REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.3° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

PETIȚIE: Permisul SUSPENDAT pe un AN pentru cei ce CONDUC BĂUȚI

PETIȚIE: Permisul SUSPENDAT pe un AN pentru cei ce CONDUC BĂUȚI

Replica API 10 august 2021 | 13:24 2325

În ultimii ani accidentele rutiere au făcut din ce în ce mai multe victime. Nu mai există, din păcate, săptămână în care să nu auzim de accidente rutiere tragice pe șoselele din România. Mare parte dintre ele se datorează inconștienței unora dar și neadaptarea la condițiile de trafic. Cifrele dramatice sunt un semnal de alarmă tras din ce în ce mai mulți ofițeri de poliție rutieră. În acest sens, un polițist, „sătul” să vadă cum mor oameni și copii nevinovați pe șoselele țării, a elaborat o petiție prin care propune mai multe modificări ale legii.

Tot mai multe evenimente rutiere se produc din cauza neatenției la volan. Turiștii ce vin pe litoral se relaxează mai mult decât ar trebui și parcă nu mai acordă aceeași atenție, cel puțin în trafic. Astfel, ajung să se petreacă adevărate nenorociri iar un concediu se poate transforma într-o adevărată tragedie. Din analiza efectuată asupra dinamicii accidentelor de circulaţie şi a consecinţelor acestora în perioada luni, 2 august – duminică, 8 august a.c. a rezultat faptul că la nivelul judeţului Constanţa s-au înregistrat peste 27 de accidente rutiere, printre care și mortale.

Mai multe detalii despre retrospective accidentelor ce s-au petrecut în această perioadă puteți citi aici: `AVALANȘĂ` de ACCIDENTE RUTIERE pe ȘOSELELE din CONSTANȚA!

Petiție pentru stoparea accidentelor rutiere grave

În acest sens, chiar un polițist din Bihor a inițiat o petiție intitulată „Opriți moartea de pe șosele!!!”. Până acum aceasta a fost semnată de peste 19.100 de persoane, numărul fiind în creștere continuă.

Iată textul petiției

„Mă numesc Sebastian Drimbe și sunt polițist în județul Bihor. De 15 ani de când sunt în slujba statului și a cetățenilor, am văzut multe accidente rutiere cu victime. Multe, multe, parcă tot mai multe în ultimii ani. Printre victime, din nefericire, sunt și copii. Deși numărul victimelor de pe șosele a crescut întruna în ultimii ani, nu a apărut nicio măsură eficientă din partea legiuitorilor de a scădea numărul accidentelor rutiere. Eu, unul, m-am săturat! M-am săturat să văd cum mor oameni și copii nevinovați pe șoselele țării.

Amenzile nu sunt suficiente. Consider că singurul mod în care conducătorii auto pot fi determinați să nu mai accelereze iresponsabil, să nu mai depășească pe linie continuă, să nu mai urce băuți la volan și să conducă mai preventiv este înăsprirea măsurilor complementare la anumite abateri. Măsurile complementare reprezintă, pe lângă punctele de amendă aferente, suspendarea dreptului de a conduce, acel ”mi-a luat carnetul” pe care l-ați auzit de la cei prinși cu musca pe căciulă.

Prin această petiție publică, propun mărirea prin lege a măsurilor complementare după cum urmează: pentru conducerea unui vehicul cu o alcoolemie de până la 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, suspendarea dreptului de a conduce pentru 365 zile (de la 90 de zile în prezent); pentru depășirea limitei legale de viteză cu peste 50 km/h, suspendarea dreptului de a conduce pentru 180 de zile (de la 90 de zile în prezent); pentru depășire neregulamentară (depășirea pe linia continuă), suspendarea dreptului de a conduce pentru 180 de zile (de la 30 de zile în prezent); pentru virajul la stânga peste linia continuă, suspendarea dreptului de a conduce pentru 30 de zile (în prezent nu se suspendă); pentru neoprirea la culoarea roșie a semaforului electric, suspendarea dreptului de a conduce pentru 180 de zile (de la 30 de zile în prezent); pentru utilizarea telefonului mobil la volan, suspendarea permisului pentru 30 de zile (pe lângă amendă și puncte de penalizare, cum este sancționată în prezent).

Petiția o puteți consulta și AICI!

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Inchisoare pentru un an complet
0
1
Petitia asta puteti s-o printati pe hartie moale si s-o folositi acolo unde ii e locul, la wc...
1
2
Anulat de tot si fara drept de a mai conduce!
5
2
confiscarea masinii si o gura calda , unde visezi asa ceva ? daca e masina imprumutata ?
2
3
si confiscarea masinii !!!
8
3
ca si in cazul huidu, smecherii o sa-l recupereze imediat, fraierii o sa stea un an!!
6
2
Doar suspendat? Ce credeti ca il va opri sa conduca si fara permis.
7
2
in Singapore faci 3 ani de puscarie .
10
2
Cu masurile astea tu nu vrei decat sa creasca nivelul spagilor date si incasate.
7
6
Sandilaoule marele gabbor
5
11

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272