REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
16.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Petiție: Țara arde, dar se achiziționează bănci din lemn tropical!

Petiție: Țara arde, dar se achiziționează bănci din lemn tropical!

Replica API 31 martie 2020 | 09:00 1225

În contextul pandemiei de coronavirus și a faptului că personalul medical se plânge că nu au suficiente echipamente medicale la dispoziție, Primăria Constanța achiziționează bănci cu leduri și jardiniere, bănci din lemn tropical și coșuri de gunoi, în valoare de peste 3 milioane de lei. Constănțenii s-au mobilizat și au inițiat o petiție online prin care solicită Primăriei să oprească imediat toate investițiile neprioritare și să redirecționeze banii către Spitalul Clinic de Boli Infecțioase.

Primăria municipiului Constanța anunță organizarea unei achiziții de mobilier urban pe trei loturi, care conțin următoarele: coșuri de gunoi, bănci de odihnă din lemn tropical și bănci cu led și jardiniere de forma circular, un contract cu o valoarea totală estimată a achiziției de 3.251.878.64 lei fără TVA.

Urmare a acesti anunț, constănțenii s-au mobilizat și au inițiat o petiție online prin care solicită Primăriei Constanța sâ oprească imediat toate investițiile neprioritare în această situație de profundă criză medicală și să redirecționeze aceste sume către Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Constanța, aflat în subordinea sa.

“Solicităm Primăriei Constanța să oprească imediat toate investițiile neprioritare în această situație de profundă criză medicală și să redirecționeze aceste sume către Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Constanța, aflat în subordinea sa.

Criza medicală va fi inevitabil urmată de o criză economică ce va afecta inclusiv bugetul primăriei. În aceste condiții, factorii de decizie din Primăria Constanța se comportă total iresponsabil continuând să monteze stâlpișori și recent au demarat o procedură de achiziție publică pentru mobilier urban, în valoare totală de peste 3.200.000 lei, bani din bugetul local: coșuri de gunoi, bănci de odihnă din lemn tropical, bănci cu led și jardiniere circulare.

Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Constanța a fost declarat Centru Regional de combatere a pandemiei de Covid-19 și are nevoie urgentă de aparatură medicală adaptată situației , medicii au nevoie de echipamente performante de autoprotecție, se impune mărirea capacității spitalului prin amenajarea unor noi saloane pentru a evita ca orașul Constanța să devină un focar de infecție. Domnule Primar, cheltuiți responsabil banii constănțenilor!” a scris autorul petiției, Andrei Neagu. Petiția a fost semnată până în acest moment de 347 persoane.

Link-ul petiției îl puteți accesa AICI

Citește și: Primăria Constanța achiziționează bănci cu leduri și coșuri de gunoi

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bravo ,pe ultima suta nu mai sti pe ce sa cheltui bani ca sa furi si tu ,ca esti constient ca mai vezi primaria doar in poze si la tv.
0
0
Lumea este concentrata acum pe virus, iar cei din primaria inutila fac ce vor. Mai aveti putin, putorilor!
2
0
hotoe marca pesede!banci din lemn tropicsl,pe care sa le vandalizeze tiganii si sa le schmbe la saptamina,de parca din plastic reciclat le statea in git.Cosuri de gunoi zincate,borduri schimbate lunar,caci se uzeaza,panselute,taiat si betonat putinii copaci ramasi.Multumimmmazare,pesee,sa va dea Dzeu cancere de plamini si covid!
1
1
la bugetul primariei din belsug,la cate amenzi se vor da din cauza virusului,....
0
1
Si pe timp de criza.... tot hateri. Oricum nu va mai baga nimeni in seama.... orice s-ar face voi sunteti impotriva
0
3
Asta este cel care ne conduce!
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212