membrul ALDE pe care premierul Viorica Dăncilă l-a propus ca ministru pentru relația cu...493

14 sep 01:00PoliticăALDE a decis excluderea lui Teodor Meleșcanu și a celor 3 deputați care au acceptat să fie nominalizați ca miniștri de Viorica Dăncilă

ALDE anunță oficial că, în ședința de vineri a Biroului Politic Executiv, s-a luat decizia de a-i exclude pe...450

14 sep 00:12PoliticăINCREDIBIL! REZULTATUL LICITAŢIEI PENTRU RESTAURAREA CAZINOULUI A FOST CONTESTAT!

Veşti extrem de proaste pentru municipiul Constanţa! Vineri, 13 septembrie, în ultima zi în care puteau fi depuse...2155

14 sep 00:27PoliticăProiect Senat: Autoritatea Vamală Română trece din cadrul ANAF în subordinea MFP

Autoritatea Vamală Română (AVR) se înfiinţează ca instituţie publică cu personalitate juridică în subordinea...515

14 sep 00:26PoliticăConstanța, pe harta comunităților Smart City

Primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău, a participat vineri la dezbaterea prilejuită de Caravana Smart...473

14 sep 00:30PoliticăEugen Tomac, despre numirea Rovanei Plumb în funcția de comisar european: 'Propunerea pentru acest portofoliu este o rușine pentru noi'

Aflat la Constanța, președintele PMP, Eugen Tomac, a făcut declarații în cadrul unei conferințe de presă, printre...479

13 sep 00:58PoliticăCentrul comunitar, un nou obiectiv important finalizat de Primăria Hârșova

Joi, 12 septembrie, a fost recepționat un alt obiectiv realizat în cadrul proiectului ADMIS, respectiv Centrul...403

14 sep 00:39PoliticăUn lider ALDE, scrisoare explozivă către colegi: 'Cum am ajuns să-i scriem lui Iohannis, cerându-i 'ajutor' împotriva propriilor colegi de partid'

Nervi întinși la maxim în ALDE în urma ultimelor evenimente politice! Dorin Corcheș, liderul ALDE Oradea, transmite...799

14 sep 00:38PoliticăAEP pasează mingea la ambasadori: 'Misiunile diplomatice pot propune MAE înfiinţarea de secţii de votare'

Misiunile diplomatice pot propune Ministerului Afacerilor Externe (MAE), începând de joi, înfiinţarea de secţii de...354

14 sep 00:58PoliticăGîrbovan dă cărțile pe față: De când e SUPĂRAT Klaus Iohannis pe ea

Judecătoarea Dana Gîrbovan a declarat, joi, la „Marius Tucă Show”, că de-a lungul timpului a avut poziții care...1312

Monden
14 sep 00:00MondenMădălina Pamfile, însărcinată pentru a doua oară. Bruneta a dezvăluit sexul bebeluşului

Mădălina Pamfile, fosta asistentă TV a lui Dan Capatos la "Un show păcătos”, este în culmea fericirii. Bruneta,...338

14 sep 00:00MondenCătălin Măruță a licitat două tricouri de campion cu 5.500 de euro. Racheta Simonei Halep a fost adjudecată cu 5.000 euro

Cătălin Măruță a fost desemnat cel mai generos licitator, miercuri, la evenimentul caritabil organizat în...301

14 sep 00:00MondenWhat’s Up s-a dat de gol. De ce a divorţat de Simina: „Sunt ani de relaţie în care aştepţi să ţi se facă un copil şi nu ţi se face!”

What’s Up a surprins pe toată lumea atunci când a anunţat divorţul de soţia lui, Simina, iar mai apoi că şi-a...305

14 sep 00:00MondenUnde va face Ilie Năstase nunta cu Ioana Simion. „O să fie ceva discret”

Ilie Năstase ( 72 de ani) și Ioana Simion (47 de ani) nu se grăbesc să facă nuntă! Cei doi s-au căsătorit civil...342

14 sep 00:00MondenDemi Moore a pierdut o sarcină în şase luni, când era cu Ashton Kutcher. Şocul a făcut-o dependentă de alcool şi droguri

Demi Moore a povestit unul dintre cele mai negre momente din viaţa sa: cum a pierdut o sarcină în 2004, care a dus la...293

14 sep 00:00MondenAdele a intentat divorţ de soţul său, Simon Konecki

...292

14 sep 00:00MondenGwyneth Paltrow, o sursă crucială pentru dezvăluirea abuzurilor sexuale ale lui Harvey Weinstein

Actriţa Gwyneth Paltrow a fost o sursă crucială pentru dezvăluirea abuzurilor sexuale comise de Harvey Weinstein şi...301

14 sep 00:00MondenCharlie Cole, autorul celebrei fotografii din Piaţa Tiananmen, a murit la 64 de ani

Fotoreporterul american Charlie Cole, autor al istoricei fotografii "Omul cu tancul" din Piaţa Tiananmen, a murit...265

14 sep 00:00MondenHBO, pe punctul de a realiza un al doilea prequel la „Urzeala tronurilor“ despre familia Targaryen

Postul HBO se află foarte aproape de a da undă verde unui nou serial derivat din serialul 'Urzeala tronurilor', este...364

14 sep 00:00MondenTrupa R.E.M. a lansat piesa inedită „Fascinating“ pentru cei afectaţi de uraganul Dorian

Trupa americană R.E.M. a lansat joi un cântec inedit intitulat 'Fascinating' şi va destina fondurile obţinute din...261

Mapamond
14 sep 00:00MapamondConcedieri în rândul oficialilor ruşi vinovaţi de scăparea spionului CIA Oleg Smolenkov

În Rusia au fost concediaţi mai mulţi oficiali care i-au permis lui Oleg Smolenkov, fost angajat al Kremlinului şi...299

14 sep 00:00MapamondAnchetă asupra rolului saudit în atacurile de la 11 septembrie: SUA vor dezvălui numele unui suspect

Autorităţile americane au anunţat joi că vor dezvălui identitatea mult timp păstrată în secret a unei persoane...282

14 sep 00:00MapamondSUA: Mike Pompeo nu va deveni noul consilier pe probleme de securitate naţională, anunţă Trump

Preşedintele SUA, Donald Trump, a declarat joi că secretarul de stat american Mike Pompeo nu va ocupa postul de...260

14 sep 00:00MapamondBoris Johnson se întâlneşte luni la Luxemburg cu Jean-Claude Juncker pentru a discuta despre Brexit

Premierul britanic Boris Johnson se va întâlni luni, 16 septembrie, la Luxemburg cu preşedintele Comisiei Europene,...355

14 sep 00:00MapamondUcraina se pregăteşte pentru un nou schimb de prizonieri cu Rusia

Ucraina se pregăteşte pentru un nou schimb de prizonieri cu Rusia, a anunţat vineri preşedintele ucrainean Volodimir...261

14 sep 00:00MapamondMarea Britanie: Numărul victimelor violenţei domestice, cel mai ridicat din ultimii 5 ani

Numărul victimelor violenţei domestice din Marea Britanie este cel mai ridicat din ultimii cinci ani, a consemnat...258

14 sep 00:00MapamondUltima discuție între jurnalistul tranșat și asasinii saudiți în interiorul Ambasadei din Turcia: „Dacă nu ne ajuţi, ştii prea bine ce se va întâmpla“

Publicația turcă Sabah a publicat noi detalii despre probabul ultima conversație a jurnalistului Jamal Khashoggi cu...288

14 sep 00:00MapamondBrazilia: Cel puţin 11 persoane au murit într-un incendiu la un spital din Rio de Janeiro

Cel puţin 11 persoane au murit într-un incendiu la un spital din oraşul Rio de Janeiro din Brazilia, au relatat...347

14 sep 00:00MapamondExploatarea lucrătorilor şi mafia, plăgile agriculturii italiene

Lucrători exploataţi, prost remuneraţi şi care muncesc în condiţii deplorabile: aceasta este faţa obscură a...264

14 sep 17:49MapamondTurcia: Un tribunal a ordonat eliberarea a cinci foşti jurnalişti ai cotidianului Cumhuriyet

O curte de apel din Turcia a ordonat joi eliberarea a cinci foşti jurnalişti ai principalului cotidian de opoziţie...361

Sănătate
12 sep 01:00SănătateTulcea: Patru cazuri de West Nile, confirmate în judeţ

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Tulcea a înregistrat, de la începutul sezonului cald, patru cazuri de infecţie...617

5 sep 00:43SănătatePintea: 90% dintre rapoartele realizate în urma controalelor la unităţi medicale - depuse la Parchet sau DNA

Aproape toate rapoartele realizate în urma controalelor efectuate la unităţi medicale au fost depuse la Parchet sau...697

5 sep 00:44SănătateAutoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate și-a început activitatea la Constanța. VIDEO!

Oficiul Teritorial Sud-Est al Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate (A.N.M.C.S), cu...976

29 aug 00:53SănătateINSP: 19 cazuri de infecţie cu virusul West Nile

Nouăsprezece cazuri de infecţie cu virusul West Nile s-au înregistrat în perioada 3 iunie - 28 august, potrivit unei...802

27 aug 00:00SănătateSARCINA în perioadă NEPOTRIVITĂ: Cât de mult contează VÂRSTA la care rămâi ÎNSĂRCINATĂ?

Primul lucru la care ne gândim când vine vorba să avem un copil este perioada în care acesta va apărea. Ne gândim...1195

22 aug 00:00SănătateSorina Pintea vrea o lege care există deja: să dea posibilitatea psihiatrilor să interneze nevoluntar bolnavii periculoși

Ministrul Sănătății , Sorina Pintea, intenționează să modifice legea în domeniul psihiatriei, propunerile...921

20 aug 01:14SănătateAroape 2000 de pacienți investigați UPU Constanța în minivacanța de Sfânta Maria

Aproape 2000 de persoane au ajuns la Unitatea Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență...995

8 aug 02:33SănătateINSP: 7 cazuri de infecţie cu virusul West Nile

Numărul persoanelor care au fost infectate cu virusul West Nile de la începutul perioadei de raportări (3 iunie) a...1177

6 aug 03:50SănătateCNAS: Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate a fost repusă în funcţiune

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate anunţă că, începând de marţi, Platforma Informatică a Asigurărilor...1455

5 aug 10:31SănătateO NOUĂ METODĂ DE SLĂBIT: hipnoza! Bani grei în schimbul unor iluzii?

Tot mai mulți oameni apelează la diferite metode pentru slăbit. Suntem destul de preocupați de felul în care...1363