rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 22 aprilie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Persoanele cu dizabilități riscă să-și piardă locurile de muncă, și așa puține!

„Nu știu de unde să mai scoată bani pentru pensiile lor speciale și au ajuns să ia și puținul pe care îl au persoanele cu dizabilități” – aceasta este reacția multor dintre cei care se preocupă de soarta persoanelor cu dizabilități din țara noastră, după ce mai marii de la Ministerul Muncii au modificat legislația privind unitățile protejate, unde lucrează cei cu care soarta a fost vitregă. Prin schimbările aduse legii, persoanele cu dizabilități riscă să rămână fără locurile de muncă, și așa puține, pe care le au!

Pentru o persoană cu dizabilități, să lucreze, este lucru mare! Pe de o parte, din cauza deficiențelor fizice sau psihice, pe de altă parte, din cauza solicitărilor de pe piața forței de muncă. În economia de piață, dacă vrei să ai succes, trebuie să ai producție multă, rapiditate, eficiență etc. Cerințe care, așa cum ne-au spus și cei care lucrează îndeaproape cu persoanele cu dizabilități, sunt, în unele cazuri, mai greu de îndeplinit de către cei cu care soarta a fost vitregă.

Dar și acești oameni trebuie să aibă șansa să fie integrați în societate, să aibă o calificare, un loc de muncă, șansa de a fi, până la urmă, independent. Drept pentru care, și în țara noastră, așa cum se practică și peste hotare, există așa numitele unități protejate, unde persoanele cu dizabilități găsesc condițiile pentru a putea munci.

Cele mai recente modificări legislative vor pune, însă, lacătul pe aceste unități protejate, se tem militanții din domeniu. Până în prezent, Legea 448/2006, ce reglementează activitatea acestor unități, prevedea că persoanele juridice sau organizațiile care au peste 50 de angajați au obligația de a angaja persoane cu handicap, într-un procent de cel puțin 4% din numărul total de angajați.

Cei care nu angajau persoane cu dizabilități, erau obligați, prin lege, fie să vireze lunar către bugetul de stat o sumă reprezentând 50% din salariul de bază minim brut pe economie, înmulțit cu numărul de locuri în care nu au angajat persoane cu handicap, fie să achiziționeze produse sau servicii realizate de unitățile protejate, în valoare de suma datorată la bugetul de stat. Era o metodă, ne-au precizat reprezentanții unităților protejate, de a le asigura persoanelor cu dizabilități un loc de muncă. „Ei cumpărau de la noi produse sau servicii în valoare de o anumită sumă, iar noi puteam, în continuare, să asigurăm funcționarea unităților protejate, oferind locuri de muncă acestor persoane”.

Câți afaceriști se vor înghesui să angajeze o persoană cu dizabilități?

De la 1 septembrie, însă, lucrurile se vor schimba. „Prin modificările aduse, au scos obligativitatea de a achiziționa bunuri sau servicii de la unitățile protejate, ci obligă firmele să vireze către bugetul de stat sumele reprezentând numărul locurilor de muncă pe care nu au angajat persoane cu dizabilități. Și nu 50% din salariul de bază minim brut, cum era până acum, ci în întregime”, a afirmat Mihaela Munteanu, reprezentant al Fundației Alături de Voi.

Pentru unitățile care oferă locuri de muncă persoanelor cu dizabilități, această măsură poate însemna să pună lacătul pe uși. „Ce putem să facem noi, cu aproximativ 30% dintre angajați fiind persoane cu dizabilități, fața în față cu concurența? Noi nu avem cum să fim competitivi pe piață. De la minister mi s-a spus că modificarea legislativă este dată pentru a dinamiza angajarea persoanelor cu dizabilități.

Dar, trebuie să fim sinceri, dacă firmele doreau să le angajeze, le angajau și până acum. Munca cu persoanele cu handicap nu este ușoară. Sunt învățați meserie la locul de muncă, au nevoie de asistenți sociali, au traume pe care trebuie să le depășească. În unitățile protejate nu poate fi vorba despre producție precum la concurență. Apoi, pentru a angaja persoane cu dizabilități trebuie să îndeplinești anumite condiții. Nici în instituțiile publice, în primării, de exemplu, nu sunt create condițiile pentru a avea angajate astfel de persoane! Prin această măsură, persoanele cu dizabilități vor rămâne pe dinafară!”, ne-a mai declarat Mihaela Munteanu.

Marți după-amiază, aproximativ 200 de persoane cu dizabilități din întreaga țară au protestat în fața Ministerului Muncii împotriva introducerii OUG 60/2017. Puțini, s-ar putea spune. Dar ținând cont de faptul că, la nivelul țării, lucrează doar 2000 de persoane cu dizabilități, iar transportul în comun din țara noastră nu este accesibilizat pentru ele, putem spune că au fost chiar multe!

„A venit la protest și o familie de nevăzători. Sunt tineri, ambii sunt nevăzători și au și un copil, fără dizabilitate. Și-au luat acum un apartament prin Prima Casă. Ei riscă să rămână fără locul de muncă, fără casă, cum își mai crește copilul? L-au întrebat lucrul acesta și pe ministrul Dialogului Social. Nu au primit niciun răspuns...”, a mai mărturisit reprezentantul Fundației ADV.

La Constanța, 23 de unități protejate sunt în pericol să se închidă

În județul Constanța sunt, în prezent, înregistrate 23 de unități protejate. Nu au mulți angajați cu dizabilități, fiecare unitate are câte doi sau trei, rar găsești mai mulți. Cu toții însă, se luptă pentru locurile lor de muncă. Fie că sunt nevăzători, fie că au probleme locomotorii sau psihice, încearcă să creeze ceva cu mâinile și imaginația lor. Unii meșteșugăresc, alții creează pagini web sau repară calculatoare. Șefii lor recunosc, însă, că nu au aceeași rapiditate precum un angajat fără probleme medicale, așa că, ce șansă au ei, fără măsurile speciale de protecție, precum obligarea firmelor de a achiziționa produse confecționate de ei?

„Fetele mele, căci așa le spun eu, au probleme medicale, tremură din toate încheieturile. Cine se va înghesui să le angajeze pe ele, după cum spun cei de la minister că legea a fost schimbată pentru a determina mai multe firme să angajeze persoane cu dizabilități? Noi nu vom pune lacătul pe ușă, nu putem să facem asta, ne vom zbate mai mult, să le asigurăm salariile. Dar guvernanții ne pun numai piedici!”, ne-a declarat reprezentanta unei unități protejate din Constanța, care a dorit să-și păstreze anonimatul.

Cristian Peciu, reprezentantul Atelierului IT din cadrul Atelierului Noul Val, unde lucrează trei persoane cu dizabilități, spune că se confruntă cu același risc, de a fi nevoit să închidă atelierul, din cauza schimbărilor legii. „Procedura de acreditare a unității protejate a fost extrem de greoaie, am făcut-o pentru a da o șansă persoanelor cu dizabilități. Acum riscăm să închidem, nu va mai avea rost să o numim unitate protejată!”, ne-a declarat constănțeanul.

În astfel de unități sunt persoane cu dizabilități care lucrează și de zece ani, alții care și-au căutat ani de zile un loc de muncă, în domenii unde nu le-au fost închise toate ușile în nas. După 1 septembrie, riscă să își piardă salariile, iar indemnizațiile de handicap, ridicol de mici, să le rămână singura sursă de subzistență.

Florentina BOZÎNTAN

joi, 24 august 20171254
Comentarii

00burebista(24 aug 20:30)
S,a cam abuzat de facilitatile fiscale de catre unitatile protejate, nu manipuliti boboru nu e broszt!
13vangura(24 aug 15:14)
SINT O PERSOANA CU HANDICAP SI PINA NU DEMULT AM LUCRAT INTR-O UNITATE PROTEJATA.ACU DECIND ASTIA DE LA GUVERN AU ZIS CA NU II OK AM RAMAS PE DRUM FAR MUNCA.MA GINDESC POATE VIN MAMELE ALORA CARE AU HOT INCHIDERA UNIT PROT SA I-MI ADUCA DE PLATIT DARI SI BINENTELES DE MINCARE.NU NU MAI VB DE MEDICAMENTE.JAPITELOR.
01ion(24 aug 14:15)
smecher de constanta , tu habar nu ai despre subiect ,daca ai avea un pic de creier ,puteai sa vezi ca persoanele respective de la miting au fost folosite , mintite . nu spun ca guvernul actual este bun ,dar cred ca incearca sa limiteze ,sa nu mai fie folosite persoane cu dizabilitati pe post de paravan pentru inbogatirea lor..
12da-va ma de aici(24 aug 08:48)
toti smenarii aveau firme protejate ca sa dea taepa statului, de ce nu ati protestat cand ati vazut ca aceasta facilitate este deturnata si folosita in alte scopuri asa cum s-a facut si cu alocatiile pentru copii...
14Constanta(24 aug 07:20)
Mergeti oameni buni la Bucuresti,intrati peste ei in parlament,scoatetii in piata,si spinzurati-ii,asta merita putorile CA neau furat si aerul PE care il respiram,nu ajunge CA ne omoara PE noi ,astia,Mai sanatosi,acum vor sa omoare si cei cu care viata a fost deja crunta,nu au frica de Dumnezeu,vor numai ei sa traiasca,atit,dragnea trebuie eliminat,urgent,Pina nu ne omoara el de tot,o sa arda de viu,satana
mai mult...Replica
22 apr 13:50ReplicaALERTĂ! Un DEȚINUT RECIDIVIST a EVADAT de la Tulcea!

Alertă! În dimineața de luni, 22 aprilie, un deținut a evadat la Tulcea. Acesta se afla la un punct exterior de pe...2176

22 apr 00:00ReplicaUn șofer BEAT a CĂZUT cu mașina pe CALEA FERATĂ, în Valu lui Traian!2807
22 apr 10:16ReplicaAccident rutier în Constanța: trei persoane au fost rănite2511
22 apr 00:00ReplicaINCREDIBIL ce a putut să facă! Cum a fost păcălit un italian de o prostituată din Hârşova pentru a-l stoarce de bani!

Ce a putut să facă o femeie din Hârşova pentru a „stoarce” bani de la iubitul italian care a părăsit-o e demn...2751

22 apr 00:00ReplicaConstanța, plină de maidanezi! 'Ne este frică să mergem pe jos!'1358
eveniment22 apr 00:00ReplicaȘoferul care a provocat CARAMBOLUL din Mangalia, prins în Vama Veche cu amfetamină și cannabis!2159
22 apr 01:56ReplicaContractul pentru construirea dispensarului din Grădina, oferit fostului primar al Hârşovei

Comuna Grădina va avea un dispensar, investiţie anunţată încă din 2017 şi aflată acum în faza de începere a...758

22 apr 00:00ReplicaArhiepiscopia Tomisului insistă să preia terenul de la intrarea în staţiunea Mamaia pentru construirea unei capele1405
22 apr 00:00ReplicaAsociaţiile de locatari, somate să şteargă urmele de graffiti de pe blocuri!848
22 apr 00:00ReplicaIndividul care șantaja femei pe Facebook pentru a se alege cu o partidă de sex nu vrea după gratii!

Tehnologia ne-a schimbat obiceiurile, modul de lucru, ne-a schimbat modul de viață. O schimbare esențială pe care a...1684

22 apr 00:00ReplicaPoliclinica 1: prea puțini medici, cu prea puține ore de consultații! Cardiologii, marii absenți!971
22 apr 00:29ReplicaConsilierii din Năvodari, convocaţi în şedinţă. Cheltuieli ciudate la Termica Distribuţie1008
Vremea
14.3°7° - 14.3° luni, 22 aprilie 2019
cer acoperit de noriUmiditate: 30%
Vânt: 5.39 m/s din ESE
Presiune: 1024.122 milibari

Loto
6/49212324263547
5/4042632333414
joker13163339448
Horoscop
mai mult...SPSportRT
22 apr 00:00SportPSG a sărbătorit câştigarea titlului în Ligue 1 cu o victorie în meciul cu AS Monaco, scor 3-1

Formaţia Paris Saint-Germain, devenită campioana Franţei în acest sezon duminică, înaintea confruntării de pe...207

22 apr 00:14SportViitorul - FCSB 1-1. Ianis Hagi duce titlul și mai aproape de CFR

FCSB a făcut egal pe terenul Viitorului şi a căzut la cinci puncte în spatele liderului CFR Cluj. Gnohere și Ianis...615

22 apr 00:00SportFreiburg - Dortmund 0-4. Borussia continuă lupta la titlu cu Bayern Munchen

Borussia Dortmund rămâne la un punct în spatele lui Bayern Munchen, cu 4 etape înainte de finalul sezonului. Trupa...205

22 apr 00:00SportPerformanță uriașă! PAOK Salonic, formația lui Răzvan Lucescu, a câștigat primul său titlu în Grecia

PAOK a devenit, în sfârșit, campioană după o așteptare de-o viață, iar capitala fotbalului elen s-a mutat la...405

Local
22 apr 02:05LocalPoliţia solicită sprijinul cetăţenilor pentru depistarea unei minore dispărute

Poliţia Capitalei solicită sprijin în vederea depistării unei femei care, la data de 19 aprilie a.c., a plecat de la...572

22 apr 00:59LocalPe băncile copilăriei, spectacolul jubiliar al Școlii ”Gheorghe Țițeica”

Vineri, 19 aprilie a.c., între orele 13,00 și 16,00, Centrul Cultural Județean „Theodor Burada” din Constanța a...493

22 apr 01:52LocalBărbați condamnați pentru contrabandă, duși la închisoare

Sâmbătă, 20 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Investigații Criminale al IPJ Constanța au depistat...661

22 apr 00:28LocalÎn week-end, șoselele Constanței INVADATE DE ȘOFERI BEȚI!

Sfârșitul de săptămână „scoate” pe șosele tot mai mulți șoferi inconștienți, care se urcă la volan după...2299

22 apr 00:26LocalPacient beat, ajuns la Urgență cu un cuțit!

Polițiștii Secției 3 Poliției Constanța au fost sesizați, sâmbătă, 20 aprilie a.c., în jurul orei 12,00, de...1242

22 apr 02:06LocalCAPTURI RECORD DE TUTUN ÎN PRIMA PARTE A ANULUI 2019

Aproape 27 de tone de tutun vrac și în diferite stadii de prelucrare au fost descoperite și ridicate de polițiști,...542

22 apr 00:32LocalSeder Pesah la Constanța! Peste 30 de participanți

Evreii din toată lumea sărbătoresc, timp de 8 zile (19 – 27 aprilie), Paștele (Pesah în limba ebraică). Pesah...513

22 apr 00:29LocalAdolescentă din Constanța, GĂSITĂ MOARTĂ într-un apartament din Suceava. Se bănuiește o SUPRADOZĂ DE DROGURI

O adolescentă de 17 ani, din comuna constănțeană Albești, a fost găsită moartă într-un apartament din Suceava....4607

22 apr 02:00LocalRazie a polițiștilor constănțeni: șoferi băuți sau drogați, la volan

Polițiștii constănțeni au organizat, în cursul zilei de sâmbătă, 20 aprilie a.c., o razie în municipiul...909

22 apr 01:30LocalInspectorii Protecției Consumatorului Constanța, pe urmele peștelui din magazine. VIDEO

În urma unei acțiuni de control declanșată la Constanța la un punct de lucru al unuia dintre cei mai mari...1889

Politică
22 apr 01:53PoliticăSONDAJ CURS în București - PSD domină scena. Luptă dură pentru locul 2 între Alianța 2020, PNL și ALDE

Centrul de Sociologie Urbană și Regională - CURS a dat publicității datele privind celui nou sondaj de tip OMNIBUS...706

22 apr 01:53PoliticăLiviu Dragnea, atac virulent la adresa lui Klaus Iohannis: 'De ce e omul ăla atât de nervos alături de slugile lui? Să-i fie rușine'

Liderul PSD Liviu Dragnea a lansat sâmbătă un atac la adresa Klaus Iohannis, după ce președintele a criticat...632

22 apr 02:03PoliticăCorina Creţu: Aderarea României la zona euro ar însemna un pas enorm înainte; nu aş avansa termene

Comisarul european Corina Creţu, care candidează din partea Pro România pentru un mandat de europarlamentar, a...374

22 apr 02:02PoliticăDosarul Revoluţiei. Procurorii explică diversiunea: Teroriştii nu au existat

Tehnici militare de diversiune aplicate la Revoluţie pentru a convinge pe civili şi militari că puterea nou...487

22 apr 01:54PoliticăRareș Bogdan s-a dezlănțuit: „Am venit aici pentru a elibera Teleormanul de neobolșevicii lui Dragnea“

Rareș Bogdan s-a dezlănțuit la mitingul PNL din Teleorman. Fostul jurnalist a vorbit despre românii plecați în...461

22 apr 02:01PoliticăRenate Weber, hărțuită în plină stradă de protestatarul Marian Ceaușescu: „Comunistă ordinară“

Protestatarul #rezist Marian Ceaușescu, cunoscut pentru faptul că de-a lungul ultimelor luni a atacat mai mulți...547

22 apr 02:00PoliticăCălin Popescu Tăriceanu, după ce Iohannis a aprobat pensionarea lui Augustin Lazăr: „Ați rezolvat-o tardiv, superficial“

Reacție de ultimă oră a liderului ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, cu privire la pensionarea șefului Parchetului...451

22 apr 01:57PoliticăSe schimbă vârsta de pensionare pentru mii de români

Veşti uriașe pentru mii de angajați români! Aceștia ar putea ieși mai târziu la pensie dacă proiectul lansat...1193

22 apr 01:57PoliticăProbleme pentru mama lui Marian Oprişan, după ce i-ar fi cumpărat liderului PSD un bolid de peste 100.000 de euro: A fost sesizat ANAF-ul

Preşedintele Uniunii Salvaţi România (USR) - filiala Vrancea, Cosmin Timofte, a depus o sesizare la Agenţia...911

22 apr 01:55PoliticăA împlinit 100 de ani! O femeie din Mangalia, sărbătorită de primar

Floarea Vişan este o venerabilă doamnă din Mangalia care, în luna martie a acestui an, a împlinit vârsta de 100 de...2098

Monden
22 apr 00:00MondenDelia va fi protagonista unui număr de magie la iUmor

De-a lungul celor şase sezoane, jurații iUmor au avut parte până acum de mai multe numere de magie, unele bune,...178

22 apr 00:00MondenLaurette, la cuțit, din cauza silicoanelor de 1 kg. Ce a pățit mulatra

La trei ani de când şi-a pus proteze siliconice, Laurette Atindehou (35 de ani) vrea să facă o schimbare majoră....293

22 apr 00:00MondenDe ce a refuzat CRBL să participe la Asia Express alături de Elena, soția sa

CEBRL și Oase au câștigat nu doar premiul cel mare de la Asia Express, în valoare de 30.000 de euro, ci și inimile...331

22 apr 00:00MondenAdele s-a despărțit de soțul ei după trei ani de căsnicie

Celebra cântăreață Adele s-a despărțit de soțul cu care s-a căsătorit în urmă cu trei ani, deși cei doi...263

22 apr 00:00MondenPamela Anderson critică bogații lumii care au donat bani pentru Notre Dame: „Vă cumpărați intrarea în rai?“

Actrița Pamela Anderson i-a criticat pe bogații lumii care au donat milioane de dolari pentru reconstrucția...237

22 apr 00:00MondenAu fost loviţi de blestemul Superman. Actorii care au avut de suferit după ce au primit faimosul rol

Actorii care au jucat în filmele care l-au avut ca protagonist pe supereroul Superman au fost urmăriţi de blestem....300

22 apr 00:00MondenA renunţat la barbă după şapte ani: cum arată în prezent actorul Jason Momoa

Jason Momoa este unul dintre cei mai mediatizaţi actori din ultimii ani, datorită rolurilor din „Game of Thrones“...340

22 apr 00:00MondenKourtney Kardashian a împlinit 40 de ani. Ce tort scandalos a avut la petrecerea de ziua ei

Kourtney, cea mai mare dintre surorile Kardashian-Jenner, a împlinit 40 de ani, ocazie cu care a avut loc o petrecere...302

22 apr 00:00MondenErau cei mai iubiţi comedianţi! Ce a făcut Stan după ce a murit Bran, partenerul lui?

Nu e chiar greu de crezut ca o prietenie atât de autentică pe micile ecrane să ajungă una şi-n realitate. Şi aşa...454

22 apr 00:00MondenNikki din "Tânăr şi neliniştit" face 63 de ani! În viața reală, actrița a fost căsătorită de două ori

Actriţa Melody Thomas Scott, interpreta lui Nikki din ”Tânăr și neliniștit”, împlinește 63 de ani în 18...302

Mapamond
22 apr 00:25MapamondDetalii de ultimă oră despre elevii români din Sri Lanka: De unde sunt tinerii CAPTIVI în zona atentatelor

Cei opt elevi pentru care MAE a activat Celula de Criză în urma atentatelor din Sri Lanka sunt de la Colegiul...692

22 apr 00:00MapamondMarea Britanie: Un lider conservator ar urma să îi ceară premierului May să părăsească funcţia până în iunie

Un membru important din partidul Conservator al premierului Theresa May îi va comunica acesteia în următoarele zile...168

22 apr 00:00MapamondSondaj îngrijorător în Germania - AfD câștigă teren în detrimentul CDU

Partidul antiimigraţie Alternativa pentru Germania (AfD) câştigă terenul în rândul alegătorilor, iar alianţa...183

22 apr 00:00MapamondSpania: Creşte sprijinul electoratului pentru Partidul Socialist şi formaţiunea de extremă dreapta Vox

Partidul Socialist spaniol a crescut în sondaje cu 1.7%, ajungând la 28.8% din preferinţele electoratului, potrivit...168

22 apr 00:00MapamondSUA efectuează prima arestare în legătură cu atacul de la Ambasada Coreei de Nord din Madrid

Autorităţile americane au efectuat joi prima arestare în legătură cu misteriosul atac asupra Ambasadei Coreei de...170

22 apr 00:00MapamondTurcia: AKP, partidul preşedintelui Erdogan, a depus o nouă contestaţie în care cere repetarea scrutinului la Istanbul

Partidul Justiţiei şi Dezvoltării (AKP) a depus sâmbătă o a doua contestaţie pentru anularea alegerilor...193

22 apr 00:00MapamondSUA: A fost arestat liderul unei miliţii anti-migranţi de la graniţa cu Mexicul

Liderul unei miliţii care patrulează de-a lungul graniţei dintre SUA şi Mexic pentru a prinde migranţi a fost...168

22 apr 00:00MapamondNotre-Dame: Franţa vrea un mecanism european pentru patrimoniul aflat în pericol

Preşedintele Emmanuel Macron va propune UE creare "unui mecanism de cooperare pentru patrimoniul european în pericol",...190

22 apr 00:00MapamondMarea Britanie: Poliţia nord-irlandeză a arestat doi tineri în legătură cu uciderea ziaristei Lyra McKee

Poliţia nord-irlandeză a arestat doi tineri de 18 şi 19 ani în legătură cu uciderea jurnalistei Lyra McKee, în...183

22 apr 00:00MapamondSUA: Louise şi David Turpin, părinţii din ''casa ororilor'', condamnaţi pe viaţă pentru torturarea celor 12 copii

David şi Louise Turpin din statul american California (sud-vest) au fost condamnaţi vineri la închisoare pe viaţă,...214

Sănătate
19 apr 00:19SănătatePacienta cu arsuri grave, transferată în Belgia, va avea nevoie de mai multe operații. „Dacă mai stătea 2 zile în România nu mai avea șanse!”

Tânăra Mădălina Neculai, din Tulcea, care a fost transferată la un spital din Belgia, după ce a suferit arsuri...1673

17 apr 01:37SănătateSpitalul Judeţean Constanţa a fost decorat de Klaus Iohannis

Cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății, Președintele României, Klaus Iohannis, a conferit Spitalului Clinic...1371

17 apr 04:05SănătateREVOLTĂTOR! Pacientă cu arsuri grave, din Tulcea, plimbată între spitalele din Constanța și Timișoara!

O tânără de 25 de ani din Tulcea, aflată în stare gravă, fiind intubată, după ce a suferit arsuri pe 40% din...888

13 apr 01:48SănătateProiect benefic pentru comunitate: cursuri de asistente medicale în Hârșova!

Sistemul sanitar din orașul constănțean Hârșova se dezvoltă. Astfel, în Spitalul Orășenesc Hârșova vor fi...1505

13 apr 17:54SănătateAsistenta șefă de la Neurologie, schimbată din funcție după controlul ministrului Sănătății! Atenționare pentru directorul de Îngrijiri!

S-a încheiat ancheta internă desfășurată de conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Andrei”...4043

13 apr 00:29SănătateReacția SANITAS după controlul de la Spitalul Județean Constanța: „Personalul este insuficient, merită să fie tratat cu respect!”

Referitor la recenta vizită a Ministrului Sănătății, Sorina Pintea, la Spitalul Clinic Județean de Urgență...2421

12 apr 00:50SănătatePacienții vin la Constanța să se trateze, dar ministrul Sorina Pintea LAUDĂ spitalul din Tulcea pentru... curățenie!

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, continuă controalele în spitalele din țară. În noaptea de miercuri spre...7396

11 apr 00:35SănătateSpitalul Județean Constanța, decorat de președintele Klaus Iohannis cu Ordinul „Meritul Sanitar”

În vreme ce ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a vorbit despre „dezastrul” pe care l-a găsit pe secțiile...3194

9 apr 01:42SănătateANCHETĂ la Spitalul Județean Constanța, după controlul inopinat al ministrului Sănătății

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a făcut, duminică seara, 7 aprilie a.c., de Ziua Mondială a Sănătății, un...5063

5 apr 22:57SănătateMedicii Adrian Streinu Cercel și Mihai Craiu, prezenți la Constanța pentru a vorbi despre vaccinare!

Vaccinarea împotriva virusului hepatitei B, vaccinarea în cancer între prevenție și tratament și prevenirea...2051